29 / 04 / 2024

SGK binası yıkılacak mı

SGK binası yıkılacak mı

Mahkemenin görevlendirdiği bilirkişi heyeti raporunu tamamladı: Yeni SGK binası, imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırıdır. Şimdi SGK binası imara aykırı mı?

İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı'nın yıkım tartışmaları devam ediyor. Peki İzmir Büyükşehir Belediye binası yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası yıkılacak mı?

30 Ekim tarihinde Yunanistan’ın Sisam Adası’nda meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası'na ilişkin güçlendirme ve yıkım tartışmaları devam ediyor. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

İzmir Bergama Belediye binası yıkılacak!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında  yapılan çalışmalarda riskli olduğu saptanan Bergama Belediye binası için yıkım kararı alındı.

Nazilli Verem Savaş Dispanseri binası yıkılacak mı?

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bulunan Verem Savaş Dispanseri binası hakkında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadıköy Belediyesi'nin eski binası yıkılacak, yeşil alana dönüşecek!

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, belediye binasının yıkılıp bu bölgeyi yeşil alana ve deprem toplanma alanına dönüştüreceklerini söyledi.

Kahramanmaraş'taki 'Dünyanın en saçma binası' yıkılıyor!

Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak arandığı zaman ilk sırada çıkan yapılardan olan Kahramanmaraş'ta bulunan 18 katlı Özel İdare İş Merkezi yıkılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, binanın yerine şehir meydanı yapılacağından bahsetti.

Konya İvriz Köy Enstitüsü binası yıkılacak mı?

Konya ili Ereğli ilçesinde bulunan İvriz Köy Enstitüsü binasına ve binanın yıkım iddiaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Battalgazi Kaymakamlık binası yıkılacak!

2019 yılının Kasım ayında uzmanlar tarafından depreme dayanıksız ve riskli olması nedeniyle Eskimalatya’da bulunan eski belediye binası için yıkım kararı verildi.

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Yozgat'ta kent siluetini bozan iki bina yıkılacak!

Yozgat Eski Belediye Hizmet Binası ve Eski Hükümet Konağı'nın yıkılması için çalışmalara başlandı. Şehir merkezinde çirkin görüntüye neden olan iki riskli bina yıkılacak.

Eski 2'nci Ordu Komutanlığı binası yıkılacak mı?

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesine devredilen Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan Eski 2. Ordu Komutanlığı binasının yıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

SGK binası yıkılacak mı Haberi

SGK binası yıkılacak mı

Yahya Kaptan'a yaptırdığı ve tartışmalara konu olan yeni hizmet binasıyla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Daha önce "sağlık tesisi alanı" olan bina yerinin imar İ değişikliği yapılarak "yönetim merkezi alanına dönüştürülmesine tepki gösteren Yahya Kaptan vToplu Tapı Yönetimi'nin şikayetini dikkate alan Koçaeîi 1. İdare Mahkemesi'nin görevlendin! iği . bilirkişi heyeti, raporunu tamamladı. 


TOPLAM 17 sayfalık raporda, yeni binayla ilgili ilginç tespitlerde bulunuldu. İki şehir plancısı ve bir harita mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti, 15 Eylül 2011'de yapılan uygulama imar plan değişikliğinin 'imar mevzuatı, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı' olduğunu belirtti. Raporda ayrıca binanın, bölgenin ihtiyaçlarına uygun olmadığına da kanaat getirildi. 


SGK İl Müdürü Nurettin Nacar sözkonusu rapordan haberiolmadığım ve inşaatın devanı* edeceğim-söyledi. Nacar, mM "2015 yılında yeni binamızataşınacağız" dedi....