29 / 04 / 2024

Sigortasız saraylar

Sigortasız saraylar

1998 yılında TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı saray, köşk ve kasırlar paha biçilemediği için sigortalanamıyormuş. Yangın, deprem ve hırsızlığa karşı savunmasız olan tarihi eserleri, hiçbir şirket sigorta kapsamına alamıyormuş.

Bakanın kademeli emeklilik ve staj sigortası açıklaması isyan ettirdi

Milyonlarca kişinin gözü kulağı, kademeli emeklilik ve staj dönemi sigortasıyla ilgili duyurulacak haberdeydi. Bakan Vedat Işıkha’ın konuyla ilgili bir çalışmamız yok açıklaması sonrasında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda vatandaş bu duruma isyan etti.

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için yapılan "Sigorta Aracıları Teklif Platformu” uygulamaya başlandığı kaydedildi. Yapılan platform uygulaması ile birlikte sürücülerin poliçeye ulaşması da kolaylaşmış olacak.

Afetlerde Türkiye farkı: Batı'da sigortası olmayanlara konut yok!

‘Medeniyetler beşiği’ olarak bilinen Avrupa, doğal afetlerde vatandaşına sırt çeviriyor. Ülkemizde mağdur olanlar için bütün imkânlar seferber edilirken, Avrupalı devletler sigortası olmayanlara karşılıksız bir destek vermiyor...

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Akbanklı 18-30 yaşında olanlara tamamlayıcı sağlık sigortası!

Akbank Mobil uygulamasıyla gençler için büyük bir fırsat sunuyor! 18-30 yaş arasında bir Akbank müşterisiyseniz sağlığınızı Aksigorta Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile güvence altına alabilirsiniz. Tamamlayıcı Sağlık Sigortanızın yıllık prim tutarı 1.500 TL'ye kadar Akbank tarafından karşılanacak.

Yaşlı bakım sigortası geliyor! Bakan Işıkhan'dan yaşlılara son dakika müjdesi! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşlı bakım sigortası müjdesini verdi. Söz konusu sigorta ile ilgili aylarca çalıştıklarını söyleyen Bakan Işıktan, çok önemli bir hizmet olacağının altını çizdi. İşte ayrıntılar..

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

SEDDK Başkanı Trafik Sigortasında yeni dönem başlayacağını belirtti! 'Alt yapımız hazır' diyerek...

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, milyonlarca araç sahibi için önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre trafik sigortasında yeni dönem başlayacak. İşte detaylar...

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

İŞKUR sürpriz bir kararla herkese destek ödemesi yapacak! Bu parayı mutlaka alın!

Sigortasız çocuklu kadınlar için İŞKUR'un başlattığı mesleki eğitim kursları güzel bir fırsat sunuyor. İşsiz olan her insanın başvurabildiği mesleki eğitim kursları, özellikle iş hayatına dönmek isteyen çocuklu kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Bir acı gerçek daha ortaya çıktı!  Yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Tüm Türkiye'nin kenetlendiği Yüzyılın afetinde ihmaller yada yapılmayanlar gün yüzüne çıkmaya başladı. 20 milyon 32 bin konuttan yüzde 55,4'ünün yani yarısından fazlası sigortasız çıktı!

Sigortasız vatandaşlar üzülmesin! Her ay maaşınız hazır! Sigortasız olanlara maaş bağlanıyor!

Sigortası olmayan vatandaşların üzülmesine gerek yok. Artık her ay maaş alabileceksiniz. İşte detaylar!

Sigortasız saraylar Haberi

Sigortasız saraylar



Milli saraylar sigortasız


TBMM Milli Saraylar Dairesi'ne bağlı saray, köşk ve kasırlar, paha biçilemediği için sigortalanamıyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti İstanbul'da bulunan, tarihe tanıklık eden saraylara, gerek mimarisi, gerek içinde barındırdıkları objeler nedeniyle paha biçilemiyor.


    Sigorta şirketlerinin milli saray ve kasırlarla köşkleri sigorta kapsamına sokmaması nedeniyle tarihin tanığı bu binalar, birçok tehlikeyle karşı karşıya. Yetkililer, sigorta yapılamayan binaların son teknoloji ürünü, çok hassas yangın alarm cihazlarıyla donatıldığını belirterek gerekli önlemlerin alındığını söylüyorlar. 

    Sigortalanamayan eserler arasında Dolmabahçe Sarayı, Beylerbeyi Sarayı, Maslak Kasırları, Aynalıkavak Kasrı, Ihlamur Kasrı, Küçüksu Kasrı, Florya Atatürk Köşkü ve Yıldız Sarayı'nın Şale Köşkü bölümü, Selamiçeşme'de bulunan...