05 / 05 / 2024

Sığınak havalandırması projesi

Sığınak havalandırması projesi

Sığınak Yönetmeliği 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 36 ve 44 üncü maddeleri gereğince hazırlandı. Söz konusu yönetmeliğe göre, sığınaklarda çeşidi ne olursa olsun sığınak havalandırması bulunması gerekiyor...

Akfen GYO Bodrum Loft, Söğütlüçeşme Projesi ve Yalıkavak projelerinin değeri 5.3 milyar TL!

Akfen GYO Bodrum Loft, Söğütlüçeşme Projesi ve Yalıkavak projelerinin 2023 yıl sonu pazar değerleri açıklandı. Peki hangi projenin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Emlak Konut GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki satış şampiyonu projesi Yeni Fikirtepe! 

Emlak Konut GYO imzasıyla geliştirilen projelerde 2023'ün ilk yarısında toplam 28 milyar 959 milyon 741 bin 267 TL değerinde satış yapıldı. Yılın ilk yarısının şampiyon projesi de belli oldu. İşte Emlak Konut GYO'nun 2023'ün ilk yarısındaki satış şampiyonu olan o projesi...

Çocuklar için Süt Destek Projesi geliyor! Süt Destek Projesi'nden kimler yararlanabilir?

Ankara Büyük Belediyesi tarafından oluşturulan bir kampanya bu kez de çocukları kapsıyor. Çocuklar için yapılan süt desteği projesi, çocuk ve bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere maddi bir rahatlama sunuluyor. 

TOKİ Tekirdağ Süleymanpaşa 2022 projesi! Yüzde 10 peşinatla ev sahibi olun!

TOKİ Süleymanpaşa 2022 projesinde kaç konut yapılacak, TOKİ Süleymanpaşa projesine nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Tekirdağ Süleymanpaşa 2022 sosyal konut projesi...

Konutlarda Isı Yalıtım Projesi devreye alındı! 50 bin liraya kadar 0,99 faiz oranlı kredi müjdesi!

Konut başına 50 bin liraya kadar 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranlı finansman imkanının sağlandığı  'Konutlarda Isı Yalıtım Projesi' devreye alındı. Söz konusu krediler Ziraat Katılım, Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank tarafından kullandırılacak...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi açıklaması!

Akfen GYO, geçtiğimiz günlerde basında yer alan, iştirakleri Fıratcan İnşaat çatısında hayata geçirilecek olan Söğütlüçeşme Projesi çerçevesinde AVM inşa edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Apartmanlardaki sığınak yerleri kiraya verilebilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, apartmanlarda bulunan sığınak ve blokların altındaki depolarının kiraya verilmesini kaleme aldı. 

Bir İyilik Sıcak Bir Yuva projesi kapsamında yapılan 1753 konut teslim edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV),Suriye'de savaş mağduru ailelere yönelik olarak başlattığı "Bir İyilik Sıcak Bir Yuva" projesi kapsamında hayata geçirdiği 1753 "iyilik konutu"nu teslim etti.

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Sığınak havalandırması projesi Haberi

Sığınak havalandırması projesi

Sığınak havalandırması!

Yapılarda yer alan sığınakların içinde havalandırma bulundurulması zorunlu tutuluyor. Sığınakların havalandırması ile ilgili hükümler Sığınak Yönetmeliği kapsamında, 8. maddede "Sığınak Özellikleri" başlığı altında yer alıyor.


Sığınak Havalandırma

Sığınağın çeşidi ne olursa olsun mekanik havalandırma yapılması zorunludur. Koruma zamanlarında dışarıdan alınan hava, tehdit anında takılmak üzere nükleer tip hepa filtre, kum havuzu gibi filtreleme sisteminden geçirilerek sığınak içerisine verilir. Barış zamanlarında ise dışarıdan alınan hava sadece G4 tipi kaba filtreden geçirilerek sığınak içerisine verilir.


Sığınak havalandırması için aşağıdaki tabloda verilen koruma zamanlarında, bir kişi için gerekli olan hava debileri alınır. Aşağıdaki kapasite değerleri minimum değerler olup, hava kalitesini arttırıcı her türlü ilave önlem tasarımda kullanılabilir.


Kanal tasarımı, menfez sayısı ve yerleşimi mekanik tesisat proje müellifi tarafından düzenlenir. Bu düzenleme TS 3419 “Havalandırma ve...