03 / 05 / 2024

Şilide deprem mi oldu

Şilide deprem mi oldu

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Şili’de 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamada, yerin 32 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Şili’nin Hacienda La Clera bölgesinin 18 kilometre kuzeybatısı olduğu bildirildi.

Şili açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Şili’nin kuzey sahili açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerel saat ile tam 16.54’te gerçekleşti.

Şili açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Şili’nin kuzey sahili açıklarında 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerel saat ile tam 16.54’te gerçekleşti.

Şili'de 7,6'lık artçı şok kaydedildi!

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi tarafından alınan bilgiye göre Güney Amerika ülkelerinden Şili'de dünkü 8,2 büyüklüğündeki depremin ardından bu kez de 7,6'lık artçı şok kaydedildi.

Şili'de 6,2 büyüklüğünde deprem!

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'nden alınan bilgiye göre Şili'de 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İquique açıklarında meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yok.

Şili'de 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Şili'nin Iquique kentinin 60 kilometre kuzeybatısında 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Iquique kentinin 60 kilometre kuzeybatısındaki deprem, 20 kilometre derinlikte meydana geldi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi açıklaması: İstanbul'da her an deprem olabilir mi?

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük İstanbul depremi ile ilgili bir açıklamada bulundu ve "İstanbul,İzmir'de kısa sürede deprem beklemiyorum" açıklamasına değindi. İşte ayrıntılar...

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar hemen bakın: 2024 deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evleri kentsel dönüşümlere girenlere düzenli olarak kira yardımı veriliyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı veriliyor. Peki 2024 kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı uzatıldı mı?

Kira yardımı devam edecek mi? Kiracılar şimdi bakın: Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüme girenlere kira yardımı yapılıyor. Ayrıca, 6 Şubat depremleri kapsamında da kira yardımı yapılıyor. Peki kira yardımı devam edecek mi? Deprem kira yardımı ne zaman bitecek? 

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de yaşanan son depremden sonra açıklamalar yaptı. Buna göre, Görür tarih vererek geçmişteki depremleri işaret ederek  deprem faaliyetlerinin belirli periyotlar ile tekrarlandığına da dikkat çekerek uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul için flaş deprem açıklaması: Kahramanmaraş'taki gibi bir deprem burada da olabilir mi?

Yalova Çınarcık'ta meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından, uzmanlar tek tek açıklamalarda bulundu. Peki bu deprem, büyük depremi tetikler mi? Uzmanlar ne diyor? İşte ayrıntılar...

Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?

Dünya'nın birçok ülkesinde büyük depremler meydana gelirken son 100 yıl boyunca Orta ve Kuzey Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde bir tane bile 6'lık deprem olmadı. Birçok kişi "Avrupa’da neden büyük deprem olmuyor?" sorusuna yanıt arıyor. İşte merak edenler için o sorunun cevabı...

Deprem konutları zamanında teslim edilecek mi? Özgür Özel’den flaş iddia!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat depremlerinde yıkımın yüzde 44'ünün Hatay'da yaşandığını fakat buna karşın kentin unutulduğunu söyledi. Özel, “Deprem konutları bir yıla yetişmez” dedi.

Deprem bilimci Naci Görür açıkladı: Marmara'da olan 4,5 büyüklüğündeki deprem, beklenen İstanbul depremini tetikler mi?

Bilim Akademisi Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar...

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesine özel teşvikler gelecek mi? Peş peşe teklifler geldi!

TÜRMOB, düzenlediği raporla deprem bölgesinin ihtiyaçlarına ışık tuttu. Raporda, depremden en fazla etkilenen il ve ilçelerde mücbir sebep hali süresinin uzaması tavsiye edilirken, yeni araç teminlerinde ÖTV ve KDV indirimi uygulanması önerildi.

Şilide deprem mi oldu Haberi

Şilide deprem mi oldu

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi.


En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.


Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, 8,3 büyüklüğündeki depremin ardından tsunami alarmı verdi.


Depremin merkezinin Santiago’nun 228 kilometre kuzey batısında ve yerin 5 kilometre altında olduğu belirtildi.


Valparaiso Limanı’nda tsunami sirenleri çalındı. Şili donanması, Coquimbo kentini vuran dalgaların 4,5 metreye ulaştığını...