04 / 07 / 2024

şifa turizmi ne durumda

şifa turizmi ne durumda

Türkiye medikal sağlık turizminde yabancı misafirlerine geniş ulaşım ağı, ileri teknoloji, uzman hekim, farklı konaklama seçenekleri ve uygun fiyat olanakları sunuyor. Türkiye, şifa turizminde liderliğe hazırlanıyor.

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Pinga Uluslararası Sağlık Turizmi Ve Seyahat Acentası Limited Şirketi Ümraniye'de Mümüne Aydın tarafından kuruldu.

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Iona Marıne Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Ayçın Özsakabaşı ve Osman Uluşahin ortaklığında kuruldu. 

Buca De Jongh Köşkü devlet himayesine alındı!

Buca'da 2013 yılında SGK tarafından Şifa Üniversitesi'ne kiralanan De Jongh Köşkü'ne, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tekrar kararnameyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı el koydu.

İZTB arazisinin Şifa Üniversitesi'ne devri yargıda!

İzmir Ticaret Borsası kapatılan Şifa Üniversitesine istimlak yoluyla devredilen borsa arazisiyle ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.

İzmir Şifa Üniversitesi'ne bağlı ek binaların kapatma kararı iptal edildi!

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Şifa Üniversitesi Bornova Araştırma ve Uygulama Merkezine ait bazı ek binalara yönelik kapatma kararına ilişkin Bölge İdare Mahkemesinin verdiği "yürütmeyi durdurma" kararını iptal etti.

10 tıp merkezine kapatma kararı!

İzmir’de Şifa Üniversitesi’ne bağlı 9 tıp merkezine YÖK tarafından verilen kapatma kararı tebliğ edildi. Başkent Üniversitesi’ne bağlı 1 tıp merkezi için de kapatma kararı verildi.

Şifa Üniversitesi'nden Karşıyaka'da 35.4 milyon TL'ye satılık arsa!

Mülkiyeti T.C. Şifa Üniversitesi'ne ait İzmir Karşıyaka'daki 18 bin 375 metrekare yüzölçümlü arsa 35 milyon 400 bin TL muhammen bedeli ile satışa çıkarıldı. Arsanın ihalesi 15 Aralık'ta gerçekleşecek.

Nevşehir Şifa Meydanı köprülü kavşak yapım çalışmaları ne durumda?

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Şifa Meydanı köprülü kavşak yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan’a, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’de eşlik etti.

İnegöl Oylat modern sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek!

İnegöl Belediyesi’ne ait termal tesis Oylat’ta ‘Su ile Gelen Sağlık (Spa) Hizmetleri Merkezi’ kurulması için hazırlanan proje BEBKA desteğiyle hayata geçirilecek. Proje ile Oylat, modern bir sağlık turizmi tesisine dönüştürülecek.

Tokat Almus'ta doğa turizmi canlanacak!

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Almus’un doğal güzelliğini gün yüzüne çıkartarak turizmi canlandırmak için yoğun bir tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Kahramanmaraş Ekinözü’ne 20 dönümlük mesire alanı yapılıyor!

Sağlık turizmi dolayısıyla her yıl on binlerce turisti ağırlayan Ekinözü-İçmeler, yeni bir görünüme kavuşuyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü’ne 20 dönümlük bir mesire alanı kazandırmak için kolları sıvadı.

Doğa ve Macera Turizmi'ne 1.2 trilyon dolar harcandı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) kamuoyuna açıkladığı Doğa ve Macera Turizmi raporuna göre 2014’te 1.1 milyar kişi macera turizmine 1.2 trilyon dolar harcadı.

1994 yılında Süleymaniye'de tarihi evler restore edilecekmiş!

1994 yılında Süleymaniye'deki tarihi Türk evleri, Turizm Bakanlığı ile İstanbul Üniversitesi arasında imzalanan bir protokolle restore edilecekmiş. İlk etapta 18 ev restore edilerek ''öğrenci turizmi''ne kazandırılacakmış.

şifa turizmi ne durumda Haberi

şifa turizmi ne durumda

Türkiye medikal sağlık turizminde yabancı misafirlerine geniş ulaşım ağı, ileri teknoloji, uzman hekim, farklı konaklama seçenekleri ve uygun fiyat olanakları sunuyor.


Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte 73 hastaneyle sağlık hizmeti verildiğini, 20 hastanenin yatırım aşamasında olduğunu, özel hastanelerin de 25'inde sağlık turizmi yapılabildiğini söyledi. 


Acar, Türkiye'de sağlık turizminde göz lazer tedavisi, estetik cerrahi hizmetleri, diş tedavisi, tüp bebek, diyaliz, kalp damar cerrahisi, kulak burun boğaz, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile onkoloji hizmetlerinin başarıyla gerçekleştirilebildiğini kaydederek, "Baktığımızda yurt dışından gelen hastaların yüzde 50'sinin daha önce Türkiye'de tedavi görmüş yakınlarının tavsiyesiyle, yüzde 48'inin de internet aracılığıyla bilgi alarak Türkiye'yi seçtiğini görüyoruz" dedi. 


-Ulaşımdan konaklamaya indirim fırsatı


Doğan Acar, sağlık turizmine son yıllarda sağlanan bazı teşviklere de değinerek, Maliye...