09 / 05 / 2024

sığınak zorunlu olan binalar

sığınak zorunlu olan binalar

Sığınak yönetmeliği, 25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; yönetmelik sığınakların çeşit, özellik, yapım, kullanım ve muhafazasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor. Peki, sığınak ne işe yarar?

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Varlık barışında son günler! Başvuru süresi Cuma günü bitiyor!

Mükellefler tarafından verilmesi zorunlu olan kira dahil yıllık gelir beyan etme süresi ve Varlık Barışı uygulamasından yararlanmak için son tarih 31 Mart Cuma günü. Ticari, mesleki ve zirai faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükellefleri, beyannamelerini elektronik ort

Milyonlarca sürücüye kötü haber az önce resmen duyuruldu: Yüzde 50'ye varan zam yapılacak!

Trafikte kayıtlı araçlara yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasına zam geldi. Zamlı tarife Mayıs ayına göre Haziran'da daha da artacak. Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar..

1915 Çanakkale Köprüsü, bölgeye olan talebi katladı!

2017 yılında temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış için gün sayıyor. Hayata geçirilen mega projeyle bölgeye olan talep de katlandı.

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Alican Sığınak Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Alican Sığınak tarafından kuruldu.

Apartmanlardaki sığınak yerleri kiraya verilebilir mi? 

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde, apartmanlarda bulunan sığınak ve blokların altındaki depolarının kiraya verilmesini kaleme aldı. 

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinde entegrasyon olmalı!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, kişilerin taşınmaz malını bir başkasına satmayı taahhüt ettiği bir sözleşme olan satış vaadi sözleşmesi için "Mağduriyetlerin önlenmesi için noterlerde yapılan sözleşmeler online olarak ve zorunlu şekilde tapuya şerh edilmeli" dedi...

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

Virüsten kaçan zenginler için 8.3 milyon dolara sığınak!

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs Covid-19 salgınına yakalanmak istemeyen zenginler sığınak arayışına girdi. En çok olanaklara sahip olan sığınaklar 8 milyon 350 milyon dolara satılıyor.

Aşırı tüketim ultra zenginlere sığınak aldırıyor! 

Aşırı tüketim, otomobil ve jetlerden salınan gazlar, plastik atıklar nedeniyle artan küresel ısınma ve yaşanan iklim değişiklikleri, ultra zenginleri sığınak almaya teşvik ediyor. 

İnşaat sektöründe söz sahibi olan 5 kadın yönetici!

İnşaat sektöründe çalışan kadın sayısı gün geçtikçe artıyor. İnşaat sektöründe görev yapaan kadın sayısı her geçen gün artmaya devam ederken özellikle de üst düzey yönetimde görev alan kadınlar büyük başarılara imza atıyorlar. 

sığınak zorunlu olan binalar Haberi

sığınak zorunlu olan binalar

Sığınak ne işe yarar?

Sığınaklar, nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlere deniyor.


Sığınak yönetmeliği, 25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; yönetmelik sığınakların çeşit, özellik, yapım, kullanım ve muhafazasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.


Serpinti sığınaklarının özellikleri ve yapılışları

Özel sığınaklardan olan serpinti sığınaklarının inşasında aşağıdaki hususlara uyulur.


a) Büyüklük: Kişi başına en az net bir metrekarelik sığınak yeri ayrılır. Sığınaklarda yapılacak wc, duş ve mutfak nişi bu alana dâhil değildir.


Kişi adedi her bir bağımsız bölüm için bir odalı konutlarda iki, iki odalı konutlarda üç, üç ve daha fazla odalı konutlarda dört olarak dikkate...