08 / 05 / 2024

sicil

sicil

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

Kara listede bulunanlar nasıl kredi alıyor? Sicili bozuk binlerce kişi bu yolla kredi aldı

Türkiye Gazetesi’nde bugün kredilerle ilgili dikkat çeken bir haber yer aldı. Bankaların kara listesinde bulunan binlerce kişinin sicili bozuk olmasına rağmen nasıl kredi aldıkları anlatıldı.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

Kredi notu düşük olanlara müjdeli haber: Kredi sicil affı mı geliyor?

Kredi kartı borçları nedeniyle icralık olanların sayısı her geçen gün artarken, kredi notu düşük olanlara müjdeli haber geldi. Gündeme alınan kredi sicil affıyla, kredi notu düşük olan vatandaşlara yeniden kredi kullanma yolu açılacak.

Yüzde 200’e varan maliyet artışı müteahhitleri zorluyor! TMB, mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesi istiyor!

İnşaat sektöründe temel girdi maliyetlerinde yüzde 200’e dayanan fiyat artışları sektörü zorluyor. TMB Başkanı Erdal Eren, müteahhitlerin faaliyetlerine sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için mali sicil affı ve fiyat farkı düzenlemesinin şart olduğunu savundu.

Kredi borcu olanlar dikkat! Sicil affı ile borçlarınız silinebilir!

Kredi borcu olanlara sevindirici bir haber geldi. Sicil affının sayesinde bazı kredi borçlarının silinmesi bekleniyor. Kredi borcu ödeme konusunda kara listede olan kişilerin borçları silinecek. Borçluları sevindirecek olan bu uygulama kimler için geçerli olacak? İşte sicil affı detayları…

KYK borçları, sicil affı, maske cezaları, işçilere fatura desteği... Milyonları ilgilendiren düzenleme yürürlükte!

KYK borç faizlerinin silinmesi, icra takibindeki 2 bin lira ve altı alacakların tasfiyesi, senet ve kredi borçları için sicil affı gibi değişiklikleri kapsayan ekonomik düzenlemeler resmen yürülüğe alındı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenlemenin detayları...

Kredi kartı borcu olanlara müjde! Af geliyor sicil temizleniyor!

Sosyal destekleri içeren torba teklif ile birlikte Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda “kara liste” olarak adlandırılan kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. İşte detaylar…

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

AOÇ ihalelerine katılacaklardan imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi istenecek!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü ihalelerine katılacak olan isteklilerin teklif mektupları ve geçici teminat dışındaki ihale evraklarında, imza sirküleri yerine sicil tasdiknamesi kullanılacak.

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu Sicil Müdürlüklerince Düzenlenen Resmi Senetlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30825 sayılı Resmi gazetede yayımlandı.

Tek-Art İnşaat'ın olağanüstü genel kurul toplantısı tescillendi!

Tek-Art İnşaat'ın 3 Kasım 2017 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısı İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu tarafından tescillendi.

Sinpaş GYO'nun olağanüstü genel kurul toplantısı tescillendi!

Sinpaş GYO'nun 13 Kasım'da gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısı, İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu tarafından tescillendi.

Tek-Art İnşaat olağanüstü genel kurul toplantısı tescillendi!

Tek-Art İnşaat'ın 3 Kasım'da yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısı İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu tarafından tescil edildi.

THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım şirketi kuruldu!

Türk Hava Yolları, THY Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme Anonim Şirketi'ni kurdu. Şirket İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünce tescil edilerek kuruldu.

sicil Haberi

sicil

10 milyondan fazla kişi ve şirketi kapsayan madde, Karşılıksız Çek ve Protestolu Senet ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Yasa’nın çıkmış olduğu Ocak 2009’den bu güne en kapsamlı düzenleme olmuş olacak. Karşılıksız şekilde çek, protesto edilmiş senet, zamanında ödenmemiş kredi kartı ve bunların haricinde kredi borçları sebebi ile kredi puanları düşen kişilere sicili düzeltme şansı tanınıyor. Bu haktan, anapara ve taksit ödeme tarihi 1 Ekim 2022 gününden önce olan kişiler ve şirketler faydalanacak. Borçlarını 1 Temmuz 2023 gününe kadar ödeyenlerin ya da yapılandıranların, Bankalar Birliği Risk Merkezi’ndeki kayıtları silinmiş olacak.

HUKUKİ KORUMA

Hürriyet'in haberine göre; kredi kuruluşlarının ve finansal kuruluşların, bu kişiler ya da şirketler ile yaptıkları işlemlerde, geçmiş zaman dilimlerinde performansları ile ilgili olarak olumsuz...