02 / 05 / 2024

şile\'deki tarihi evlerin restoresi

şile\'deki tarihi evlerin restoresi

İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki ilçesi Şile ve köylerinde, özgün niteliği bozulmadan günümüze ulaşan ahşap evler restore edilecek

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Mudanya Tirilye’deki tarihi yapılar kamulaştırılacak!

Mudanya Belediyesi tarafından Tirilye’de bulunan tarihi zeytinyağı fabrikası, Perili Ev, Tüccar Evi, Dündar Evi,  yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Tirilye’nin simge evi ile açık hava müzesine dönüştürülmek istenen Girit mahallesinde belirlenen sivil mimari örneği konakların kamulaştırılma çal

Rahmi Koç’un Kaleköy'deki tarihi evi!

Rahmi Koç, Kaleköy'deki tarihi evine gitti. 5 kamarası bulunan yelkenli yatını, evinin bulunduğu Kaleköy’de demirleyen Koç, evinde dinlendi...

Finike'deki tarihi binalar yenileniyor!

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Eski Mahalle’deki tarihi ve eski binaların aslına uygun olarak yenileceğini açıkladı.

Şırnak Üniversitesi, teröristlerin yıktığı tarihi evlerin benzerini inşa ediyor!

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), 4 sene önce PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan tarihi evlerin benzerini inşa ediyor.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilecek!

Hadımköy'deki tarihi hastane binası restore edilerek yeniden şifa dağıtacak. Çalışmaların yakın zamanda başlaması öngörülüyor. 

Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor!

'Noel Eram Yalısı' olarak da bilinen İstanbul Boğazı'ndaki en değerli yalılarından Çengelköy'deki Tarihi Kuleli Yalısı 190 milyon liraya satılıyor.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Volkan Yılmaz Silivri'deki tarihi hizmet binalarını inceledi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz nikah, sergi, tiyatro ve toplantı salonları ile inşaatı süren hizmet binalarında incelemeler yaptı.

Mardin'in tarihi yapıları yıkıldı!

5 bine yıla uzanan Mardin’deki taş yapılı tarihi evlerin tek tek yıkılması Mardinlileri endişelendiriyor. Bölgede yıkılan evlere kimsenin sahip çıkmaması tepkilere neden oldu.

şile\'deki tarihi evlerin restoresi Haberi

şile\'deki tarihi evlerin restoresi

Tarihî kentsel dokunun korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için planlanan 'Örnek Köy' projesi ilk etapta Akçakese köyünde hayata geçirilecek. Daha sonra sırası ile Kabakoz, Ahmediye ve Göksu köylerini de kapsayacak proje Çatalca ve Silivri'nin köylerinde de uygulanacak.

İlk etapta Akçakese köyünde 962 evin belirlendiğini kaydeden Koruma Uygulama Denetleme Müdürü Mehmet Şimşek Deniz şu bilgileri verdi: "Tarihi çevre koruma çalışmaları kapsamında ilk aşamada kültür ve doğa varlıklarını tam olarak belirledik. Ahşap evlerin yanı sıra günlük hayatla ilgili çeşme, hamam gibi yapılar, dini yapılar, ticari hayatın vazgeçilmez parçası olan çarşılar, sokakları çevreleyen duvarlar gibi çevre imgesinin oluşmasına katkıda bulunan yapı bileşenleri, yol döşemesi, ağaç, hazire, meydan gibi çevre ögelerin de envanteri çıkarıldı. Bu yapılar restore edilerek turistlerin buraya çekilmesi hedefleniyor."

Proje...