07 / 05 / 2024

sgk meslek hastalığı maaşı 2022

sgk meslek hastalığı maaşı 2022

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı. Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

SGK açıkladı! Erken emekli olacak meslekler hangileri? Listeye 44 meslek daha eklendi!

Erken emeklilikten yararlanmak isteyen çalışanların belirli bir sigortalılık süresini tamamlamış olmaları ve minimum prim gün sayısına ulaşmış olmaları lazımdır. Öte yandan, her meslek grubu için belirlenen özel şartlar ve çalışma süreleri de yer almaktadır. SGK, yeni listeyi açıkladı.

SGK'dan son dakika duyurusu! Erken emeklilik hakkı olan meslekler güncellendi!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) tarafından erken emeklilik hakkına sahip olan meslek gruplarına dair son dakika duyuru geldi. SGK, erken emeklilik meslek gruplarına dair yeni listeyi paylaştı. İşte erken emekli olma fırsatı yakalayacak yeni meslek grupları...

Bu hastalığınız varsa erken emekli olabilirsiniz! İşte malulen emeklilik hakkı tanınan hastalıklar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından getirilen yeni düzenlemeye göre, artık 10 yıl boyunca sigortalı olarak çalışmış ve 1800 gün uzun vadeli prim ödemesi yapmış olan çalışanlar, hastalık yüzünden çalışma kapasitesini yitirmeleri durumunda malulen emekli olabilecekler. İşte o hastalıklar...

Şeker ve astım hastalığı olanlara erken emeklilik fırsatı doğdu!

İşini yapmaya engel sağlık sorunu olanlar vergi indirimi talebinde bulunarak erken emekli olabiliyor. Çalışan işçiler "meslek hastalığı", memurlar da "vazife malulü" olarak bu haktan yararlanıyor.

SGK’dan müjde! Tüm tedavi masrafları ödeniyor!

SGK’dan önemli bir duyuru geldi. Bu hastalık ile baş ediyorsanız, tüm tedavi masraflarınız ödenecek. İşte detaylar!

EYT’lilere SGK’dan kritik uyarı! Bu detayı sakın atlamayın!

Emekli olabilmek için en önemli konulardan biri de sigorta başlangıç tarihi olarak biliniyor. Staj sigortası kapsamı bireyin geçirmiş olduğu meslek hastalıklarını ve iş kazalarını içeriyor. İşte tüm detaylar...

SGK erken emekli olabileceklerin listesini açıkladı! Kimler erken yaşta emekli olabilir? Bu listeye mutlaka bakın!

Ülkemizde milyonlarca insan emekli olacağı günü hesap ederken, SGK ‘yıpranma payı’ nedeniyle erken olabilecek meslek gruplarını açıkladı. Peki, kimler erken emeklilik olabilir? Detayları haberimizde…

EYT'de 40 meslek grubu için askerlik ve doğum borçlanması dışında primi etkileyecek önemli detay

EYT çıkmadan önce eksik prim günlerinin tamamlanması ve borçlanmaların yapılması için SGK müdürlüklerinde hummalı çalışma devam ederken 40'tan fazla meslek için emekliliği öne çeken önemli bir detay daha var.

4000 TL maaşı sakın kaçırmayın! Başvuru yapın anında maaşınız bağlansın!

Maaş alma fırsatını yakalayın. 3500-4000 TL arasında maaş alabilirsiniz. Sigortalıların iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda iş yapamayacak duruma gelen kişiler malulen emekli olabiliyor. İşte detaylar!

Dikkat! SGK duyurdu! Bu hastalığı olan 1800 gün primle emekli olacak!

Milyonlarca vatandaş erken emekli olma hayali kuruyor. SGK bazı rahatsızlıklar için erken emeklilik imkanı veriyor. Peki, erken emekli olma şartları nelerdir? SGK hangi hastalıklar için erken emeklilik veriyor? İşte detaylar...

Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nde inşaat hızlandı!

İzmir Aliağa'da inşaatına devam edilen mesleki ve çevresel hastalıklar hastanesi için çalışmalar hızla tamamlanıyor. Aliağa Meslek Hastalıkları Hastanesi'nin modern bir yapı olması planlanıyor. 

SGK'dan vatandaşa önemli uyarı! Son gün 1 Şubat!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu yapılandırma başvuruları hala devam ediyor. İdari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezalarının da yer aldığı yapılandırma kapsamında başvurular için son tarih 1 Şubat olarak açıklandı.

Batman SGK binası, Kadın Doğum Hastanesi'nde devredilsin!

Sağlık Der Başkanı Orhan Edis, Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi’nin yanında bulunan ve yıkım kararı alınan SGK lojmanlarının, Kadın Doğum Hastanesine devredilmesi tavsiyesinde bulundu.

sgk meslek hastalığı maaşı 2022 Haberi

sgk meslek hastalığı maaşı 2022

SGK'dan müjde niteliğinde bir son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca kişiye ayda 5 bin 600 Türk Lirası maaş bağlanacağı açıklandı.

SGK tarafından ödenen bu maaştan pek çok kişinin haberi yok. SGK, çalıştığı iş yerinde yaptığı iş sebebiyle hastalanan, bedensel ya da ruhsal engelli kalan vatandaşlara, yani meslek hastalığı sebebiyle yaşanan durumlarda sürekli aylık ödüyor. 

Peki maaş almak için hangi şartlara sahip olunması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

KİMLER FAYDALANIYOR?

Meslek hastalığı çerçevesinde dunulan haklardan; 4A (SSK) ve 4B'li (Bağkur) çalışanlar ile çırak ve stajyerler, stajyer hekim, tarım ve orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanlar ve konut hizmetlerinde çalışanlar yararlanabiliyor. Primini kendi ödeyen tarım ve orman işçileri ile 4B'lilerin geçici iş göremezlik ödeneğinden faydalanabilmesi için prim borçları olmaması şartı bulunuyor. 

3 GÜN İÇERİSİNDE SGK'YA BİLDİRİLMELİ

Bu...