05 / 05 / 2024

Sığınak havalandırması hesabı

Sığınak havalandırması hesabı

Sığınak Yönetmeliği 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 36 ve 44 üncü maddeleri gereğince hazırlandı. Söz konusu yönetmeliğe göre, sığınaklarda çeşidi ne olursa olsun sığınak havalandırması bulunması gerekiyor...

Akbank’tan son 10 gün uyarısı! Başvuranın hesabına 3 bin TL yatırılacak! 

Türkiye’nin en çok tercih edilen özel bankaları arasında yer alan Akbank, yeni kampanyasını resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Buna göre Nisan ayı sonunda sona erecek olan kampanyaya katılan müşterilere 3 bin TL hediye edilecek. 

Borsada kar hesabı nasıl yapılır? Her para artışı kar mıdır?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yükselişini sürdürürken, yatırımcıların da ilgisi artıyor. Peki enflasyon karşısında parasını korumak isteyenler borsada ne zaman kazandım diyebilir. Her para artışının kar anlamına gelmediğini belirten sermaye yönetmeni Dilek Sönmez, borsada kar hesabının nasıl ya

Konut getirisi en az 2 sene borsanın altında kalacak! Konut balonu patladı mı?

Milyonlarca kişi ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini merakla araştırıyor. Peki konut balonu patladı mı? 36,1 bin takipçili Kripto yatırımcısı, X sosyal medya hesabından 

2024’te hangi şirket ne kadar temettü verecek? 23 hissedeki temettü beklentisi açıklandı!

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi yükselişe geçerken yatırımcılar 2024 yılı temettü oranlarını araştırmaya başladı. Genç Temettü Yatırımcısı X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 23 şirket için aracı kurumların açıkladığı rakamları paylaştı.

Borsada düzenli temettü veren 41 hisse!

Borsada halka arzların ardından temettü veren hisseler de popüler oldu. Yatırımcılar bu hisseleri merak ediyor. 27,5 bin takipçili Temettü Direktör kullanıcısı, X sosyal medya hesabından düzenli temettü veren 41 hisseyi açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Vadistanbul'un olduğu arazinin 12 yıl önceki hali görenleri şaşırttı!

Tarih Enstitüsü resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir fotoğraf paylaşarak, "Çok uzak bir zaman değil bu fotoğraf. Şimdi burada Vadi İstanbul var." ifadelerini kullandı. Söz konusu fotoğrafta mandaların olması oldukça dikkat çekti. 

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

İş Bankası araç sürücülerinin hesabına tam bu kadar para yatıracak!

Kampanya denildiği zaman akla ilk gelen bankalardan olan Türkiye İş Bankası, araç sürücülerine özel yeni bir kampanya daha düzenledi. Kampanya kapsamında müşterilerinin hesabına 100 TL yatıracağını paylaşan İş Bankası, kampanyanın detaylarını ve katılım koşullarını paylaştı.

Ziraat Bankası’ndan akaryakıt alan araç sürücülerine büyük jest! Hesaplara para yatacak!

Peş peşe düzenlediği kampanyalarla gündemdeki yerini korumaya devam eden Ziraat Bankası, yeni bir kampanyanın daha duyurusunu yaptı. Akaryakıt sektörüne özel düzenlenen kampanya kapsamında araç sürücülerinin hesabına 75 TL yatırılacak.

WhatsApp'tan bomba özellik geliyor! Yüksek kaliteli görüntüler paylaşılabilecek

WhatsApp'ın en son özelliği, kullanıcıların uygulamanın görüntü sıkıştırmasından kaynaklanan kalite kaybı konusunda endişelenmelerine gerek kalmadan görüntüleri yüksek çözünürlükte hızlı bir şekilde paylaşmasına olanak tanıyacak bir geliştirme üzerinde çalışıyor.

Maliyet farkı arttı! Süte yeni zam geliyor

Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanan çiğ süt referans fiyatı 15 Ekim’den bu yana 8.5 lira olarak uygulanıyordu. Ancak, Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) tarafından yapılan 1 litre sütün maliyet hesabı süt üreticisinin zararını ortaya koydu. Bu durum ise süte yeni zam

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kumada binlerce çalışanın beklediği kadroya geçme düzenlemesiyle ilgili kritik bir konuda dikkat çeken Ekrem Sarısu, emeklilik hesabı ile ilgili bilinmesi gereken detayı açıkladı.

Sığınak havalandırması hesabı Haberi

Sığınak havalandırması hesabı

Sığınak havalandırması!

Yapılarda yer alan sığınakların içinde havalandırma bulundurulması zorunlu tutuluyor. Sığınakların havalandırması ile ilgili hükümler Sığınak Yönetmeliği kapsamında, 8. maddede "Sığınak Özellikleri" başlığı altında yer alıyor.


Sığınak Havalandırma

Sığınağın çeşidi ne olursa olsun mekanik havalandırma yapılması zorunludur. Koruma zamanlarında dışarıdan alınan hava, tehdit anında takılmak üzere nükleer tip hepa filtre, kum havuzu gibi filtreleme sisteminden geçirilerek sığınak içerisine verilir. Barış zamanlarında ise dışarıdan alınan hava sadece G4 tipi kaba filtreden geçirilerek sığınak içerisine verilir.


Sığınak havalandırması için aşağıdaki tabloda verilen koruma zamanlarında, bir kişi için gerekli olan hava debileri alınır. Aşağıdaki kapasite değerleri minimum değerler olup, hava kalitesini arttırıcı her türlü ilave önlem tasarımda kullanılabilir.


Kanal tasarımı, menfez sayısı ve yerleşimi mekanik tesisat proje müellifi tarafından düzenlenir. Bu düzenleme TS 3419 “Havalandırma ve...