18 / 05 / 2024

şifa turizmi 2014

şifa turizmi 2014

Türkiye medikal sağlık turizminde yabancı misafirlerine geniş ulaşım ağı, ileri teknoloji, uzman hekim, farklı konaklama seçenekleri ve uygun fiyat olanakları sunuyor. Türkiye, şifa turizminde liderliğe hazırlanıyor.

Fiba Holding, Şifa hastanelerini alıyor!

2014 yılında Florence Nigthingale Hastane Grubuna yüzde 50 ortak olan Fiba Holding, sağlık sektörünü sevdi.Fiba'nın Kadıköy Şifa ve Ataköy Şifa hastanelerini satın almaya yönelik anlaşmanın birkaç gün içinde taraflar arasında imzalanması bekleniyor.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

Çeşme turizmi 2014'de yüzde 13 büyüdü!

Turizmde kötü bir yıl geçiren İzmir'in son yıllarda öne çıkan ilçesi Çeşme, 2014'te il bazındaki gerilemenin tersine bir gelişme gösterdi. Çeşme'de yabancıların yüzde 30'a yakın artış gösterdiği belirtiliyor.

TÜRSAB kış turizmi raporunu açıkladı!

Türkiye'de 10 yıl önce 2,7 milyon ziyaretçi ağırlanırken, 2014 itibarıyla 4,8 milyon kişiyi aştı. TÜRSAB Kış Turizmi Raporu'na göre Türkiye, kış turizmine de ağırlık vermeye başladı.

Tuzla su kesintisi 13 Kasım 2014!

İstanbul Anadolu Yakası Tuzla ilçesinin Aydınlı, Mimar Sinan ve Şifa mahallesinde ana isale hattı arızası nedeni ile 13 Kasım 2014 tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 23:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Sultanahmet Camii'ni yılda 5 milyon kişi ziyaret ediyor!

TÜRSAB'ın İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre dünyada en çok ziyaret edilen kutsal mekanlar Listenin 20'nci sırasında 5 milyon ziyaretçi ile İstanbul'daki Sultanahmet Camisi bulunuyor.

Hac ve umre turizmine 2.3 milyar harcanacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) İnanç Turizmi 2014 Raporu'na göre, Türkiye'den kutsal topraklara hac ve umre için gideceklerin bu yıl yapacağı harcama 845 milyon euroyu yani yaklaşık 2.3 milyar lirayı bulacak...

İnanç turizmine 1.1 milyar dolar harcıyoruz!

TÜRSAB İnanç Turizmi 2014 Raporu’na göre, Türklerin bu yıl hac ve umre için 1.1 milyar dolar harcaması bekleniyor. Dünyada inanç turizminden elde edilen gelir ise 20 milyar dolara yaklaştı

Silverline Ankastre IFA 2014 Fuarı'nda yerini aldı!

Dünya standartlarında üretim yapan Silverline Ankastre, uluslararası arenada markaların ve tüketicinin en çok takip ettiği ve beklediği Uluslararası Ev Elektroniği Fuarı IFA-2014'te yerini alıyor....

Burhan Sili: Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi ile turizmi çeşitlendireceğiz!

Burhan Sili turizmi çeşitlendirme çalışmaları kapsamında çok önemli bir projeye imza attıklarını söyledi. Sili "Alanya Doğa Sporlarını Geliştirme Projesi, BAKA'nın 2014 mali destek programı kapsamında hibe desteği kazanmıştır.

Türkiye sağlık turizmi dünyaya tanıtılacak!

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı da olan Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Türkiye'nin sağlık turizmini tanıtmak için Romanya, Azerbaycan, Umman, Katar, Dubai'de etkinlikler düzenlediklerini belirtti...

TÜRSAB: Kurdaki dalgalanma turizmi olumsuz etkilemez!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, döviz kurundaki dalgalanmanın turizmi olumsuz etkilemeyeceğini, 2014 yılı erken rezervasyonlarının iyi durumda olduğunu söyledi...

Mehmet Müezzinoğlu:Sağlık turizmi gelirlerini 2014'te 5 milyar doların üzerine çıkaracağız!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlık turizmindeki gelirler ile ilgili olarak '' 2,5 milyar dolarlık geliri, 2014'te 5 milyar doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

şifa turizmi 2014 Haberi

şifa turizmi 2014

Türkiye medikal sağlık turizminde yabancı misafirlerine geniş ulaşım ağı, ileri teknoloji, uzman hekim, farklı konaklama seçenekleri ve uygun fiyat olanakları sunuyor.


Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte 73 hastaneyle sağlık hizmeti verildiğini, 20 hastanenin yatırım aşamasında olduğunu, özel hastanelerin de 25'inde sağlık turizmi yapılabildiğini söyledi. 


Acar, Türkiye'de sağlık turizminde göz lazer tedavisi, estetik cerrahi hizmetleri, diş tedavisi, tüp bebek, diyaliz, kalp damar cerrahisi, kulak burun boğaz, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile onkoloji hizmetlerinin başarıyla gerçekleştirilebildiğini kaydederek, "Baktığımızda yurt dışından gelen hastaların yüzde 50'sinin daha önce Türkiye'de tedavi görmüş yakınlarının tavsiyesiyle, yüzde 48'inin de internet aracılığıyla bilgi alarak Türkiye'yi seçtiğini görüyoruz" dedi. 


-Ulaşımdan konaklamaya indirim fırsatı


Doğan Acar, sağlık turizmine son yıllarda sağlanan bazı teşviklere de değinerek, Maliye...