06 / 05 / 2024

sigorta giderleri kira gelir vergisi

sigorta giderleri kira gelir vergisi

Mesken kiralamalarından gelir elde edenlerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Ödenecek kira bedelinden gerçek gider yöntemi seçilerek bazı indirimler yapılabiliyor. Peki kiraya konu olan gayrimenkulün sigorta giderleri kira gelir vergisinden düşülü

Ocak'ta merkezi bütçe de kira krizinden kaçamadı: Bina kiralama giderleri yüzde 141 yükseldi! 

CHP Milletvekili Türker Ateş, kira krizi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve devletin de kira krizinden kaçamadığına, berkezi bütçeden karşılanan bina kiralama giderlerinin yüzde 141 arttığına dikkat çekti. 

AVM'ler darboğazda! Finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına çıktı!

Ortak alan gelirleri sınırlanan ve dövizle kiralama yasağı getirilen alışveriş merkezlerinin finansman darboğazında olduğu gündeme geldi. “AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi”nde, sektörün finansman giderleri kira gelirlerinin 3,41 katına yükseldiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022!

Kira gelir vergisi dönemi 1 Mart'ta başlıyor. Mükellefler bazı giderleri vergiden indirebiliyor. Peki, kira gelir vergisinden indirilecek giderler 2022 hangileridir?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! İşte kira geliri beyanıyla ilgili merak edilen her şey!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Recep Bıyık bugünkü köşesinde, kira gelirinden indirilecek giderleri kaleme aldı. İşte Recep Bıyık'ın 'Kira gelirlerinin beyanında indirilecek giderler' başlıklı yazısı...

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 71,43 arttı!

İstanbul'da konut giderleri kapsamında kira maliyetlerinin son bir yılda yüzde 71,43 yükseldiği belirlendi. 

Şehir hastanelerinin kira giderleri ne oldu?

2020 senesinin ilk 10 ayında 4,5 milyar TL olan şehir hastanelerinin kira giderleri, 2021 senesinin aynı döneminde 9 milyar TL oldu.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafa kira desteği verilmeli!

Partisinin Kovid-19 Danışma Kurulu toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Esnafa kira desteği verilmeli. İşsiz kalan yurttaşlarımıza hak ettikleri gibi İşsizlik Sigorta Fonu’ndan gelir desteği verilmeli'' dedi.

Kira gelirlerinin beyanında gerçek giderler!

Dünya gazetesi yazarı Bumin Doğrusöz bugünkü yazısında kira gelirlerinin beyanında gerçek giderleri kaleme aldı. İşte Doğrusöz'ün o yazısı...

Meral Akşener'den kira stopajı açıklaması!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada, "İktidarda olsak esnafımızı zorlayan elektrik faturası, kira stopajı ve sigorta primlerini, Mart 2020'den başlayarak 2021 sonuna kadar yüzde 25 düşürürdük" dedi.

Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020 raporunda üniversitelerin kira giderleri dikkat çekti!

Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan "Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2020" raporunda üniversitelerin kira giderleri dikkat çekti...

Yunus Emre'den kira önerisi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre gençlerin kaldığı evlerin kira ve fatura gibi giderleri konusuna tedbir paketlerinde yer verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Medipol Üniversitesi'nin yıllık kira giderleri mecliste!

Bakanlığa bağlı birimlerin kullanımındaki binalara, bunlardan kiralık olanların sayısı ve yıllık kira giderleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

sigorta giderleri kira gelir vergisi Haberi

sigorta giderleri kira gelir vergisi

Sigorta giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü?

Mesken kiralamalarından gelir elde edenlerin kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi için öncelikle beyanname verilmesi şart.


Kira gelir vergisi için beyannameler, istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler tarafından veriliyor. Buna göre vergiyi de belirlenen istisna bedelinden yüksek gelir elde edenler ödüyor.


2013 yılı boyunca elde edilen kira gelirleri için istisna bedeli 3.200 TL olarak belirlendi. Bu bedelin üstünde gelir elde edenlerin 25 Mart 2014 tarihine kadar beyanname vermeleri gerekiyor.


Ödenecek kira bedelinden gerçek gider yöntemi seçilerek bazı indirimler yapılabiliyor. Peki kiraya konu olan gayrimenkulün sigorta giderleri kira gelir vergisinden düşülür mü?


Kira vergisinde gerçek gider yönteminin seçilmesi indirilecek giderler:

1- Kiraya veren tarafından, kiraya verilen gayrimenkul için ödenen; aydınlatma,ısıtma,...