15 / 05 / 2024

şerefiye ve katılma payı arasındaki fark

şerefiye ve katılma payı arasındaki fark

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin alınan ücrete katılma payı deniyor. İşte, şerefiye ile katılma payı arasındaki fark!

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir? Edinilmiş mallar nelerdir?

Edinilmiş mallara katılma rejimi, Türk Medeni Kanunu'na göre evlilik konusunda düzenleyici bir hukuki kavramdır. Bu rejime göre evlilik sürecinde edinilen mal ve kazançlar eşler arasında paylaştırılır. Edinilmiş mallara katılma rejimi nedir, edinilmiş mallar nelerdir?  

Kur korumalı mevduattaki artış devam ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BDDK) kur korumalı mevduattaki artışın devam ettiğini duyurdu. BDDK tarafından paylaşılan haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, kur korumalı lira mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 576 milyar liradan 2 trilyon 628 milyar liraya yükseldi.

KKM hesapları yeni rekorunu kırdı!  2,5 trilyon TL'yi aştı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar artışlarının devam etmesiyle yeni rekor kırıldı. Kur korumalı TL mevduatta artış, 2 Haziran ile biten haftada 2,50 trilyon TL'den 2,53 trilyon TL'ye çıktı.

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Kur korumalı mevduat 2,1 trilyon TL'ye ulaştı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutardaki artış devam ediyor. Geçen hafta yükseliş kaydederek kur korumalı mevduat 2,1 trilyon TL'ye ulaştı.

1 trilyon 890,6 milyar TL'ye yükseldi! KKM'den yeni rekor geldi

Kur Korumalı TL Mevduat ve Katılma hesaplarındaki bedelde yeni bir rekor daha kırıldı. Çıkışta olan  Kur Korumalı TL Mevduat ve Katılma hesapları 1 trilyon 776,8 milyar TL'den 1 trilyon 890,6 milyar TL'ye yükselerek yeni rekorunu kırdı.

Ön siparişe katılma ve teslim alma hakkı kazanacaksınız! Togg NFT açık artırması başlıyor!

Milli araba Togg akıllı cihaza ön sipariş hakkı sunan NFT açık artırması yarın akşam saat 19.23'te Trumore uygulamasında olacak. NFT satın alan kullanıcılar, ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasında hak sahibi olacak.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Dolar, Euro ve Sterlin'i olanlar dikkat! Kur korumalı mevduat sistemi değişti

Kur korumalı mevduat hesabında tüzel kişiler açısından değişikliğe gidildi. Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’in dördüncü maddesinin birinci fıkrası değiştirilerek Resmi Gazete'de yayımlandı.

Colin’s Jean’den iPhone 13 ve Xiomi Me elektrikli scooter kazanma şansı! İşte 14 Eylül 2022 fiyat listesi

Colin’s Jean tom Colin’s mağazaları ve internet sitesi üzerinden düzenlediği kampanyayla her 199.90 TL’lik alışveriş yapana iPhone 13 ve Xiomi Me elektrikli scooter ve Marshall Major Iv Kablosuz Kulaklık çekilişine katılma fırsatı veriyor. İşte detaylar

Teknosa'da Preo PTAB P8 Tablet kazanma şansı! Sadece 3 gün kaldı

Teknoloji devi Teknosa.com’da bilgilerini güncelleyen takipçiler, Preo PTAB P8 Tablet kazanma şansını yakalıyor. Nasıl mı? Ayrıntılar ve katılma şartları haberimizde...

Vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi! 15 soruda tüm detaylarıyla!

Döviz ve altın cinsinden mevduat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümünün desteklenmesine yönelik ayrıntılar belli oldu.

şerefiye ve katılma payı arasındaki fark Haberi

şerefiye ve katılma payı arasındaki fark

Katılma payı nedir?

Kent yönetimince gerçekleştirilen belli bir işgörünün giderlerinin, tümünün ya da bir bölümünün karşılanabilmesi amacıyla, taşınmaz üyelerinin tümüne ya da bir bölümüne salınan vergiye katılma payı deniyor. 


Şerefiye nedir?

Şerefiye değeri, tek bir çatı altında yer alan ve aynı niteliklere sahip konutların fiyatlarının bazı kriterler nedeni ile farklı olmasına neden olan değere deniyor.


Şerefiye bedeli, gerekli verilerin sistem sayım programına girilmesi sonucunda bulunuyor. Cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkileyen özellikler arasında yer alıyor. 


Şerefiye bedeli,  dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Şerefiye ile katılma payı arasındaki farklar!

A-) Şerefiye belediyeler, katılma payı merkezi hükümet tarafından alınıyor.

B-) Her ikisi de belediyeler tarafından alındığı halde,...