10 / 05 / 2024

Sığacık Kaleiçi dönüşüm projesi

Sığacık Kaleiçi dönüşüm projesi

Çehresi bir anda değişen Sığacık Kaleiçi’nde sosyal ve ekonomik dönüşüm başladı. Turizmin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla yürüyen Sığacıklılar, projenin “yerel kalkınma”da model olacağı söyledi.

Bakan Özhaseki'den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı: Kapı sonuna kadar açık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelere kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, "Yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık." dedi.

İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım'da tapular teslim edildi! Türkiye’nin en büyük 'yerinde kentsel dönüşüm' çalışması!

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde inşaat çalışmaları tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 1. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine tapularını teslim edildi. Söz konusu proje Türkiye’nin en büyük, “yerinde kentsel dönüşüm” çalışması olarak biliniyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz kentsel dönüşüm için rantsal dönüşüm diyenlere seslendi! İnsanımızın canıyla oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kentsel dönüşüm için 'rantsal dönüşüm' diyen kesimlere seslenerek 'insanımızın canıyla oynuyorlar' açıklaması yaptı. 

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küçükler Kentsel Dönüşüm Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hilal Küçükşabanoğlu ve Yunus Küçükşabanoğlu ortaklığında kuruldu.

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kadıköy Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Kaya tarafından kuruldu.

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Erkök Metal Geri Dönüşüm Palet Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erkök Metal Geri Dönüşüm Palet Nakliyat İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Erdal Köksal tarafından kuruldu.

İzmirlilerden 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talebi!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, İzmir'deki kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özkan, 400 bin TL'lik sıfır faizli kentsel dönüşüm kredisi talep ettiklerini belirtti.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda kentsel dönüşüm Mayıs'ta tamamlanacak!

Ankara Kızılcahamam'da bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kasaplar Çarşısı'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar Acıbadem'de kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Kovid-19 sürecine rağmen ‘kentsel dönüşüm’ sebebiyle evleri yıkılan vatandaşlar, kendilerine yer gösterilmediğini ve kira desteği de yapılmadığını ileri sürerek mağdur olduklarını belirtti.

Avrasya İmar Harita Mimarlık Ve Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrasya İmar Harita Mimarlık Ve Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Hürkan Uzun ve Mehmet Muaz Uzun tarafından kuruldu.

Sığacık Kaleiçi dönüşüm projesi Haberi

Sığacık Kaleiçi dönüşüm projesi


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin işbirliğiyle çehresi bir anda değişen Sığacık Kaleiçi’nde sosyal ve ekonomik dönüşüm başladı. Turizmin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla yürüyen Sığacıklılar, projenin “yerel kalkınma”da model olacağı söyledi. 


Tarihte sanatın merkezi olarak bilinen “Teos” ve 1500’lü yıllardan itibaren yaşamın devam ettiği Kaleiçi evleriyle tanınan Seferihisar, şimdi model olabilecek projeyle yeniden gündeme geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Seferihisar Belediyesi’nin birlikte hayata geçirdiği restorasyon projesiyle Sığacık Kaleiçi’ndeki 220 ev yenilendi. İlk bakışta restorasyon olarak gözüken proje, beraberinde turizm hareketliliği ve yerelde kalkınmayı da getirdi. Kaleiçi evlerindeki çalışmalar, sadece Sığacık’ın çehresini değil aynı zamanda yöre kalkının yaşamına da sihirli dokunuşlar yaptı. Restorasyon projesi ve kurulan yerel pazarla yeni bir görünüm kazanan Kaleiçi, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Kısa sürede...