25 / 07 / 2024

Seyhan Ovası

Seyhan Ovası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, salma sulama nedeniyle tuzlanan arazileri yeniden tarıma kazandırmak için yürüttüğü proje kapsamında Harran ve Seyhan Ovası ile Amasya Suluova'da kapalı drenaj sistemleri kurdu

Seyhan Döşeme Mahallesi imar planı askıda!

Adana Seyhan İlçesi, Döşeme Mahallesi yaklaşık 18,6 hektarlık alanda 10017 ada 1, 2 ve 3 nolu parsellere yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi bugün askıya çıktı...

Samsun Çarşamba Ovası'na golf sahası inşa edilecek!

Samsun'daki Çarşamba Ovası, hayata geçirilecek golf sahası projesiyle dünyaya tanıtılacak. Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu, Türkiye'nin golf turizminden yılda 160 milyon euro kazandığını söyledi.

Seyhan Kurtuluş imar planı değişikliği askıda!

Adana Seyhan İlçesi, Kurtuluş Mahallesi, “Konut+Ticaret Alanı” yapılması amacıyla hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Seyhan'da 7 bölgede yerinde dönüşüm yapılıyor!

30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçede adeta hizmet hamlesi başlattı. Buna karşın 1 yılda geçen sene harcanan paradan 70 milyon lira daha az para harcadı.

Seyhan'da 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm başlıyor!

Yüzde 80'i çarpık kentleşmiş olan Seyhan ilçesinde yerinde dönüşüm için 7 bölgede çalışma yapan Başkan Zeydan Karalar, Barbaros Mahallesi'ndeki 4 bin 80 konutluk kentsel dönüşüm(Yerinde Dönüşüm) için gün sayıyor.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları bugün son!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları bugün son. Toplam 19 adet konutun açık satışa sunulduğu projede daire fiyatları 171 bin 518 TL'den başlangıç gösteriyor.

Adana Seyhan'da icradan 2.8 milyon TL'ye daire!

Adana Seyhan'da bulunan 180 metrekare yüzölçümüne sahip daire, Adana 14. İcra Dairesi tarafından 22 Mart 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arası ihale ediliyor.

Adana Seyhan'da 4.7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Adana Defterdarlığı Milli Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından Adana Seyhan'da bulunan 2 arsanın satışı 4 milyon 719 bin TL'ye ihale edilecek.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları ne zaman?

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap'ta 19 adet konut açık satışa sunuluyor. Peki TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları ne zaman başlayacak?

Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap TOKİ fiyat listesi!

Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap TOKİ fiyat listesi kapsamında daire fiyatları 171 bin 518 TL'den başlıyor. Projede yüzde 25 peşinatta, kalan bedel için 120 ay vade yapılıyor.

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları bugün başlıyor!

TOKİ Adana Seyhan Barış Mahallesi 1. Etap başvuruları bugün başlıyor. Toplam 19 adet konutun açık satışa sunulduğu projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor.

Seyhan Belediyesi Akkapı'ya taziye evi yaptırıyor!

Seyhan Belediyesi'nin Akkapı Mahallesi'nde yaptırdığı taziye evinin inşaat çalınmalarını inceleyen Başkan Zeydan Karalar, kuzeyden güneye ayrım yapmadan ihtiyaç doğrultusunda taziye evi yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Adana Seyhan'da icradan 3 milyon TL'ye akaryakıt istasyonu!

Adana Seyhan'da bulunan 366.00 metrekare yüzölçümüne sahip akaryakıt istasyonu Adana 10. İcra Dairesi tarafından 13 Nisan 2015 günü 14:00 ile 14:10 arası ihale ediliyor.

Seyhan Ovası Haberi

Seyhan Ovası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, salma sulama nedeniyle tuzlanan arazileri yeniden tarıma kazandırmak için yürüttüğü proje kapsamında Harran ve Seyhan Ovası ile Amasya Suluova'da kapalı drenaj sistemleri kurdu; Adana, Iğdır, Aydın, Muş ve Konya Ovası illerinde (Konya, Niğde, Aksaray, Karaman) ön çalışmalara başladı. 


     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, toprak yapısı, iklim koşulları ve bilinçsiz sulama nedeniyle tuzlanma ve çoraklık problemiyle karşı karşıya kalan bölgelerde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla, 81 bin hektar alan tekrar tarıma elverişli hale geleceği belirtildi. 


     Harran Ovası'nda 65 bin hektar, Amasya Suluova'da 10 bin hektar ve Seyhan Ovası'nda da 6 bin 500 hektar alanda drenaj çalışmalarının sürdüğü ifade edilen açıklamada, GAP Eylem Planı kapsamına alınan Harran Ovası'ndaki tuzlanma sorununun çözümü için 2009...