17 / 05 / 2024

sığınaklara kullanma İzinlerinin verilmesi

sığınaklara kullanma İzinlerinin verilmesi

Sığınakların tapuya tescili nasıl olur? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı, yasal hükümler ve sığınaklar ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte sığınakların tapuya tescil edilmesi...

Ulaşımda ücretsiz kart engeli: Özel halk otobüsleri ücretsiz ulaşım için sınır koydu! Artık bu günler ücretli olacak

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, ülke genelinde ücretsiz taşıma kartı kullanma hakkı bulunan kişilerle ilgili sınırlama getirdi. Buna göre; ücretsiz kart kullananlar ayın sadece ilk 4 günü araçlara kabul edilecek. 

Kira sözleşmesinin şerhi nedir? Kira sözleşme şerhi ne işe yarar?

Gayrimenkul sahibinin, zaman zaman kendi evini kullanma ihtiyacı doğabilir veya evini üçüncü bir kişiye satma düşüncesi oluşabilir. Bu gibi durumlarda, kiracılar arasında kira sözleşmesinin feshedilmesi gerekebilir. Fakat, kiracının tapu kaydına "kira şerhi" düşülmektedir.

28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? 

Türkiye bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gidecek. Peki, 28 Mayıs 2023 oy kullanma saat kaçta başlıyor? Oy verme işlemi ne zaman bitiyor? İşte detaylar...

İletişim Başkanlığı'ndan uyarı geldi! Oy kullanırken bunları asla yapmamalısınız!

İletişim Başkanlığı'ndan önemli uyarı geldi! Oy kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları asla göz ardı etmemek gerekiyor. İkinci tur seçime günler kala İletişim Bakanlığı konuyla ilgili hatırlatma yaptı. Seçim sürecinde, bu hatırlatmaya dikkat etmek, oy kullanma hakkınızı doğru ve etik bir

Philips FC9749/07 Powerpro Max Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Özellikleri neler?

Philips Toz Torbasız Elektrikli Süpürge, yüksek emiş gücü sayesinde 3 farklı temizlik işlemi sunar. Bununla birlikte toz haznesi bulunan cihazın 5 yıl kullanma garantisi var. Peki cihaz ne kadara satılıyor? 

Koronavirüs zenginlerin yaşamını değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, İngiltere’de zenginlerin de yaşamını etkiledi. Varlıklı insanlar özel adalara ve mekanik havalandırmalı sığınaklara taşındı. Bölgede lüks gayrimenkul satışlarında patlama yaşandı.

8 maddede sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde kullanma yerlerinin boşaltılması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Deniz Feneri, Arakanlı sığınmacılar için 3 mahalle kurdu!

Deniz Feneri Derneği, Myanmar'daki saldırılardan kaçarak Bangladeş'in Cox's Bazar kentindeki kamplarda derme çatma barınaklara sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaşam şartları iyileştirilmiş mahalleler kurarken, inşa edilen bin 600 bambu evi mültecilere teslim etti.

Aydın İncirliova'da dükkanların yapım ihalesi 4 Nisan'da!

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından 192 araçlık tek katlı yer altı otoparkı, zemin katta dükkanların 25 yıl süreli kullanma karşılığında, 2 adet meydan kafeterya, 192 araçlık tek katlı yer altı otoparkı, zemin katta dükkanların yapımı için ihale yapılacak..

Konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranı azaldı!

Güneş Gazetesi yazarlarından Mehmet Canıtatlı bugünki yazısında konut alıcılarının banka kredisi kullanma oranının azalması sonucu firmaların kampanyalarını değerlendirdi.

Lüks konut projelerinde yerli mermer kullanma çağrısı!

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Şeref Oğuz bugünkü yazısında, Expo Turkey by Qatar Fuarı'nda İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu ve GYODER Başkanı Aziz Torun'un mermer sektörüne ilişkin görüşlerini anlattı.

Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Milli Emlak'ın arazisi için kullanma bedeli ödenir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Doğal sit alanları koruma ve kullanma koşulları ilke kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanma Koşulları İlke Kararı ile kesin korunacak hassas alanlar, nitelikli doğal koruma alanları ve sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanları olarak yeniden tescil ediliyor..

sığınaklara kullanma İzinlerinin verilmesi Haberi

sığınaklara kullanma İzinlerinin verilmesi

Sığınakların tapuya tescil edilmesi!

Sığınaklar genellikle binaların en alt katında veya toprağa oturan yerlerinde yapılıyor. Sığınaklar ortak alanlar kapsamında sayılıyor. Peki sığınaklar tapuya tescil edilir mi, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Sığınaklar, kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil ediliyor. Bu husus ile ilgili yasal hükümler Sığınak Yönetmeliği'nde 13. maddede bulunuyor.


Sığınakların tapuya tescili

Madde 13 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-31/12/2010-27802)

Yapıların en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınaklar kat maliklerinin müşterek mülkü olarak tapuya tescil edilir. Sığınaklar 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’nda belirtilen ortak alanlardan olup bu hali ile yönetilir. Bu sığınaklar sığınmak amacı ile olsa dahi bağımsız olarak satılamaz, kiralanamaz, devredilemez ve amacı dışında kullanılamaz.


Yapı Ruhsat ve Kullanma İzinlerinin verilmesi

Madde 14 –...