01 / 05 / 2024

Sinop kent merkezi sit alanı mı ilan edildi

Sinop kent merkezi sit alanı mı ilan edildi

Belediye İş Sendikası, Sinop kent merkezinin SİT alanı ilan edilmesine dair başlatılan çalışmalara tepki gösterdi. Belediye-İş Sendikası Sinop İl Temsilciliği tarafından yazılı bir açıklama yaptı.

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi için yıkımlar başladı!

TOKİ tarafından hayata geçirilen Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi inşaat çalışmaları için bazı binaların yıkım işlemlerine başlandı.. 

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı!

Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi’nin ihalesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleşti.

Avcılar Kent Merkezi'nin temellerini atacağız!

Avcılar mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Millet bahçeleri ve kıraathaneleri projemizi Avcılar'da hayata geçireceğiz. İlçemizde bir kent merkezi oluşturacağız'' dedi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı çalışmaları tam gaz devam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus'ta başlatılan “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı” projesi kapsamında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planına iptal davası!

Şehir Plancıları Odası ile Mimarlar Odası, bakanlığın İzmir Yeni Kent Merkezi’nde 140 bin metrekarelik Tariş arazilerini kapsayan ve Mayıs ayında onaylanan imar planlarının iptali için dava açtı.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı'na ilişkin 7 sorun TBMM'de!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Ankara Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı projesi kapsamındaki işlemlere ilişkin 7 soru hazırladı..

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizini Büyükşehir Belediyesi çözecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde 1/1000 ölçekli imar planlarındaki "turizm-ticaret" lejant ve plan notu değişikliği nedeniyle ortaya çıkan imar krizi bu hafta Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çözülecek.

Konak'ta yeni kent merkezi düğümü çözülecek!

İZMİR'de Yeni Kent Merkezi Planları'nın Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde yeni imar planları için çalışmalar sürüyor.

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin imar planları için görüşülecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yeni Kent Merkezi Salhane Bölgesi 1/1000'lik planlarıyla ilgili ilk kez konuştu. Kocaoğlu, planın bu ay Büyükşehir Meclisi'nde görüşüleceğini söyledi.

İzmir Yeni Kent Merkezi planlarına Konak Meclisi'nden ret!

Yeni kent merkezinin Konak Belediyesi sınırları içerisinde kalan 1/1000 ölçekli imar plan notları Konak Belediye Meclisi'nde reddedildi

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

Sinop kent merkezi sit alanı mı ilan edildi Haberi

Sinop kent merkezi sit alanı mı ilan edildi

Belediye-İş Sendikası Sinop İl Temsilciliği tarafından yazılı bir açıklama yapılarak, Sinop merkez Sur içi ile doğusunda Sis Düdüğü-İnciraltı mevkisine kadar alanın 3. derece Arkeolojik SİT alanı olarak tescil edilmek istenmesi eleştirildi. 

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "27.03.2015 tarihinde Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun Belediyemize ulaştırmış olduğu yazıda Sinop ili Merkez Sur içi ile doğusunda Sis Düdüğüinciraltı mevkiine kadar alanın III. derece Arkeolojik sit alanı olarak tescilinin Sinop Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün 03.02.2015 tarih ve 373 sayılı, 18.03.2015 tarih ve 813 sayılı yazıları ile önerildiği, Korunması gerekli Taşınmaz Kültür Varlıklarının ve Sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelik uyarınca öneri haritası sunulan alanla ilgili görüş bildirilmesini Belediyemizden istediklerini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. 

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Ömrünü bu topraklarda...