03 / 05 / 2024

silopi yenileniyor

silopi yenileniyor

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, terörle mücadele kapsamında zarar gören il ve ilçelerde başlatılacak kentsel dönüşümde ilk kazmanın kısa süre içinde Silopi'de vurulacağını söyledi.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

Şırnak Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şırnak Silopi ilçesinde yapılan Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı. İnşa edilen yeni stadyumun değeri 3 Milyon 800 bin TL.

Ordu'daki İkizce Laleli Camii yenileniyor!

Ordu'da 500 yıllık tarihe sahip olan İkizce Laleli Camii Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Kahramanmaraş Otogarı yenileniyor!

Kahramanmaraş Otogarı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. 

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor!

Binaların dönüşümünü aynı zamanda bir deprem dönüşümü, afet dönüşümü olarak gördüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor" dedi.

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

Katar işbirliğiyle Süleymaniye yenileniyor! 

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Bursa'daki muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa’da modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde yer alan eski muhtarlık ve spor kulübü binası, Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

Osmangazi'deki eski muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa Osmangazi'de modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde eski muhtarlık ve spor kulübü binası Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

Afyonkarahisar'daki 100 yıllık 2 ev yenileniyor!

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalma 2 tarihi ev yenileniyor. 100 yıllık evlerin restore çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Silopi'de 236 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Silopi ilçesinde 236 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Kurum, "88 konut da hak sahiplerine teslim aşamasına geldi'' dedi.

Samsun'daki Tıp Merkezi binası yenileniyor!

Samsun'da Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı ve 19 yıldır hizmet vermekte olan Nükleer Tıp Merkezi yenileniyor...

silopi yenileniyor Haberi

silopi yenileniyor

Karabük'te katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, hükümetin terörle mücadele kapsamında yakılan yıkılan yerleri yeniden onarmak ve inşa etmek üzere çok ciddi bir proje ortaya koyduğu belirtti.


"İLK KAZMA SİLOPİ'DE VURULACAK"

Ceylan, başta Silopi olmak üzere, terörün sona erdiği Cizre'de ve ardından Sur, İdil ve Nusaybin gibi yerlerin yeniden kentsel dönüşümlere tabi tutularak ihya edileceğini kaydederek, "Hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Biz de bakanlık olarak bu yerlerle ilgili, gerek planlama, kentsel dönüşüm planlamaları, bağlı kuruluşumuz olan İller Bankası ile içme suyu, kanalizasyon ve atık su yatırımları icra etme, insanımızın ihtiyaç duyduğu yaşanabilir mekanların oluşturulması için koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Bunları çok hızlı bir şekilde bölgeye kazandıracağız.


"ÇALIŞMALARI TAMAMLADIK"

Silopi'de zararlarla ilgili bakanlığımızın çalışmalarını tamamladık. Şimdi ise sırasıyla...