11 / 05 / 2024

Sincan-Kayı açılışı

Sincan-Kayı açılışı

MTA'nın Ankara'da yaptığı sondajlar neticesinde ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı Bakan Yıldız'ın da katılımıyla üretime açıldı. Tesislerin yaklaşık yatırım maliyeti 1 milyar dolar olup yaklaşık 6000 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak..

AÖL ders seçimi ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 yılı ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri ile sınav takvimi açıklanmıştı. Öğrencilerin ilk olarak AÖL ders seçimi işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, AÖL 1. dönem ders seçimi ne zaman yapılacak?

BİSAM yeni verileri açıkladı! İşte yeni açlık sınırı

BİSAM'ın açıklamasını yaptığı Nisan ayı için açlık ve yoksulluk sınırı bilgilerine göre; Türkiye’de sağlıklı ve dengeli beslenmenin bedeli günlük olarak 327 TL, açlık sınırı ise 9 bin 814 TL'ye erişti. Yoksulluk sınırı ise 33 bin 948 TL olarak kayıtlara geçti.

İmar barışı mağdurları açlık grevinde!

Son dönemde sık sık gündeme gelen yapı kayıt belgesi mağdurları seslerini yetkililere duyurmak için açlık grevine başladı...

Açlık sınırı 2 bin 64 lira oldu!

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2 bin 64 lira olarak kayıtlara geçti.

Başkentray 12 Nisan'da hizmete açılıyor!

Başkentray, 12 Nisan'da hizmete açılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete açılacak Başkentray ile Kayaş-Sincan arası seyahat süresi 59 dakikadan 49 dakikaya inecek...

KAYÇEV'in açılışı yapıldı!

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 12 Kasım Cumartesi saat 14.00'de gerçekleştirilecek olan Hasanarpa Mahallesi'ndeki geri dönüşüm tesisi KAYÇEV'in açılışına tüm Kayserilileri davet etti.

Mustafa Elitaş Kayseri'de Kur'an kursu açılışını gerçekleştirdi!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri'de Kur'an kursu açılışı gerçekleştirdi. Elitaş, Melikgazi ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde kayınpederi Osman Ulubaş tarafından eşi Hayriye Ulubaş adına yaptırılan kursun açılışını yaptı.

Tapu ifraz davası nasıl açılır?

İfraz işlemi, tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmazın imar planlarına uygun olarak ayrılması işlemi oluyor. Peki, tapu ifraz davası nasıl açılır? İşte dava örneği..

Mirasın reddi davası hangi mahkemede açılır?

Mirasçılar, kendilerine kalan mirası 3 ay içerisinde reddedebiliyor. Aksi halde yasal süre içinde mirası reddetmeyen mirasçı, mirası kayıtsız şartsız kazanmış olur. Peki, yasal süreç içinde mirasın reddi davası hangi mahkemede açılır?

Tapu tescil davası nasıl açılır?

Taşınmaz mülkiyetinin kazanılması, tescille oluyor. Tapu kütüğünde kayıtlı olmayan bir taşınmazın tescil edilmesi için dava açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nasıl açılır? Tapu tescil davası için gerekenler nelerdir?

Tapu tescil davası nerede açılır?

Taşınmazın, davacı tarafından 20 yıldan fazla süreyle davasız ve aralıksız olarak malik sıfatıyla kullanılmış olması halinde kayıtlı olmayan taşınmaz mallar için tapu tescil davası açılabiliyor. Peki, tapu tescil davası nerede açılır?

Ecrimisil davası kime karşı açılır?

Bir malın kullanılmasından doğan menfaatin para ölçülerinde takdirine ecrimisil deniyor. Genellikle hazine adına kayıtlı taşınmazların işgali durumlarında karşımıza çıkan ecrimisil davası kime karşı açılır? İşte ecrimisil davaları...

Canpark AVM açılış tarihi nedir?

Canpark AVM açılış tarihi 28 Şubat 2014 Cuma günü olarak kayıtlara geçti. Ümraniye Canpark AVM projesi Mutlu İnşaat tarafından hayata geçirildi. İşte Canpark AVM projesinin künyesi...

Sincan-Kayı açılışı Haberi

Sincan-Kayı açılışı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA'nın Ankara'da yaptığı sondajlar sonucu ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı'yı üretime açtı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ile açılışta bir araya gelen Bakan Yıldız, açılışın andından Sincan'ı gezdi. 
Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MTA'nın Ankara'da yaptığı sondajlar sonucu Sincan, Çamlıdere, Ayaş ve Kızılcahamam'da ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı'yı üretime açma töreninde bir araya geldi. Sincan'ı hem turizm hem de istihdam açısından önemli bir konuma getirecek olan jeotermal kuyusunun açılışının ardından Başkan Tuna, Bakan Yıldız'a kısa bir Sincan turu yaptırdı. Sincan'daki ilerleme ve gelişmeyi fark eden Bakan Yıldız, 28 Şubat'ın simgelerinden olan siloların kaldırılarak yerine yapılan Kültür Evi...