03 / 05 / 2024

şerefiye tespitine nasıl itiraz edilir

şerefiye tespitine nasıl itiraz edilir

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez Şerefiye projesinde daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Ehil mirasçı nasıl belirlenir?

Ehil mirasçıya ait niteliklerin tespitine ilişkin usul ve esaslar, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı nasıl belirlenir?

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına şerefiye deniyor. Peki, şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Şerefiyenin vergilendirilmesi nasıl olacak?

Kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergi türü olarak karşımıza çıkan rant vergisi, şerefiye vergisi olarak da nitelendiriliyor. Peki, şerefiyenin vergilendirilmesi nasıl olacak?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Şerefiye nasıl belirlenir?

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Hem iş yerlerinde hem de aynı tip konut ve siteler için uygulanan şerefiye manzara,cephe,açıklık,bahçe durumu gibi durumlarda geçerli oluyor.Şerefiye nedir ve nasıl hesaplanır?

Şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?

Tek çatı altında yer alıp özellikleri aynı olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasına şerefiye adı veriliyor.Peki,şerefiyenin tespiti nasıl yapılır?Şerefiye tespitinin kriterleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde yıkım kararı nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde riskli yapı tespitine ilişkin yapılan itirazların değerlendirilmesiyle yapı hala riskli olarak değerlendiriliyorsa, yıkım süreç başlıyor.Peki,Kentsel dönüşümde yıkım kararı nasıl alınır?Yıkım süreci nasıl işler?

Kıyı kenar çizgisi nasıl belirlenir?

Kıyı kenar çizgi tespitine konu olmayan akarsuların, deniz, tabii ve suni göllerle birleştiği yerlerde, kıyı kenar çizgisi olarak tespit ediliyor. Peki kıyı kenar çizgisi nasıl belirlenir?

Şerefiye bedel fiyatları nasıl belirlenir?

Şerefiye bedeli, manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu ve bahçe durumu gibi farklılıklardan kaynaklanan bir bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedel fiyatları nasıl belirlenir?

şerefiye tespitine nasıl itiraz edilir Haberi

şerefiye tespitine nasıl itiraz edilir

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Aynı anagayrimenkul içerisinde yer alıp da daire fiyatlarının farklı olmasının sabeplerinden bir tanesi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. 


Şerefiye bedeli dairenin satışında ya da kiralanmasında talep edilebildiği gibi yapı kooperatiflerinden de talep edilebiliyor. Yani şerefiye bedelini hem anagayrimenkulün yapım aşamasında ortakların ödemesi, hemde yapımı bitmiş olan dairelerin satışında, daireyi satın alacak kişinin ödemesi gerekiyor. 


Bir dairenin şerefiye bedeli hesaplanırken manzara, cephe, yön, ulaşım, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler önem teşkil eden faktörler olarak karşımıza çıkıyor.


İnşaat projesinin yapımı esnasında kooperatiflerden de talep edilen şerefiye bedeli, Teknik kurula ait tespitin kesinleşmesinden sonra ve oradaki değerlendirmelere uygun şekilde ortaklar tarafından ödenmesi gerekiyor. Peki, şerefiye bedelinin tespiti fazla olursa bu duruma itiraz edilebilir mi?


Kooperatif;...