15 / 05 / 2024

Sevan Nişanyan evi

Sevan Nişanyan evi

Radikal Gazetesi yazarlarından Eyüp Can bugünkü köşe yazısında Sevan Nişanyan'ın Şirince'de kaçak inşaat yapmaktan dolayı mahkûm edilmesi konusuna değindi. Can, yazısında: " Buyurun her kaçak yapı için aynı işlemi yapalım!" dedi...

Niğde'de yeni öğretmen evi inşa edilecek!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde’de yeni öğretmen evi yapılacağını duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Evi’ni onardı!

Atatürk’ün talimatıyla 1936’da hizmete alınan Çubuk Barajı ve Atatürk Evi’nin eski görüntüsünden eser kalmadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi mirasa sahip çıktı, 26 yılın çöpünü temizledi ve onardı.

Selanik'teki Atatürk Evi'nin tarihi dokusunun bozulduğu iddiası!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Selanik'teki Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Türkkan, yapılan restorasyonun evin tarihi dokusunu bozduğunu iddia etti. 

New York'taki Türk Evi'nin kaba inşaatı tamam!

2021 yılında bitecek olan 35 katlı bina lale şeklinde tasarlanan New York’taki Türk Evi'ni 35 katın kaba inşaatı bitti...

Tekirdağ Tarihi Doğanca Evi açıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Doğanca Evi'ni hizmete açtı.

Seben Koçibey'in Nişantaşı'ndaki evi kazandırdı!

Seben Koçibey'in Nişantaşı'ndaki 250 metrekarelik dairesi cemiyette çok beğenildi. Koçibey, cemiyetteki dostlarını hem ev hem de ofislerine imza atmaya hazırlanıyor.

Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Artvin Belediyesi, Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi'ni hizmete açtı.

Manisa'daki Dr. Aristi Evi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon çalışmaları kapsamında “Dr. Aristi Evi” olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarını da tamamlıyor.

Saffet Emre Tonguç'un hem ofisi hem misafir evi aynı yerde!

Rehber, seyahat yazarı ve tarihçi Saffet Emre Tonguç, evinin üst katında bulunan 'misafir evi'ni Hello Dergisi'ne açtı.

Manisa Dr. Aristi Evi restore ediliyor!

Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için başlattığı restore çalışmalarına devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kula'da yer alan Dr. Aristi Evi'ni de restore ediyor.

Çorlu Doğanca Evi restore edildi!

Tekirdağ'ın kültür varlıklarını bugüne ve yarınlara kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Çorlu'da yer alan Doğanca Evi'ni restore etti.

Denizli Tarakçı Evi restore edildi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Çorum Osmancık Evi hizmete açıldı!

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık Evi'ni Kadın Kültür ve Sanat Merkezi olarak vatandaşların hizmetine açtı.

Sevan Nişanyan evi Haberi

Sevan Nişanyan evi

Yargıtay Sevan Nişanyan'ı Şirince'de kaçak inşaat yapmaktan dolayı mahkûm etmiş. Nişanyan kendi arazisi üzerine yaptığı bir kulübeden dolayı iki yıl hapis yatacakmış. Tabii kulübe ile başlayan dava aslında işin bahanesi. Maksat, Şirince gibi bir harabeyi küllerinden doğuran tarihi Rum evlerini tek tek restore eden ve Şirince'yi baştan yaratan Nişanyan'a had bildirmek! Nişanyan'ın sözlerini ve üslubunu beğenmeyebilirsiniz ama binbir emekle tarihe sahip çıktı diye bir insanı hapse atmak nasıl izah edilebilir! Bir yanda 16/9 gibi İstanbul surlarının dibinden yükselen ve tarihi siluete giren gökdelenler, diğer yanda küllerinden doğan tarihi köy Şirince.

Birinin yasal kılıfı hazır, kimse dokunamıyor, mahkeme yıkım kararı verdiği halde Başbakan bile sahibine küstüm demekten başka bir şey yapamıyor! Diğer yanda harap halde tarihi bir Rum köyünü kurtardığı için...