20 / 05 / 2024

sığınak metrekare hesabı

sığınak metrekare hesabı

Sığınaklar, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlerdir. Peki, sığınak kaç metrekare olmalı?

Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı! 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler!

Evleri kentsel dönüşüme girenlerin hakları neler? Müteahhitle yerinde kentsel dönüşüm nasıl olacak? Kaç konut verilecek? Metrekare hesabı nasıl yapılıyor? Vatandaş sordu, Kentsel Dönüşüm Uzmanı cevapladı... 7 soruda 100 yılın kentsel dönüşümünde merak edilenler...

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları resmen açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2023/2 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 32277 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.

Netflix şifre paylaşımına yönelik önlemler başladı

Netflix, müşterilerini parola paylaşma günlerinin sona erdiği konusunda uyarmaya başladığını söyledi. Yayıncı, üyelere gönderdiği bir e-postada şunları söyledi: “Netflix hesabınız sizin ve birlikte yaşadığınız insanlar, yani eviniz içindir.”

Erken emeklilikte küçük esnafa müjde! Tam 1 milyon kişi faydalanacak

Esnafın emeklilik için prim sayısının SGK’lılarla eşitlenmesinde ayrıntılar belli olmaya başladı. Buna göre prim indirimi ayarlamasından; manav, bakkal, pazarcı gibi küçük esnafın yanı sıra, kendi hesabına iş yapan doktor, eczacı, avukat da faydalanacak.

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Mayıs ayında hesabınıza 3.038 TL yatacak!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi yurttaşlara yönelik destekleri devam ediyor. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile 1-2-3 çocuklu ailelere destek ödemesi gerçekleştiriliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımları 2023 yılına girilmesiyle beraber arttı.

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere ikramiye sözü: Banka hesabınıza tek seferde 15 bin TL yatacak

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde saat 21.00'i işaret ederek emeklilere çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu, emeklilere bayram ikramiyesi sözü verdi. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde metrekare hesabı engeli! Müteahhitle anlaşamayan hak sahipleri süreci yavaşlatıyor!

Riskli yapıların yenilenmesini kapsayan kentsel dönüşüm çalışmaları, İstanbul'da tüm hızıyla devam ediyor. Ancak, hak sahipleriyle müteahhit firmaların anlaşamaması hala en büyük engellerden...

Banka hesabınıza bir anda bloke konulabilir! Bu habere göz atmadan işlem yapmayın!

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında banka hesabına bloke konulması konuşa ilişkin okurlarına çok önemli bilgiler aktardı.

Altı yatırım aracından üçü kaybettirdi, tasarruf sahiplerini zor bir dönem bekliyor

Kasım alında yıllık bazda en fazla hisse senedi kazandırdı. Ancak borsa para piyasasından gelecek likiditeyi kaldırabilecek büyüklükte değil. Peki bu alternatifsizlik ortamında tasarruf sahipleri ne yapacak? Hangi araçlar sığınak olacak?

Rus Oligarklar servetlerini kripto paralarla kaçırıyor!

Kripto para şirketlerinin yöneticileri ve finansal kaynaklar tarafından, Batılı ülkelerin yaptırımlarından kaçmaya çalışan zengin Rusların güvenli bir sığınak arayışı sebebiyle Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yöneldiği belirtildi. Rus zenginleri çıkış yolunu kriptolarda yakaladı.

1 dekar kaç metrekaredir? Dekar metrekareye nasıl çevrilir?

Dekar, arsa, tarla ve bahçe gibi alanların yüzölçümünün belirlemesinde kullanılan ölçü birimlerinden biridir. Zaman zaman dekarın metrekare hesabının yapılması gerektiğinde ise pek çok kişi 1 dekar kaç metrekaredir? Dekar metrekareye nasıl çevrilir? Araştırması yapmaktadır…

sığınak metrekare hesabı Haberi

sığınak metrekare hesabı

Sığınak kaç metrekare olmalı?

Sığınaklar, tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor. Peki, minimum sığınak alanı ne kadardır?


Sığınak metrekaresine ilişkin esaslar, Sığınak Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmeliğe göre, kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılıyor. 


Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil edilmiyor.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate alınır.  


Yurt, koğuş, misafirhane, yatakhane, bakımevi, otel, pansiyon ve yataklı sağlık tesisleri gibi kalıcı veya geçici konaklama amaçlı tesislerde ise onaylı mimari projesinde belirlenen yatak sayısının yüzde yirmi arttırılması sonucu bulunur. 


Diğer bina ve...