25 / 05 / 2024

simülasyon tırıyla deprem eğitimi

simülasyon tırıyla deprem eğitimi

Pendik Belediyesinin yürüttüğü Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşayacak. Vatandaşlar olası bir deprem anında yapılması gerekenleri Eğitim Aracı içinde uygulamalı olarak görecek.

Deprem uzmanı Övgün Ahmet Ercan korkuttu! Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var! İkinci 6 Şubat mı geliyor?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bugün 4,1 şiddetinde deprem oldu. Paniğe neden olan depremin hemen ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan korkutan açıklama geldi. Ercan ''Türkiye'de Gözle görülmeyen deprem üretebilir kırık var'' dedi.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Malatya 6 Şubat'ta ana depremini yaşamadı mı? Yer bilimci açıkladı: O fay parça parça kırılarak deprem üretebilir!

Yer bilimci Baturhan Öğüt, X sosyal medya hesabından Malatya'nın deprem riskine ilişkin konuştu ve bir bölgeye dikkat çekerek, parça parça kırılarak deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte o açıklamalar...

Bakanlık, otomobil piyasasında devrim gibi düzenleme için düğmeye bastı! Al-satçılara ve bayilere göz açtırılamayacak!

Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.

Dikkat! Uzman isimler anlattı: İstanbul'da deprem riski yüksek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarının katılımıyla depremin etkilerini azaltmaya ve farkındalık oluşturmaya yönelik "Antalya Deprem Master Planı Konferansı" düzenledi. Konferans öncesinde vatandaşlar, deprem anında doğru davranışların sergilendiği simülasyon tırında bilgilendirildi.

Marketlerde 1 litre süt 40 TL'ye dayandı! Son dakika: Süt ve süt ürünlerine yüzde 35'e varan zam!

Ağustos 2023 itibarıyla süt ve süt ürünlerine yüzde 12-35 aralığında yeni bir zam daha yapıldı. Zammın ardından bazı markaların bir litre süt fiyatı 38,95 liraya kadar yükseldi. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışının sakıncaları araştırılsın önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!

İYİ Parti’nin yabancıya konut ve toprak satışının sebep olduğu sakıncaların araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Tefal’in az yağla çıtır çıtır kızartan fritözü kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Et, balık, patates kızartmasını az yağ miktarıyla pişiren ve sağlıklı öğünler sunan fritözler, son dönemde en popüler mutfak pişirme gereçlerinin başında geliyor.  Tüketicinin çok tercih ettiği markalardan Tefal’in çıkardığı Easy Fry & Grill Az Yağlı Fritöz,  yiyecekleri çıtır çıtır ve çok daha hızl

Son gün 31 Ocak!.. Yetişen alır! Bu indirimleri kaçırmayın! Süt ürünlerine büyük indirim yaptılar! 

2023 yılında da devam eden ekonomik sorunlar vatandalı bi hayli zora sokuyor. Merketlerin fiyat sabıtlemesi de meseleyi tam anlamıyla çözmüş değil. Buna mukabil et ve süt ürünleri indirim yaparak vatandaşın cebini rahatlatmaya çalışıyor. Peki bu indirimler hangi ürünlerde? İşte o liste

Migros'ta kıyma, tavuk eti çay ve süt ürünlerinde yüzde 30'a varan indirim! Yetişen alıyor! 3 Kasım 2022 fiyat listesi..

Migros Market kampanyalı ürünlerinin fiyatlarını yayımladı. Migros'ta kıyma, tavuk eti çay ve süt ürünleri gibi bir çok ürün indirimli fiyatıyla satışa sunuldu.  Peki Migros'ta hangi ürünler ne kadar indirime girdi, fiyatları ne kadar oldu?

A101’de süt ve süt ürünlerinde dev indirim! A101 13 Eylül 2022 fiyat listesi…

Süt ve süt ürünlerinde artan maliyetler vatandaşa zam olarak yansıyorken bir indirim haberi de A101 marketlerden geldi. A101 market ‘Haftanın Yıldızları’ başlığıyla pek çok süt ve süt ürününde indirim yaptı.

Migros'ta tavuk eti, ayçiçek yağı ve süt ürünlerinde dev indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 20 Haziran fiyat listesi

Migros'ta seçili temel gıda ürünleri Birlikten Berekete kampanyasıyla satışa sunuldu. Ayçiçek yağı, tavuk eti ve süt ürünlerinde dev kampanya. İşte 20 Haziran 2022 fiyat listesi

simülasyon tırıyla deprem eğitimi Haberi

simülasyon tırıyla deprem eğitimi


Pendik Belediyesinin yürüttüğü Afet Yönetim Planlaması Projesi kapsamında ilçeye getirilen Simülasyon TIR’ı ile Pendikliler depremi yaşayacak.  Vatandaşlar,  ilk olarak 21 Şubat Cumartesi günü  olası  bir deprem anında yapılması gerekenleri  Eğitim Aracı içinde uygulamalı olarak görecek.


Pendik Belediyesinin, İTÜ Afet Yönetimi ve Uygulama Araştırma Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü ve İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan mali destekli olan “Pendik Belediyesi Afet Ve Acil Durum Yönetim Planlaması Projesi”  çeşitli eğitimlerle devam ediyor.  İlçede okul müdürlerinden muhtarlara kadar pek çok kesimde verilen eğitimlerde sıra vatandaşlara geldi.  Pendik’te gerçekleştirilecek mobil deprem simülasyon aracı eğitimleri, ilçenin değişik noktalarında vatandaşlarla buluşacak.  Daha önce yapılacağı açıklanan, ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen eğitimler,  ilk olarak 21 Şubat Cumartesi günü  Pendik Sahil Pazar Alanı önünde başlıyor. 


Türkiye Deprem Vakfı’nın mobil deprem simülasyon eğitim...