03 / 05 / 2024

sığınağın zorunlu olduğu binalar

sığınağın zorunlu olduğu binalar

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor. Peki hangi binalarda sığınak zorunlu? Hangi binalarda değil?

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Turgut Altınok'tan Antalya'da 600 konutu olduğu iddialarına yanıt!

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, Antalya'da 600 evinin olduğu iddialarına cevap vererek, Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) üzerinden alınan belgeyi gösterdi.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemelerin olduğu teklif TBMM Genel Kurulu’nda!

Kentsel dönüşüme ilişkin düzenlemelerin olduğu "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin ilk bölümündeki 11 madde kabul edildi.

Avrupa'da konutun ucuz olduğu 9 şehir peş peşe sıralandı!

Avrupa'da mülk satın almak isteyen yabancılar için metrekare bazında en ucuz şehirler peş peşe sıralandı. İşte Avrupa'da konutun en ucuz olduğu 9 şehir...

Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu!

TÜİK en çok kazandıran finansal yatırımları tek tek sıraladı. Ağustosta rekabet borsa, altın ve dolarda oldu! Sonunda yatırımcısına tek kazandıran o oldu. İşte detaylar...

Altın ve dolar rolleri değiştirdi! Bu hafta yatırımcısına en çok kazandıran dolar oldu!

Bu hafta yatırım araçlarından altın ve borsa kaybettirirken dolar yatırımcısına kazandırdı. Seçim sonrasında gram altın 1,246 liraya gerilerken dolar yüzde 1,04  değer kazanarak 19,79 TL oldu. 

Opel Mokka-e'ye bu ay tam 71 bin TL zam geldi! Elektrikli Mokka'nın Mayıs 2023 fiyatları adeta dudak uçuklattı!

Opel Mokka-e'ye bu ay tam tamına 71 bin TL zam geldi. Elektrikli Mokka'nın Mayıs 2023 fiyatları adeta dudak uçuklattı. Peki Opel Mokka-e fiyatları ne kadar?

Fırtına kopacak! Şemsiyeniz olmadan kapıdan dışarı adım bile atmayın! Son dakika!

Mart ayında mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava dalgasının ardından Nisan ayı yağışlarına kavuştuk. Bu ayın başından itibaren yurdun birçok bölgesinde etkisini gösteren yağmurlar, hafta başından beri aralıksız bir şekilde devam ediyor. Yağışların etkili olduğu bölgelerde ise hayat norm

Gaz mı? Elektrik mi? Hangisi daha çevre dostu?

25 ülkede gazlı ve elektrikli pişirme ve ısıtmanın neden olduğu karbon emisyonlarının analizi, iklim dostu olduğunu gösterdi.

Dolar euro, borsa altın!.. Ocak ayında yatırımcısına en fazla kazandıran hangisi oldu?

Ne dolar ne euro ne de borsa… Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında ayıda yatırımcısına en fazla kazandıran yatırım aracının altın olduğunu duyurdu. İşte detaylar…

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla yüzde 40 büyüdü! Tesla’nın 2022’de ne kadar araç sattığı açıklandı!

Dünya’da en çok konuşulan kişiler arasında yer alan Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüdü. İşte Tesla’nın 2022’de sattığı araç sayısı!

sığınağın zorunlu olduğu binalar Haberi

sığınağın zorunlu olduğu binalar

Hangi binalarda sığınak zorunlu?

Genel sığınaklar ise nüfus ve trafik yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde dışarıda bulunan halkın korunmasını sağlamak amacıyla yapılan yapılara deniyor.


Serpinti sığınakları, aşağıda belirtilen istisnalar dışında her türlü tesis ve binalarda yapılıyor.


Onaylı yapı ruhsatı eki mimari projesinde;

a) 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda,


b) Emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az konut dışı kullanımlı yapılarda,


c) Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 12 ve daha az olup, binanın tamamının emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az olan konutla birlikte aynı zamanda konut dışı kullanımlı yapılarda,


ç) Toplam yatak sayısı 50 ve daha az olan yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi, otel, pansiyon, yataklı sağlık tesisleri gibi kalıcı veya geçici konaklama yapılan tesislerde,


d) Emsal hesabına konu alanı...