16 / 05 / 2024

sigorta teminatı nedir

sigorta teminatı nedir

Artık her sektörün sigorta ve reasürans teminatı olacak. Sektörlerin olağanüstü dönemlerde de teminatsız kalmamasının önü açılırken, her risk için havuz sistemiyle çalışacak risk yönetim merkezleri kurulacak

Gayrimenkul değerleme nedir?

Gayrimenkul değerleme, kredi teminatları ve artan sigorta kapsamları açısından önemli bir kavramdır. Gayrimenkul alanında önemli bir kavram olduğu için bilinmesi gerekir. Peki gayrimenkul değerleme nedir, neden yapılır ve kim tarafından yapılır? İşte gayrimenkul değerleme konusu hakkında detaylar...

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Deprem sigortasında teminat arttı! Zorunlu Deprem Sigortası nedir? Deprem sigorta teminatı ne kadar oldu?

Zorunlu deprem sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 320 bin TL'den 640 bin TL'ye çıkarıldı.

Generali Sigorta'dan her bütçeye uygun konut sigortası: Süper Evim!  

150 yılı aşkın köklü geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta’nın Süper Evim Konut Sigortası ürünü ile müşterilerine esnek teminat paketleriyle her bütçe ve ihtiyaca göre tamamen isteğe bağlı olarak özelleştirilen bir sigortacılık deneyimi sunuyor. 

Trafik sigortasında yeni dönem! O tutarı da sigorta şirketleri ödeyecek

Trafik sigortası poliçesinde yaralanmalı kaza ve ölümlü kaza teminat bedelleri şimdiye kadar kazada mağdur olan sigortalıya ödeniyordu. Son yaşanan olaydan sonra Yargıtay yaralamalı kazadan sonra bakıcı parasının sigorta tarafından ödenmesine hükmetti.

Konut sigortası ile evlerdeki güven teminat altına alınıyor!

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, konut sigortası ile evlerdeki huzurun ve güvenin teminat altına alındığını dile getirdi. 

Kanal İstanbul'dan sigorta teminatı!

Mega proje olarak nitelendirilen Kanal İstanbul Projesi için geri sayım başladı. Asrın projesinden geçen gemilerin taşıdığı yük, risk ve tehlike boyutu şimdiden tartışılmaya başladı

Adres kodu nedir?

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan DASK adresi nasıl sorgulanıyor? Adres kodu nedir? Adres kodu nasıl öğrenilir? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

MAPFRE Sigorta’dan deprem sonrası güvence uyarısı!

MAPFRE Sigorta Konut Sigortaları Servis Yöneticisi Müge Büyükkarakaş, konut binalarını ve bina içerisindeki eşyaları güvence altında tutmak için; ZDS ile birlikte deprem teminatı eklenen konut sigortası yaptırılmasını da öneriyor...

Kanal İstanbul için sigorta hazırlığı!

TÜRK P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Kanal İstanbul projesi için sigorta hazırlıkları yaptığını açıkladı. Kanal İstanbul’un Türk kıyılarına pozitif katkısının olacağını söyleyen Teker, projeye 50 milyon doların üzerinde teminat sağlayacaklarını belirtti.

Neler bina tamamlama sigortası teminatı dışındadır?

Bina tamamlama sigortası, ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde yapılıyor. Peki bu sözleşmenin teminatı nedir? Neler bina tamamlama sigortası teminatı dışındadır?

sigorta teminatı nedir Haberi

sigorta teminatı nedir


Terör, savaş, doğal afet ve benzeri olağanüstü durumlar nedeniyle artık yurt içinden veya uluslararası piyasalardan sigorta veya reasürans teminatı bulunamayan riskler ile nükleer gibi özellik arz eden riskler için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ya da Hazine Müsteşarlığı’nın oluru ile olağandışı riskler yönetim merkezleri kurulabilecek. Kurulacak merkezlerde oluşturulacak havuzlar aracılığı ile teminatı olmayan risklere ve teminat bulmakta sıkıntı çeken kimya, boya ve tekstil gibi sektörlere güvence sağlanması planlanıyor.


Türkiye yeni bir kurumla tanışıyor. Artık ‘teminat alamıyoruz, sigortacılar bize teminat vermiyor’ şeklindeki şikayetlerin önüne geçecek yeni bir düzenleme yapıldı. Hazine Müsteşarlığı, son zamanlarda bazı sektörlerin şikayetleri üzerine, teminatın alınabileceği risk merkezleri oluşturulması için yönetmelik yayımladı.  Hazine Müsteşarlığının söz konusu yönetmeliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, kurulacak “Olağandışı riskleri yönetim...