15 / 05 / 2024

Sinop asansör kararı

Sinop asansör kararı

Sinop'ta site girişine asılan 'sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz' yazılı uyarı tepkilere yol açtı. Uyarı yazısının asıldığı sitenin yöneticisi Zafer Karagülle, tepkilerden sonra özür diledi.

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

Torun Center asansör kazası davasında bir tahliye!

Şişli'de, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasına ilişkin davanın duruşmasında, '' taksirle ölüme sebebiyet vermek ''ten yargılanan tutuklu 4 sanıktan birinin tahliyesine karar verildi.

Akademik Asansör iflas etti!

Antalya'da yer alan Akademik Asansör ve Yürüyen Merdiven San. ve Tic. A.Ş. iflas etti. İflas kararı kesinleştiğinden ikinci alacaklılar toplantısı 5 Aralık 2014 Cuma günü saat 14:00'da yapılacak.

Asansör faciasında takipsizlik kararına itiraz!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yürütülen soruşturmada, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında verilen takipsizlik kararına itiraz edildi...

Torunlar'a asansör faciasında takipsizlik!

İstanbul Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Savcı, aralarında iş adamı Aziz Torun'un da bulunduğu 9 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi

Torunlar'a asansör kazasında takipsizlik!

İstanbul Mecidiyeköy'deki Torun Center inşaatında meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasının yaşandığı inşaatın sahibi Torunlar İnşaat'ın sahiplerine açılan davada takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Sinop asansör kararı Haberi

Sinop asansör kararı

Sinop’un Zeytinlik Mahallesi'ndeki Sinova Sitesi yönetimi binada oturan sağlık çalışanları Canan S. ve Ceren A. için tepki çeken bir karara imza attı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; bina girişine asılan yazıda, ''Sağlık çalışanlarının ön asansörleri değil, arka asansörleri kullanmalarını rica ederiz'' ifadeleri kullanıldı. Binada oturan sağlık çalışanları, kendileri için yazılan uyarı yazısının altına yaşadıkları hayal kırıklığından bahsederek duygularını paylaştıkları belirtti.

Hayatlarını riske etmenin yanı sıra ailelerinden özveride bulunup hastalara yardım etmeye çalışan sağlık çalışanları ise yazdıkları notta şu ifadeler kullanıldı:
"Eşlerimizin yurt dışında görevde olduğunu bildiğiniz halde, biz küçücük çocuklarımızı evde tek başlarına bırakıp, sizler için nöbete giderken sizler 'Bir şeye ihtiyacınız var mı?' diye soracağınız yerde, bu dayanışmadan uzak, ayrımcı tavrınız bizlerin hem meslek onurunu hem de çalışma azmini kırmaktadır....