06 / 05 / 2024

şili Dünyanın en büyük teleskobu

şili Dünyanın en büyük teleskobu

Dünyanın en büyük teleskobu, Şili'de inşa ediliyor. Şili’deki Cerro Armazones Dağı'nın zirvesi, " Avrupa Aşırı Büyük Teleskobu " için törenle havaya uçurularak düzeltildi. Telekskobun 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu! Türkiye'nin o ili de listede!

Dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Bu kapsamda en pahalı şehirler New York ve Singapur olurken raporda İstanbul'da son bir senede yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekildi.

Dünyanın en büyük bakır şirketinin kapısına hükümet tarafından kilit vuruldu

Şili’nin Puchuncavi bölgesinde dünyanın en büyük bakır üretim fabrikası olan "Codelco"nun çalışanları protesto gösterisi düzenledi. Hükümetin Şili'nin Çernobili olarak bilinen Ventanas bölgesinde bulunan fabrikayı kapatma kararı almasının ardından çalışanlar, fabrika bahçesinde toplandı.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

İlker Aycı: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz!

THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın'' dedi.

Kuzu Grup dünyanın en büyük müteahhitleri arasında!

Kuzu Grup, Engineering News Record dergisinin 2016 yılına ilişkin "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi" listesinde 11 basamak atlayarak 130. sırada yer aldı.

Ahmet Arslan: Dünyanın en büyük köprüsünü yapacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ilişkin, "Dünyanın en büyük köprüsünü yapmış olacağız. Bu, 'Türkler'de çok oluyor' lafının tam da ispatı." dedi.

Dünyanın en eski bankası Banca Monte dei Paschi di Siena satılacak mı?

1472 yılında kurulan dünyanın en eski bankası Banca Monte dei Paschi di Siena'nın satılacağına ilişkin söylentiler banka hisselerini uçurdu.

Dünyanın en büyük teleskobu, Şili'de inşa ediliyor!

Dünyanın en büyük teleskobu olması hedeflenen "Avrupa'ya ait Olağanüstü Büyük Teleskobu"nun yapımına Şili'de düzenlenen törenlerle başlandı. Devasa teleskop 39.3 metre çapında parçalı bir ayna içeriyor...

Dünyanın en büyük teleskobu, Şili'de inşa ediliyor!

Dünyanın en büyük teleskobu, Şili'de inşa ediliyor. Şili’deki Cerro Armazones Dağı'nın zirvesi, " Avrupa Aşırı Büyük Teleskobu " için törenle havaya uçurularak düzeltildi. Telekskobun 2024 yılında tamamlanması bekleniyor.

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı!

Dünyanın en büyük otel değerlendirme sitesi HolidayCheck 'in her yıl geleneksel olarak yaptığı oylama sonucunda Mukarnas Spa Resort dünyanın en iyi otelleri arasındaki yerini aldı.

Dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil devam ediyor!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen ve dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olarak kabul edilen Heimtextil Fuarı'nın ikinci gününde, dünyanın önde gelen tekstil ve ev tekstili üreticileri yeni ürünlerini pazarlama imkanı buluyor...

şili Dünyanın en büyük teleskobu Haberi

şili Dünyanın en büyük teleskobu

Dünyanın en büyük teleskobu olması planlanan "Avrupa Aşırı Büyük Teleskobu"nun inşası, Şili’de düzenlenen törenle başladı.


Avrupa Güney Gözlemevi'nden yetkililerin katılımıyla düzenlenen törende ülkenin kuzeyinde yer alan Atacama Çölü'ndeki 3 bin metrelik Cerro Armazones Dağı'nın zirvesini patlayıcılarla havaya uçuruldu.  


Dağın tepesine teleskobun yerleştirilebileceği bir düzlük açılması amacıyla yapılan işlemde yaklaşık 5 bin metreküp kaya parçalandı. 


“Dünyanın gökyüzündeki en büyük gözü” olarak nitelenen Avrupa Aşırı Büyük Teleskobu, 39,3 metre çapında parçalı bir ana ayna ile 4,2 metre çapında yardımcı bir aynaya sahip yansıtmalı bir teleskoptan oluşuyor. Teleskop, ayrıca uyarlanmış optik ve çeşitli aygıtlarla da destekleniyor.


2024 yılında tamamlanması beklenen teleskobun, yıldızlar, süper kütleli kara deliklerin etrafında bulunan gezegenlerin araştırılması için sürdürülen çalışmalarının ilerlemesine  ve “evrendeki bilinmeyen alemlerinin keşfine” katkıda bulunması...