18 / 05 / 2024

Sinop Valisi Ahmet Cengiz

Sinop Valisi Ahmet Cengiz

Karadeniz'in en önemli tatil bölgesinden biri olan Sinop’ta geçen Mart ayında gündeme gelen ve kenti ikiye bölecek kanal projesiyle ilgili son kararı kent halkının vereceği belirtildi

Sinop Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Sinop Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sinop tarafından kuruldu.

Bolu'nun yaylalarında kaçak yapılar yıkılıyor!

Bolu Valisi Ahmet Ümit'in talimatıyla geçen günlerde yaylalarda yeniden başlayan yıkım işlemlerinden sonra yayla sakinleri Bolu Valiliği binası önüne gelip yıkım kararına tepki gösterdi.

Bolu'da yangında 2 çocuklarını kaybeden aileye ev yardımı yapılacak!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki yangına ilişkin olarak "Ailenin tamamen yanmış olan evinin yerine modern bir ev yaptırmayı planlıyoruz" dedi.

Bolu Mengen'de evlerde hasar tespit çalışmaları başladı!

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Mengen'de yaşanan su baskını ve dolu yağışından sonra yapılan hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.  Ümit, Mengen'de birkaç evin hasar gördüğünü, gerekli incelemelerin yapıldığını belirtti...

Manisa'da 241 ağır hasarlı, 446 adet az hasarlı konut tespit edildi!

Manisa Valisi Ahmet Deniz, 22 Ocak'ta Manisa'da 5.4 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu..

Manisa Demirci OSB tamamlanıyor!

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Ahmet Deniz’i ziyaret ederek ilçede 800 dönümlük alanda kurulacak olan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi aktardı.

Kemal Köksal Stadı'nda inşaat devam ediyor!

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Kemal Köksal Stadı'nda incelemelerde bulundu.

Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018'de açılacak!

Sinop Valisi Haşan İpek ve İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkan, Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. 18 derslik ve 300 Kişilik pansiyon kapasiteli proje 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yetişecek.

Batman'da OSB 4. İlave Kamulaştırma Toplantısı yapıldı!

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 4. İlave Kamulaştırma çalışmaları dolayısıyla Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze ve Danalı köyü hak sahipleri ve ilgili kurumların yöneticileriyle bir araya geldi.

Sinop Ayancık'taki karayolu sorunu TBMM'de!

Sinop Ayancık karayolunun heyelan nedeniyle kapanan bölümüne ilişkin CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, laştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a soru sordu..

Menderes Tekstil çalışanlarını 43 bin liraya ev sahibi yaptı!

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ı da şaşırtan ve twitter’den paylaşmaya zorlayan; çalışanlarını 43 bin liraya ev sahibi yapan iş adamının Menderes Tekstil’i de bünyesinde bulunduran Akça Holding’in sahibi Rıza Akça olduğu ortaya çıktı.

Karahayıt, Termal Kür Merkezi ile cazibe merkezi olacak!

DENİZLİ Valisi Ahmet Altıparmak, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Pamukkale'ye yakınlığı ve termal su kaynakları ile fiziksel tedavi amaçlı gelen turistlere hitap eden Karahayıt Mahallesi'nin bölgenin yenilenecek vizyonu ile termal turizmin merkezi olacağını söyledi.

Batman Çayı projesinde sona gelindi!

Yatırımları inceleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, "45 milyonluk Batman Çayı Projesi'nin 5 kilometrelik kısmının bitmesi halinde Batman şehri suyla bütünleşmiş olacak" dedi.

Sinop Valisi Ahmet Cengiz Haberi

Sinop Valisi Ahmet Cengiz

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, projenin gerçekleşmesinin mümkün olduğunun kesinleşmesi halinde, 203 bin nüfuslu kentte vatandaşlara 'ada mı' olmak istedikleri, yoksa 'yarım ada' olarak mı kalmak istediklerinin sorulacağını açıkladı.


Sinop’u ikiye ayıracak kanal projesinin gündeme gelmesinin ardından 2009 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş olan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın organizasyonunda bilim adamlarının bulunduğu bir heyet, konuyla ilgili çalışma başlattı. Projenin yapılabilirliği, fizibilitesi, maliyeti gibi faktörleri inceleyen heyet, çalışma sonunda bir rapor hazırlayacak. Projenin gerçekleşmesinin mümkün olduğu sonucunun çıkması halinde bu kez konu Sinoplu'lara sorulacak.


'BİLİM ADAMLARI RAPOR HAZIRLIYOR'


Kanal Projesinin Sinoplu'ların hayalini kurduğu, yıllardır konuştuğu ama çok fazla tartışmayıp masaya yatırmadığı bir proje olduğunu belirten Sinop Valisi Ahmet Cengiz şunları söyledi: "Biz göreve başladıktan sonra bunun olabilirliğini kamuoyunun dikkatine sunmayı düşündük. Kuzey Anadolu...