26 / 07 / 2024

Şile Meydanının imar planı mı değişti

Şile Meydanının imar planı mı değişti

İstanbul’un turizm beldesi Şile Meydanı çevresinde yer alan değerli arazileri, arsa sahiplerinin itirazına rağmen kamulaştıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin hileli işlem yaptığı iddia edildi.

1940 yılında Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış! 

1940 yılında, Beşiktaş'ın imar planı hazırlanmış. Plana göre, Beşiktaş camisinin tamamen meydan çıkarılmasına ve caddenin iki tarafındaki dükkanların yıkılmasına karar verilmiş.

Arnavutköy'deki 67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Yeşilbayır Mahallesi 247 ve 62 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı. İşte  67 bin metrekarelik alanın imar planı değişikliği ile ilgili detaylar...

Manisa'nın imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Manisa’nın imar planları için Yunusemre Belediyesi ile toplantı gerçekleştirildi.

Manisa'nın imar planı için yoğun mesai!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, imar planı çalışmalarında yapılan son durumla ilgili görüş alışverişi yapmak için Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile buluştu.

Fatsa Meydanı'nın inşaatı başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Meydanı'nın inşaatına başladı.

Tosya Belediyesi 3 farklı projeyle kent meydanını değiştiriyor!

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Başkan Yardımcısı Mustafa Mola Kastamonu Cumhuriyet Meydanını projeleri için yerinde incelemeler yaptı.

Kayaköy'ün imar sorunu meclis gündeminde!

Fethiye ilçesindeki turizm merkezi Kayaköy'ün imar sorunu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Galatasaray Florya arsasının imar planı değişikliği askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Muğla Menteşe Kent Meydanı'nın inşaatı tam gaz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Menteşe Kent Meydanı’nın inşaatı hız kesmeden devam ediylr.

Abdullah Paksoy: Elbistan'ın imar sorunu çözülecek!

Millet İttifakı Elbistan Belediye Başkan adayı Abdullah Paksoy, ‘Bereket ve Samimiyet’ parolasıyla hazırladığı projelerini açıkladı. Paksoy, Elbistan'ın imar planı sorununun çözüleceğini söyledi.

Alper Taşdelen: Çankaya'nın imar sorunu çözülecek!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen, Seçim İletişim Merkezi'nin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Taşdelen, Çankaya'nın imar sorununu çözeceğini söyledi.

İstanbul Havalimanı'na gidecek iki metro hattının imar planları onaylandı!

İstanbul Havalimanı-Halkalı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hatlarının imar planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi

Çekmeköy'deki askeri alanın imar planı değişikliği TBMM gündeminde!

İstanbul Çekmeköy'deki askeri alanın imar planı değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şile Meydanının imar planı mı değişti Haberi

Şile Meydanının imar planı mı değişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), İstanbul’un turizm beldesi Şile Meydanı çevresinde yer alan değerli arsaları vatandaşların elinden almak için kamulaştırma adı altında hileli işlem yaptığı iddia edildi.  Şile’nin Taksim’i olarak adlandırılan bölgedeki hileli kamulaştırmaya arsa sahipleri itiraz etti ancak İBB Meclisi itirazları reddetti. Şimdi Şile’de altın değerindeki altı parselin kimlere peşkeş çekileceği konuşuluyor. İBB’nin, Şile merkezindeki altı parsele ilişkin geçen yıl hileli kamulaştırma kararıyla başlattığı plan değişikliğine arsa sahipleri itiraz etti. Şile Belediyesi’nin oyaladığı vatandaşların itirazları ancak bir yıl sonra İBB Meclisi’ne geldi. Vatandaşlar, Şile’nin merkezindeki değerli arsalarını kamulaştırmak isteyen İBB’nin planlarda değişiklik yaptığını, bunun hileli işlem, keyfi uygulama ve özel mülkiyet haklarına saldırı olduğunu savundu. 


Belediye başkanına suçlama


İBB’nin ‘Özel Proje Alanı’ ilan ettiği, Çavuş Mahallesi sınırları içinde kalan Şile Meydanı’ndaki...