24 / 07 / 2024

sınırsız ayni haklar

sınırsız ayni haklar

Ayni hak tesisi nedir? Gayrimenkul üzerinde alım, satım, kiralama, rehin, ipotek gibi tüm işlemleri gerçekleştirebilme hakkı olan ayni hak tesisi hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Kiralara yüzde 25 zam sınırının yarattığı sorunlar hemen çözülmeyecek! Şu an bile ev sahibi de kiracı da memnun değil!

Kiralara yüzde 25 zam sınırlaması uygulaması, 1 Temmuz 2024 itibarıyla kaldırıldı. Peki sorunlar hemen çözülecek mi? Yalova Baro Başkanı Avukat Elif Turnacı Çavuş, konuyu değerlendirdi. İşte o açıklama...

THY açıkladı! Tüm uçaklarda ücretsiz olacak olan yeni uygulama ne?

Türk Hava Yolları (THY) ile TÜRKSAT arasında anlaşma imzalandı. THY, tüm uçaklarında yolcularına ücretsiz ve sınırsız internet hizmeti sağlayacağını duyurdu. Buna göre, proje bu senenin sonunda başlamış olacak.

Arazi yatırımcıları dikkat! Nerelerden imara yakın arazi satın almalısınız?

Arazi yatırımcılarının merak ettiği "Nerelerden imara yakın arazi satın almalısınız?" sorusunun yanıtını Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül verdi. 

Ünlü gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Konut sektörünün yüzü bir süre daha gülmeyecek!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Konutta daha dip yok" diyerek, bir süre daha konut sektörünün yüzünün gülmeyeceğini söyledi.

Kiralarda zam sınırı kalktı, piyasa karıştı! Yüzde 65 artış kira sorununa çözüm olacak mı? 

Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alan kiralarda yüzde 25 zam sınırı kaldırıldı ve kira artışında tavan oran yüzde 65 oldu. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan sektör temsilcileri söz konusu bu yeni oranın da çözüm getirmeyeceğini savunuyor.

Gazeteci Emin Pazarcı kiracılara sordu: Arabanızı ya da arsanızı üçte biri fiyatına satar mısınız?

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı resmi sosyal medya hesabı üzerinden kiracılara seslenerek, "Arabanız var, ya da arsanız. Üçte biri, beşte biri fiyata satar mısınız?" diye sordu.

Avukattan kiraya yüzde 25 zam sınırı açıklaması: Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, kiralara yüzde 25 zam sınırı ile ilgili konuştu ve "Kiracı ve ev sahibine ‘kendi sorununuzu, kendiniz çözün’ deniyor gibi" dedi. İşte detaylar...

Hükümete Kanal İstanbul sorusu! Tasarruf kapsamında Kanal İstanbul yatırımını da durduracak mısınız?

Kanal İstanbul projesi yeniden Meclis gündemine geldi. Saadet Partili Özdağ, hükümete "Tasarruf kapsamında Kanal İstanbul yatırımını da durduracak mısınız?" sorusunu yöneltti. İşte ayrıntılar...

Fuzul GYO Barbaros 48'de yüzde 20 peşinat ve 24 ay vadeyle!

Sınırsız boğaz manzarası sunulan Fuzul GYO Barbaros 48 projesinden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 20 peşinat ödeyerek 24 ay vade imkanından yararlanabiliyor. Projedeki konutların teslimlerinin 2025 yılında yapılması planlanıyor. 

Kızılay, B sınıfı ehliyeti olan personel alacak!

Türk Kızılayı tarafından B sınıfı ehliyete sahip adaylar arasından personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, Kızılay personel alımı başvuru şartları neler ve başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Kirada yüzde 25 zam sınırını kaldırmak çare olmaz, sorun kaynağından çözülmeli!

Kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırının Temmuz ayında kaldırılıp kaldırılmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Hükümet tarafından net bir açıklama yapılmazken, ev sahibi- kiracı sorununun çözümü için yasa değişikliği önerisi geldi.

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

ABD Eski Başkanı Trump'ın kızı Ivanka Trump, emlak dolandırıcılığı nedeniyle hakim karşısında!

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump, babasının, "emlak sektöründe senelerce birçok kişi ve kurumu dolandırdıkları" suçlamasıyla ilgili New York'ta süren dava duruşması için mahkeme binasına geldi.

sınırsız ayni haklar Haberi

sınırsız ayni haklar

Ayni hak tesisi nedir?


Sınırlı ve sınırsız ayni haklar olarak ikiye ayrılan ayni hak tesisi kısaca; Eşya hukukunda, mülkiyet başta olmak üzere sahip olma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu haklar nelerdir?


Sınırlı ayni haklar; İrtifak hakkı, rehin hakkı ve taşınmaz yükü olmak üzere üçe ayrılır. İrtifak Hakkı; bir gayrimenkul ve şahıs lehine kurulan hak sahibine sınırlı yararlanma hakkı sağlamaya irtifak hakkı deniyor. Rehin hakkı; borcun ödenmemesi durumunda alacaklı kişinin hak sahibine ait malları icra yolu ile satması ve alacağını karşılamasına deniyor. Taşınmaz Yükü ise; bir taşınmazın sahibi o taşınmazdan sorumlu olmak üzere bir kimseye bir şeyi vermek ve yapmakla yükümlü tutmasına deniyor. Sınırsız ayni hak ise sadece mülkiyet hakkı olarak karşımıza çıkıyor. 


Ayni haklar; mutlaklık ilkesi, belirlilik ilkesi ve kamuya açıklık...