04 / 05 / 2024

silifke organize sanati bölgesi arsa satışı

silifke organize sanati bölgesi arsa satışı

Silifke OSB, Çinli ve Alman yenilenebilir enerji firmalarının yer taleplerine çözüm arıyor. İlçenin rüzgâr ve güneş enerjisi yatırımlarına elverişli olduğunu belirten OSB yönetimi 204 dönümlük 2 arazi için yetkilerden onay bekliyor

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Silifke'de HAY-KENT projesi tanıtıldı!

Silifke Kaymakamlığı ile Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği ve Silifke Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersin Akdoğan’ın birlikte yürüttüğü Organize Hayvancılık Bölgesi (HAY-KENT) projesi Silifke Kız Meslek Lisesi salonunda katılımcılara tanıtıldı.

Silifke'de yollar asfaltlanıyor!

Silifke Belediyesi tarafından şehir merkezi ve mahallelerde başlatılan sıcak asfalt çalışmaları, Taşucu Mahallesi'nde tüm hızıyla sürdürülüyor. Mahalle sakinleri, yapılan hizmetlerden dolayı Silifke Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Silifke Emlak Müşavirleri Derneği kuruldu!

Silifke Emlak Müşavirleri Derneği (SİEMDER) kuruldu.Kayrak, "Amacımız bu mesleği üyelerimizle yasal çerçeve içinde en iyi şekilde yaparak vatandaşın mağduriyetini önlemek temel prensibimiz olacaktır. " dedi.

Meram'da organize sanayi bölgesi çalışmaları başladı!

Fatma Toru, Meram'ın gelirlerinin artırılması için 7 milyon metrekarelik alanda organize sanayi bölgesi kurulmasıyla ilgili çalışmaların başladığını söyledi.

Ödemiş organize sanayiye kavuşuyor!

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak organize sanayi bölgesinin altyapı ihalesinin yapıldığını, seçim sürecinde Ödemişlilere verdiği sözü tuttuğunu belirtti.

Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi nasıl uygulanır?

Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Organize sanayi bölgelerinde emlak vergisi uygulamaları yatırımların desteklenmesinde önemli unsurlardan biri de yatırımcıya arsa tahsis edilmesi veya düşük fiyat ve uzun vadeli kredi ile arsa satışının yapılmasıdır.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ne 742 bin liralık yatırım!

Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Uşak Organize Sanayi Bölgesi atık su arıtma tesisine ilave ikişer bin metreküplük dört havalandırma havuzu yaptırdı. UOSB Başkanı Ali Yıldırım havalandırma havuzlarını inceledi...

Soma'da organize sanayi bölgesi kurulacak!

Recai Berber, Manisa’da konut açığının kapanacağını, organize sanayi, modern ve organik tarıma yatırımla hızlı kalkınmayı sağlayacaklarını, sosyal yaşam standartlarının yükseleceğini açıkladı.

GATEM-Gaziantep Organize Sanayi metro hattı yapılacak!

Gaziantep’in ulaşım master planında birçok projeyi hayata geçiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi ile GATEM arasında metro hattı yapıyor.

Gaziantep Organize Sanayi-GATEM metro hattı geliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi ile GATEM arasında metro hattı yapıyor. İhalesi yapılan ve toplamda 25 km olan Organize Saniyi–GATEM arasındaki hat, Beylerbeyi, Gar, Seyrantepe ve GATEM güzergahında hizmet verecek.

Organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Vergide geçici vergi muafiyetleri bulunuyor. İşte organize sanayi bölgesi emlak vergisi muafiyeti...

Şanlıurfa Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Şanlıurfa'da Türkiye'nin ilk Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı. 5 firma ile tahsis sözleşmesi imzalanan proje 7 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak.

silifke organize sanati bölgesi arsa satışı Haberi

silifke organize sanati bölgesi arsa satışı


Mevcut yatırım alanında tam doluluğa ulaşan Silifke Organize Sanayi Bölgesi, yeni yatırımcılara yanıt verebilmek adına arazisini genişletmeye odaklandı. 84 dönümlük 2 B arazisini bünyesine katmak isteyen Silifke OSB, bu konuda başbakanlıktan gelecek kararı beklerken yaklaşık 150 dönümlük arazinin kamulaştırılması için de mahkeme kararı bekliyor. 150 dönümlük arazinin Silifke OSB’ye dahil edilmesi halinde enerji alanında yurtdışından gelen yatırım taleplerine yanıt verilecek.


Silifke OSB Müdürü Ali Kıl, Başbakanlık Yatırım Ajansı aracılığıyla Çin ve Almanya’dan yenilenebilir enerji konusunda yatırım talepleri aldıklarını belirterek, “Ancak bu firmaların en az 100 dönümlük arazi talepleri var. Bu talebi karşılayamadığımız için yanıt veremedik.  Bölge coğrafi konumu ve iklimi nedeniyle rüzgâr ve güneş enerjisi konusunda yatırıma çok elverişli. Hedefimiz yabancı yatırımcıların istedikleri boyutlarda bir parsel oluşturup marka bir yatırımı...