26 / 07 / 2024

Şile Meydanındaki hangi parseller kamulaştırıldı

Şile Meydanındaki hangi parseller kamulaştırıldı

İstanbul’un turizm beldesi Şile Meydanı çevresinde yer alan değerli arazileri, arsa sahiplerinin itirazına rağmen kamulaştıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin hileli işlem yaptığı iddia edildi.

Ünlü ekonomist açıkladı: Dolardaki bankalar arası artış, Kapalıçarşı fiyatları ile makası azalttı!

Ünlü ekonomist Barış Soydan dün doların bankalar arasında 10 kuruş artmasıyla Kapalıçarşı ile arasındaki makasın daraldığını açıkladı. Peki dolar bugün bankalarda ve Kapalıçarşı'da ne kadar oldu?

1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Hanı iki ayda yıkılacakmış!

Belediye tarafından 1938 yılında Eminönü Meydanı'ndaki Valide Han'ının yıkımı için 2 ay süre verilmiş.

Laden Şile Evleri'nde yaşam başladı! 

Şeker GYO, Laden Şile Evleri projesinde iskan sürecinin tamamlandığını açıkladı. Peki Laden Şile Evleri'nde hangi konut tipleri var? İşte proje ile ilgili merak edilen detaylar...

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Çengelköy Meydan satışta! Yeni proje! 

Çengelköy Meydan projesinde konut satışları başladı. Peki Çengelköy Meydan'da hangi konut tipleri var? Projede konut fiyatları ne kadar? İşte Çengelköy Meydan ile ilgili merak edilenler... 

Kimler 3600 prim günü ile emekli olabilecek? Hangi koşullarda erken emekli olunabilir?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için emeklilik yaşamında yeni bir adım atılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) içinde çalışan kadınlar 3600 prim günü bittiğinde,  50 yaşında, erkekler ise 55 yaşında emekli olabilecek. Kimler 3600 prim günü ile emekli olabilecek?  Hangi koşullarda erken emekli oluna

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletme kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki 11 işletmenin kaldırılması çalışmasına başladı.

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

İBB ve Bakırköy Kaymakamlığı arasında 135.3 milyon TL'lik arsa takası!

İBB, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yapacak ve Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.

Şile Kent Meydanı'ndaki 42 dükkan sahiplerine teslim edildi!

Şile Kent Meydanında hayata geçirilen 42 ticari işletme dükkanlarının sahiplerine anahtarları teslim edildi.

Şile Meydanındaki hangi parseller kamulaştırıldı Haberi

Şile Meydanındaki hangi parseller kamulaştırıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İstanbul’un turizm beldesi Şile Meydanı çevresinde yer alan değerli arsaları vatandaşların elinden almak için kamulaştırma adı altında hileli işlem yaptığı iddia edildi.  Şile’nin Taksim’i olarak adlandırılan bölgedeki hileli kamulaştırmaya arsa sahipleri itiraz etti ancak İBB Meclisi itirazları reddetti. Şimdi Şile’de altın değerindeki altı parselin kimlere peşkeş çekileceği konuşuluyor. İBB’nin, Şile merkezindeki altı parsele ilişkin geçen yıl hileli kamulaştırma kararıyla başlattığı plan değişikliğine arsa sahipleri itiraz etti. Şile Belediyesi’nin oyaladığı vatandaşların itirazları ancak bir yıl sonra İBB Meclisi’ne geldi. Vatandaşlar, Şile’nin merkezindeki değerli arsalarını kamulaştırmak isteyen İBB’nin planlarda değişiklik yaptığını, bunun hileli işlem, keyfi uygulama ve özel mülkiyet haklarına saldırı olduğunu savundu. 


Belediye başkanına suçlama


İBB’nin ‘Özel Proje Alanı’ ilan ettiği, Çavuş Mahallesi sınırları içinde kalan Şile Meydanı’ndaki...