02 / 06 / 2024

Şile Meydanı imar planı

Şile Meydanı imar planı

İstanbul’un turizm beldesi Şile Meydanı çevresinde yer alan değerli arazileri, arsa sahiplerinin itirazına rağmen kamulaştıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin hileli işlem yaptığı iddia edildi.

Kanal İstanbul projesinde son dakika gelişmesi! 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı!

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili imar planı için yargı tarafından alınan kararın ardından bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakınlığı ile bilinen şirket ile 3.3 milyar dolarlık ihale yapıldı. 

Mamak’taki EGO garajı alanının geliri kentsel dönüşümde kullanılacak!

Mamak’taki EGO garajının yerine konut ve ticaret alanı yapılması ile ilgili imar planına ‘yoğunluk’ sebebiyle karşı çıkan MHP, “Kamu alanından bahsediyoruz, ilk başta yatay mimari ile ilgili süreçleri kamu alanlarında başlatalım ki vatandaşa da örnek olsun” dedi.

Park Mavera'nın kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Başakşehir Kayabaşı 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Park Mavera), 981 (Eski 886) Ada 1 Parsel Cami İnşaatı ile Meydan ve Park Alanlarının (Projedeki Son Kısım) kısmi kesin kabulü yapıldığını açıkladı. 

Şile Balibey imar planı askıya çıktı!

Şile İlçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 119 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Hamas ile Katar İmar Komitesi yardım projelerini görüştü!

Hamas Hareketi Gazze sorumlusu Yahya Sinvar, Katar Gazze'yi Yeniden İmar Komitesi Başkanı Muhammed el-İmadi ile Gazze'ye yardım projelerini görüştüler. 

Antalya'da imar planları konuşuldu!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Denetim komisyonu üyelerinin seçildiği mecliste, Muratpaşa Meclisi’nden gelen Konserve Koyu ile ilgili imar planı değişikliği reddedildi.

Ekrem İmamoğlu: Çevre, imar ve deprem sorununu çözeceğim!

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’la ilgili 5 büyük hedefini açıkladı. İmamoğlu, 5 büyük hedefinden birinin doğru kentsel planlama ile çevre imar deprem sorunu çözmek olduğunu söyledi.

Şile nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Şile İlçesi, Balibey Mahallesi, 926 ada, 2 parsel, 948 ada, 1 parsel, 38 ada, 52 ve 53 parsellerin bir kısmı ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı 14 Aralık 2018 tarihinde askıdan inecek...

Antalya Çalkaya'nın imar sorunu çözüldü!

Çalkaya Bölgesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ile ilgili imar planlarının çıkarılabilmesi çalışmalarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çabaları sonuç verdi.

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Şile Balibey 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile Balibey Mahallesi, 42 ada, 119 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı İBB tarafından askıya çıkarıldı...

Şile Doğu Sahili Bölgesi 2.Etap imar planı değişikliği askıda!

Şile Doğu Sahili Bölgesi 2.Etap Nazım İmar Planı değişikliğine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

İbrahim Tatlıses'ten Urfa'da imar eleştirisi!

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses, Kaşmer Dağı ile ilgili imar planını eleştirdi. Tatlıses, ''Urfa’da gelişim yok, kentleşme yok, ilerleme yok'' dedi.

Şile Meydanı imar planı Haberi

Şile Meydanı imar planı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İstanbul’un turizm beldesi Şile Meydanı çevresinde yer alan değerli arsaları vatandaşların elinden almak için kamulaştırma adı altında hileli işlem yaptığı iddia edildi.  Şile’nin Taksim’i olarak adlandırılan bölgedeki hileli kamulaştırmaya arsa sahipleri itiraz etti ancak İBB Meclisi itirazları reddetti. Şimdi Şile’de altın değerindeki altı parselin kimlere peşkeş çekileceği konuşuluyor. İBB’nin, Şile merkezindeki altı parsele ilişkin geçen yıl hileli kamulaştırma kararıyla başlattığı plan değişikliğine arsa sahipleri itiraz etti. Şile Belediyesi’nin oyaladığı vatandaşların itirazları ancak bir yıl sonra İBB Meclisi’ne geldi. Vatandaşlar, Şile’nin merkezindeki değerli arsalarını kamulaştırmak isteyen İBB’nin planlarda değişiklik yaptığını, bunun hileli işlem, keyfi uygulama ve özel mülkiyet haklarına saldırı olduğunu savundu. 


Belediye başkanına suçlama


İBB’nin ‘Özel Proje Alanı’ ilan ettiği, Çavuş Mahallesi sınırları içinde kalan Şile Meydanı’ndaki...