07 / 05 / 2024

Sinop rutubet ormanları

Sinop rutubet ormanları

Garanti Anadolu Sohbetleri’nin 91’inci durağı Sinop oldu. Toplantıda İngiltere’de yılın 12 ay turist çeken Glamara’ya benzer özellikler gösteren Sinop’un rutubetli ormanlarında trekking parkurları oluşturulması talep edildi

Sinop Boyabat'ta icradan 3.5 milyon TL'ye satılık bina!

Boyabat İcra Dairesi, Sinop İli, Boyabat İlçesi'nde bulunan binayı satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam bedeli 3 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

Sinop Havalimanı terminal binası 2017’de tamam!

Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak yapımı devam eden Sinop Havalimanı terminal binası inşaatını ziyaret ederek, yeni terminal binasının Şubat 2017’de tamamlanacağını belirtti.

Kırklareli Longoz Ormanları'nda yollar onarılıyor!

Longoz Ormanları'nın içerisindeki bozulan yolların onarılıyor. Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, " Türkiye ve Avrupa 'nın en büyük Longoz Ormanları yol yapım çalışmaları ile daha kolay gezilebilecek" dedi.

Sinop Ayancık'ta 3.5 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Sinop İli, Ayancık İlçe'sinde bulunan 15 arsa Ayancık Satış Memurluğu tarafından 29 Temmuz günü saat 09:00 ile 12:30 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Sinop Boyabat'ta 2 bölgede sit alanı kararı!

Sinop İli Boyabat İlçesi'nde belirlenen bölgelerde yapılan incelemeler sonucunda I. derece arkeolojik sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sinop'ta I. derece arkeolojik sit alanı kararı!

Sinop İli, Merkez, Yalı Köyü, Deliler Altı Mevkii’nde bulunan yapı kalıntılarının I. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kuzey Ormanları Garipçe'de 3.Köprü için eylem yaptı!

Mahkeme kararına göre 3. köprü inşaatının derhal durdurulması gerektiğini açıklayan Kuzey Ormanları Savunması, çevreye duyarlı vatandaşları bugün Sarıyer Garipçe kavşağında eyleme çağırdı.

Sinop'ta doğal sit alanları için toplantı yapıldı!

Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması projesinin 12.si Sinop'ta gerçekleştirildi. Akliman, Hamsilos Tabiat Parkı, ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Bafra Ovasını içeren arazi çalışmalarında akademisyen hocalar tarafından katılımcı

Japonlar Sinop'a kredi buldu!

Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşmayla ilgili finansman haberi geldi. Japon şirketler Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Itochu, kaynağı ülke dışında buldu.

Sinop'ta Boyabat ve Gerze'nin sınırları değişti!

Sinop Boyabat ilçesine bağlı Çattepe Köyü ile Gerze ilçesine bağlı Başsökü ve Kahramaneli Köyü arası sınırın özel krokisi bugün 29370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yatırımcı bekleniyor!

Rus ve Japon yatırımcıların ortak olduğu Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yoğun ilgi geliyor.Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Körfez Bölgesi'nden yatırımcılarla ortaklık için görüşmeler var" diye konuştu.

Sinop'ta Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında antik mezarlık bulundu!

Sinop’ta kent merkezi Gelincik Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında Antik nekropol (mezarlık) izlerine rastlandı

Sinop rutubet ormanları Haberi

Sinop rutubet ormanları

Sinop’un turizmde yeni umudu rutubetli ormanları



 Dünyanın birçok yerinden turist çeken İngiltere'nin Glaramara bölgesine benzer özellikler gösteren Sinop’un rutubetli ormanlarında yılın 12 ayı trekking yapılabileceği ifade edildi. DÜNYA Gazetesi ile Garanti Bankası’nın birlikte düzenlediği ‘Garanti Anadolu Sohbetleri’nin yeni durağı Sinop oldu. DÜNYA Gazetesi Başyazarı Osman Saff et Arolat’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda Sinop’ta bir turizm enformasyon ofisi açılması, kent logosu hazırlanması, kruvaziyer turizmine ağırlık verilmesi gibi talepler öne çıktı. 


DERİCİ: Nükleer santral yapılacaksa, halka sorulmalı 


Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, Sinop’taki 2 OSB’deki doluluğun yüzde 30 civarında olduğunu belirterek, “Boyabat’taki yeni bölgemiz ise büyümeye devam ediyor. Sanayi de başarılı olduğumuz söylenemez. Sinop’u yeni bir termik santral belasından kurtardık. Şimdi nükleer belası var. Ben yenilenebilir enerji taraftarıyım. Sinop’a nükleer santral yapılacaksa,...