10 / 05 / 2024

sigorta yaptırırken dikkat edilecek hususlar

sigorta yaptırırken dikkat edilecek hususlar

Konut sigortası, evinizi ve ailenizi koruma altına alan bir sigortadır. Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilir, ayrıntıları...

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Binalarda güçlendirme yaptırırken neye dikkat etmeli? Uzmanı tek tek açıkladı!

Asrın felaketinin vurduğu 11 şehirdeki binalardaki hasar durumu en çok konuşulan konular arasında yer alırken vatandaşlar da binalarda güçlendirme yaparken nelere dikkat edeceğini merak ediyor. İşte bina güçlendirme yaparken dikkat edilecekler...

Kaskoda cam değişimi teminat altında mı? Cam değişimi hasarsızlık indirimini etkiler mi? İşte, kaskoda püf noktaları!

Araç maliyetlerindeki artış nedeniyle herhangi bir kaza sonrası mağdur olmamak için trafik sigortası ve kasko yaptırmak önemli. Ancak sigorta sonrası herhangi bir mağduriyet yaşamamak için de bazı püf noktalarını bilmek gerekiyor. İşte, kasko yaptırırken dikkat edilmesi gereken konular…

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Kasko yaptırırken aman bunlara dikkat! Aracınızı güvenceye alayım derken risklerinizi büyütmeyin!

Kasko poliçelerine gelen zamlar nedeniyle bazı sürücüler ya araçlarını kaskosuz kullanıyor ya da bazı teminatlardan vazgeçerek prim tutarını düşük tutmaya çalışıyor. Ancak herhangi bir kaza sonrası mağduriyet yaşamamak için kasko yaptırırken bazı hususlara dikkat etmekte yarar var.

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

Trafik sigortası yaptırırken dikkat! Sahte sigortacılar cirit atıyor!

Trafik sigortası fiyatlarının astronomik rakamlara ulaşması daha ucuz fiyatlarla dolandırıcılık yapanların iştahını kabarttı. Özellikle sahte siteler üzerinden çok sayıda vatandaş dolandırıldı.

Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

6 Şubat tarihinde 11 şehri etkileyen depremin ardından gözler inşaat sektörüne çevrildi. Ev almak isteyenler dikkat! Peş peşe açıklandı! Konut satın alırken dikkat edilmesi gereken 15 kural! 

Sigorta sektörü hasar ödemeleri için düğmeye bastı! 

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta şirketlerinin depremin ilk gününden itibaren, tek yürek halinde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, sigorta sektörünün hasar ödemelerine başladığını söyledi.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Sigorta yaptıracaklar dikkat! Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Dikkat!! Hemen her alanda var olan dolandırıcıların yeni adresi sigorta sektörü oldu. Türkiye Sigorta Birliği de, konuyla ilgili çok önemli bir açıklama yaparak, vatandaşlardan dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Doktor randevusuna gitmeyenler dikkat! Sağlık Bakanlığı hangi yaptırımı uygulayacak?

MHRS randevu sisteminden randevu almasına rağmen gitmeyenlerin sağlık sisteminde aksama oluşturması ve başka hastaların ihtiyacı olan tedaviyi almasını engellemesi Sağlık Bakanlığı’nı hareket geçirdi. MHRS randevusuna gitmeyenlere hangi yaptırım uygulanacak?

sigorta yaptırırken dikkat edilecek hususlar Haberi

sigorta yaptırırken dikkat edilecek hususlar

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilir?

Konut sigortası, evinizi ve ailenizi koruma altına alan; evinizi yıkılmalardan, hırsızlıktan, terörden ve kazalardan korumayı amaçlayan bir sigortadır. 


Konut sigortası yaptırmak kadar konut sigortasını yaptırırken dikkat edilecek bazı hususlar da önem taşıyor. Örneğin, sigorta ettirenin doğru beyanda bulunması gerekiyor. Aksi takdirde beyanın gerçeğe aykırı olması halinde, sigorta sözleşmesi daha ağır şartlarda gerçekleşebileceği gibi, sigortadan mahrum kalmak da söz konusu olabiliyor. Bu nedenle sigortanın titizlikle yapılması ayrı bir önem teşkil ediyor.


Türkiye Sigorta Birliği'ne göre, konut sigortası yaptırırken nelere dikkat edilir, işte yanıtı;

- Sigorta poliçenizi düzenleten kişilere doğru ve tam bilgi veriniz.

Sigorta sözleşmeleri, sigorta ettirenin/sigortalının beyan esasına göre düzenlenmektedir. Sigorta ettiren/sigortalı, poliçenin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayacak şekilde sigorta şirketine bildirimde bulunmalıdır. Aksi takdirde, sigorta ettirenin beyanının gerçeğe...