15 / 05 / 2024

siirt pervari karayolu ne zaman bitecek

siirt pervari karayolu ne zaman bitecek

Siirt’i Pervari’ye bağlayan karayolu, 2014 yılını yatırım programına alındı. AK Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran, Siirt-Pervari karayolunun 2014 yılı yatırım programına alındığını açıkladı...

Siirt Pervari'de öğretmenevi inşa ediliyor!

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, ilçe merkezinde yapımı devam eden öğretmenevi inşaatında incelemelerde bulundu ve öğretmenevinin yeni eğitim öğretim yılında hizmet vereceğini söyledi.

Siirt'te Haziran ayında 173 konut satışı oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) Siirt Bölge Müdürlüğü, Siirt'te, Haziran ayında 173 konutun satıldığını bildirdi.

Siirt'te Çetin Barajı inşaatında patlama!

Pervari ilçesindeki Çetin Barajı inşaatında henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayda can kaybı yaşanmazken, patlamanın ardından çıkan yangında 4 iş makinesi yandı. İşte ayrıntılar...

Siirt'e modern fıstık işleme tesisi yapılacak!

Siirt’te, ’Entegre fıstık işleme tesisi projesi’ çerçevesinde 30 milyon lira bütçeyle dünyanın en çağdaş 5 fıstık tesisinden birinin kurulacak olması fıstık üreticilerini heyecanlandırdı.

Siirt'in cas evleri ilgisizlikten yıkılıyor!

Siirt’in kendine özgü mimarisiyle, yaklaşık 30-40 yıl öncesine kadar bile yapılan bir çeşit alçı ‘horasan harcı’ olarak bilinen ‘cas’ kireç taşı üretiminden yapılan tarihi evler, bugün ilgisizlik karşısında yıkılıyor.

Siirt Cas Evler bir bir yıkılıyor!

Siirt’in kültürel mirası olan cas evler zamana daha fazla dayanamayarak bir bir yıkılıyor. Siirt merkezde bulunan onlarca cas evinin göz göre göre yok olduğu belirtiliyor.

Siirt'te cas evler yıkılıyor mu?

Siirt’in kendine özgü mimarisiyle, yaklaşık 30-40 yıl öncesine kadar bile yapılan bir çeşit alçı ‘horasan harcı’ olarak bilinen ‘cas’ kireç taşı üretiminden yapılan tarihi evler, bugün ilgisizlik karşısında yıkılıyor.

Siirt'e modern fıstık işletme tesisi kurulacak!

Siirt'te, 'Entegre fıstık işleme tesisi projesi' kapsamında 30 milyon lira bütçeyle dünyanın en modern 5 fıstık tesisinden birinin kurulacak.

AB, Siirt'in fıstık işleme tesisi projesini kabul etti!

Vali Tutulmaz; "Siirt Entegre Fıstık İşleme Tesisi Projesi'nin onaylanması, ilimize, önemli bir kaynakla tarım ve turizm alanında yatırım yapmamıza olanak sağlayacak" dedi.

Siirt Devlet Hastanesi'nin eski yerine ne yapılacak?

Siirt Devlet Hastanesi eski binanın bulunduğu alanın atıl durumdaki hali vatandaşların tepkisini çekerken, alanın ne şekilde değerlendirileceği de merak ediliyor.

Siirt Eski Devlet Hastanesinin arsası ne olacak?

Siirt Devlet Hastanesi eski binasının bulunduğu 10 dönümlük alanın nasıl değerlendirileceği merak ediliyor. Arazi, konut yapımı için TOKİ’ye devredilmişti. Belediye ise yeşil alan olmasını istiyor.

Aksaray-Adana Karayolu üzerinde otel inşa edilecek!

Aksaray-Adana Karayolu Taşpınar Belediyesi giriş kavşağı üzerine 24 odalı yaklaşık 2 Milyon Lira maliyetli 3 yıldızlı otel yapılacak. Projenin 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi bekleniyor.

Trabzon Akçaabat karayolu ve rekreasyon alanı imar planı askıda!

Trabzon Akçaabat İlçesi “Karayolu, Arıtma Tesisleri ve rekreasyon alanı” amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...

siirt pervari karayolu ne zaman bitecek Haberi

siirt pervari karayolu ne zaman bitecek


Siirt’i Pervari’ye bağlayan karayolu, 2014 yılını yatırım programına alındı.


AK Parti Siirt Milletvekilleri Osman Ören ve Afif Demirkıran, Siirt-Pervari karayolunun 2014 yılı yatırım programına alındığını açıkladı. Yatırım programı ile ilgili gazetecilere bilgi veren iki vekil, Ulaştırma Bakanı, Bakan Yardımcısı, Ulaştırma Müsteşarı ve Karayolları Genel Müdürleri ile görüşme yapıldığını ve ilçenin karayolunun yatırım programına alındığını kaydetti.


AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, “Uzun zamandır bitirilmesi için ciddi bir çalışma yaptığımız ve daha önce 10 km’lik bölümünü yaptığımız Siirt-Pervari yolunun tamamının yapılması için Ulaştırma Bakanı, Bakan Yardımcısı, Ulaştırma Müsteşarı ve Karayolları Genel Müdürü ile yaptığımız yoğun görüşmelerden sonuç alarak, Siirt Pervari yolunun tümünün 2014 yılı yatırım programına alınmasını sağladık.” dedi.



Siirt...