29 / 04 / 2024

simsar komisyonu

simsar komisyonu

Simsar, taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânını hazırlıyor. Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmuyor. Peki, emlakçı simsar mıdır? Simsarlık sözleşmesi nasıl yapılır?

CHP'li Cumhur Uzun'dan İnceleme Komisyonu'na çağrı: 'Bodrum'a ihanet etmeyin'

CHP 28. Dönem Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da ortağı olduğu şirketin inşa edeceği otel projesi için İnceleme Değerlendirme Komisyonu'na çağrı yaptı.

Kırsalda girişim yapacaklara müjde! Avrupa Komisyonu 500 bin euro fon veriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) liderliğinde dört ülkeden ortağın yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan inovasyon projesi, Avrupa Komisyonu’ndan 500 bin euro fon kullanmaya hak kazandı.

Gözler asgari ücret zam toplantısında! Asgari ücret komisyonu 2. toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Asgari ücret zammı için ilk toplantı 13 Haziran'da gerçekleşti. Asgari ücret tespit komisyonu ikinci toplantısı için ise bekleyiş sürüyor. Peki, asgari ücret komisyonu ne zaman, saat kaçta toplanacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapacak?

Milyonların beklediği asgari ücret ara zammı için çalışmalar başladı. Peki, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını ne zaman, saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...

AB Komisyonu açıkladı! Enflasyon yüksek kalmaya devam edecek

AB Komisyonu, Türkiye'ye has yayımladığı son raporda tahminlerini güncellerken, ülkede devam eden aşırı gevşek para politikası izlendiğinde enflasyonun yüksekten seyretmeye devam edeceği yazıldı. Enflasyon rakamının sadece yavaş bir halde aşağı gelebileceği kaydedildi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Yatırımcılar dikkat! AB Komisyonu, Euro Bölgesi için enflasyon tahminlerini açıkladı!

AB Komisyonu "2023 yılı Kış Dönemi Ekonomik Tahminler" raporunu yayınladı. AB Komisyonu’nun, Euro Bölgesi için enflasyon tahminleri merak konusuydu. İşte detaylar…

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda gündeme gelen maaş önerisi belli oldu

Asgari ücretlilere yıl ortası zammını görüşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplandı. Asgari ücretin ne kadar olacağı hükümetin enflasyon farkını maaşlara nasıl yansıtacağı merak ediliyor. Komisyona teklif edilen asgari ücret maaş sınırı ilk kez açıklandı.

Asgari ücret komisyonu toplandı! Gözler çıkacak sonuçta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücret zammı için bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında toplandı. Bakan Bilgin çalışmaların yarın sonuçlanacağını duyurudu.

Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!

Asgari ücrete ek zam yapılması için son kez bugün bir araya gelecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu milyonlarca çalışanın gelir düzeyini yeniden ele alacak. Yılbaşında yapılan yüzde 50'lik zammın 6 ayda erimesi gündeme yeni maaş miktarını getirdi.

simsar komisyonu Haberi

simsar komisyonu

Emlakçı simsar mıdır?

Simsar, taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânını hazırlıyor. Simsarlık sözleşmesi ise ; taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkânının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması hâlinde ücrete hak kazandığı sözleşme oluyor.


Buna göre emlakçılar da yasal olarak simsar olarak nitelendiriliyor. Kanun gereğince; Simsar, ancak yaptığı faaliyet sonucunda sözleşme kurulursa ücrete hak kazanıyor.


Taşınmazlar konusundaki simsarlık sözleşmesi, yazılı şekilde yapılmadıkça geçerli olmuyor.


Simsarlık sözleşmesinde simsarın yapacağı giderlerin kendisine ödeneceği kararlaştırılmışsa, simsarın faaliyeti sözleşmenin kurulmasıyla sonuçlanmamış olsa bile giderleri ödenir.


II. Ücretin belirlenmesi

MADDE 522- Ücret, belirlenmemişse tarifeye, tarife yoksa teamüle göre ödenir.


III. Simsarın haklarını kaybetmesi

MADDE 523- Simsar, üstlendiği borcuna aykırı davranarak diğer tarafın menfaatine hareket eder veya dürüstlük kurallarına aykırı olarak diğer taraftan ücret sözü alırsa, ücrete ve yaptığı giderlere...