15 / 05 / 2024

Sevan Nişanyan kaçak yapı

Sevan Nişanyan kaçak yapı

Radikal Gazetesi yazarlarından Eyüp Can bugünkü köşe yazısında Sevan Nişanyan'ın Şirince'de kaçak inşaat yapmaktan dolayı mahkûm edilmesi konusuna değindi. Can, yazısında: " Buyurun her kaçak yapı için aynı işlemi yapalım!" dedi...

Nişantaşı'nın göbeğinde kaçak yapı krizi!

Birçok lüks markaya ev sahipliği yapan Nişantaşı'ndaki Abdi İpekçi Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışması ‘kaçak yapı’ya takıldı.

Antalya'da 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'da müfettişler, özellikle denize yakın hazine arazilerinde hak sahibi olmak için 1 Ocak 2018 sonrasında yapıldığı tespit edilen 105 kaçak yapının Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. 

Belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar TBMM'de!

2015-2018 yıllarında belediyelerin kaçak hafriyat dökümünü engellediği vakalar meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kaçak kazılar ve alınan tedbirler meclis gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarihi alanlardaki kaçak kazılara ve önlenmesi için alınan tedbirlere ilişkin 3 soru hazırladı. Gürer sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı!

İzmir Şirince'de sit alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle 2 yıl hapis cezası alan ve Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını da onamasının ardından hakkında toplam 11.5 yıl mahkumiyet kararı bulunan yazar Sevan Nişanyan için imza kampanyası başlatıldı.

Niğde'de kaçak yapılaşma nasıl önlenecek?

Niğde'de, köylerdeki kaçak yapılaşmanın önüne geçmek amacıyla İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından çalışmalar başlatıldı.

Ataşehir Yeditepe Üniversitesi'nin binası kaçak araziye mi yapıldı?

Orman Bakanlığı'nın Beykoz'daki Mahmut Efendi Külliyesi projesini iptal kararının ardından Kur'an Kursu binasının belediye ekipleri tarafından yıkılması, akıllara Kayışdağı'nda kaçak orman arazisi üzerine yapılan Yeditepe Üniversitesi'ni getirdi.

Sevan Nişanyan Evleri'nin kaçak bölümleri yıkılacak!

İzmir'in Selçuk ilçesinde yazar Sevan Nişanyan'ın 2 yıl hapis cezası alarak Aydın Yenipazar Cezaevi'ne girmesine sebep olan Şirince'deki Nişanyan Evleri'nin bir bölümünün yıkılması için Selçuk Belediyesi tarafından yazı gönderildi.

Manisa'da kaçak yapıyla mücadele adımı atıldı!

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri yetkisine geçen ' kaçak yapıyla mücadele ' konusunda geçen uzun sürede hiçbir adım atılmaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi 'ni harekete geçirdi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden ilçelere kaçak yapı uyarısı!

MANİSA'nın büyükşehir olmasıyla birlikte ilçe belediyeleri yetkisine geçen kaçak yapıyla mücadele konusunda geçen sürede hiçbir adım atılmaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Sevan Nişanyan'a KTVKK'ya muhalefetten bir ceza daha!

İzmir'in Şirince'de sit alanındaki arazisine yaptığı evin inşaatını mühürlemeye rağmen tamamladığı için cezaevine giren yazar Sevan Nişanyan'a Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'na muhalefet gerekçesiyle bir ceza daha geldi...

Müjde Tönbekici sit alanında inşaat yaptığı için hapiis cezası alan eski eşi Sevan Nişanyan'ı anlattı!

Müjde Tönbekici, sit alanındaki arazisinde ev inşaatına devam ettiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan eski eşi Sevan Nişanyan’ı anlattı: “Yaşlandıkça insanlar yumuşar ama Sevan köşelerini daha da keskinleştirdi”

SİT alanına ev yaptığı için yargılanan yazar Sevan Nişanyan teslim oldu!

Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde, SİT alanına ev yaptığı ve mühür bozduğu iddiasıyla yargılandığı iki ayrı davada toplam 4 yıl hapis cezasına çarptırılan yazar ve dilbilimci Sevan Nişanyan, teslim oldu...

Sevan Nişanyan kaçak yapı Haberi

Sevan Nişanyan kaçak yapı

Yargıtay Sevan Nişanyan'ı Şirince'de kaçak inşaat yapmaktan dolayı mahkûm etmiş. Nişanyan kendi arazisi üzerine yaptığı bir kulübeden dolayı iki yıl hapis yatacakmış. Tabii kulübe ile başlayan dava aslında işin bahanesi. Maksat, Şirince gibi bir harabeyi küllerinden doğuran tarihi Rum evlerini tek tek restore eden ve Şirince'yi baştan yaratan Nişanyan'a had bildirmek! Nişanyan'ın sözlerini ve üslubunu beğenmeyebilirsiniz ama binbir emekle tarihe sahip çıktı diye bir insanı hapse atmak nasıl izah edilebilir! Bir yanda 16/9 gibi İstanbul surlarının dibinden yükselen ve tarihi siluete giren gökdelenler, diğer yanda küllerinden doğan tarihi köy Şirince.

Birinin yasal kılıfı hazır, kimse dokunamıyor, mahkeme yıkım kararı verdiği halde Başbakan bile sahibine küstüm demekten başka bir şey yapamıyor! Diğer yanda harap halde tarihi bir Rum köyünü kurtardığı için...