22 / 05 / 2024

şifa hamamı restore mi edilecek

şifa hamamı restore mi edilecek

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Üsküdar Selimiye Hamamı restorasyonu tamamlandı! 

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı'nda restore çalışmaları tamamlandı. 3 yıl süren çalışmanın ardından hamam Nevmekân Selimiye'ye dönüştürüldü.

Denizli'deki Atatürk Konağı restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 700 yıllık Germiyanoğulları Hamamı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli ziyaretinde konakladığı ev için yürüttüğü restore çalışmalarında sona geldi. 

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Tekirdağ Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediliyor!

Tekirdağ'ın kültür turizmine de önemli katkılar sağlamayı planlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Güzelköy'deki cami, hamam ve ahşap konut restore ediyor.

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilecek!

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilerek yeniden şifa dağıtacak. Çalışmaların yakın zamanda başlaması öngörülüyor. 

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

İzmir'deki Namazgah Hamamı restore edildi!

Kent tarihinin korunması adına önemli projeler hayata geçiren  İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalma Namazgah Hamamı’nı restore etti.

Kilis'te restore edilen Osmanlı hamamı gençlik merkezi oldu!

Kilis'te restore edilen geç Osmanlı dönemi yapıtlarından olan tarihi Tuğlu Hamamı, Tuğlu Gençlik Merkezi olarak hizmet verecek.

İzmit'teki Yeni Hamam restore edildi!

İzmit’te yer alan tarihi bir eser daha İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan sayesinde yok olmaktan kurtarılarak restore edildi.

Diyarbakır'daki 500 yıllık hamamlar turizme kazandırılacak!

Diyarbakır'ın termal turizminde önemli bir yere sahip olan Çermik ilçesinde, yerli ve yabancı turist sayısını artırmak için 500 yıllık iki hamam restore edilecek.

Yozgat'ın tarihi konağı restore edilmeyi bekliyor!

Yozgat'ın Lök Köyünde bulunan 2 asırlık tarihi konak ve hamam, gelecek nesillere aktarılmak için restore edilmeyi bekliyor.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

şifa hamamı restore mi edilecek Haberi

şifa hamamı restore mi edilecek

Kartal, Kordonboyu Mahallesi’nde yer alan Şifa Hamamı 6 senedir kaderine terk edildi. Milliyet'te yer alan habere göre, Marmaray için yenilenen tren raylarıyla beraber banliyo hattının çevresindeki eski yapılar Devlet Demiryolları tarafından kamulaştırıldı. Hürriyet Caddesi üzerindeki hattın kenarındaki iş yerleri yıkılırken hamam da korundu.

1966'da İstanbul Valiliği tarafından tescillenerek yerinde korunma kararı verilen Şifa Hamamı için 1971'de yrestorasyon projesi hazırlandı. Fakat aradan geçen 53 seneye rağmen proje hiç hayata geçmedi. Yeniçeri Ağası Çalık Ahmet Paşa adına inşa edilen hamam için şimdiye kadar hiçbir arkeolojik ya da bilimsel çalışma da yapılmadı. 3 hisseli özel şahıslara ait olduğu belirlenen hamamın tarihe kazandırılmasını talep eden vatandaşlar, bilimsel çalışma için adım atılmaması için çaba sarfediyor. 60 senedir Kartal’da yaşayan Mehmet Öner, “Bu hamamın Kartal’a kazandırılması...