04 / 05 / 2024

Sinop yurtları

Sinop yurtları

Sinop'ta bir yurt binasının kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri turistlerin gözdesi!

Sinop'un Erfelek ilçesinde 28 irili ufaklı şelaleden meydana gelen ve bu yıl 150 bin kişinin ziyaret ettiği Erfelek Tatlıca Şelaleleri, turistlerin ilgi odağı oldu.

Sinop Boyabat'ta icradan 3.5 milyon TL'ye satılık bina!

Boyabat İcra Dairesi, Sinop İli, Boyabat İlçesi'nde bulunan binayı satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam bedeli 3 milyon 500 bin TL olarak belirlendi.

Sinop Havalimanı terminal binası 2017’de tamam!

Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak yapımı devam eden Sinop Havalimanı terminal binası inşaatını ziyaret ederek, yeni terminal binasının Şubat 2017’de tamamlanacağını belirtti.

Sinop Ayancık'ta 3.5 milyon TL'ye satılık 15 arsa!

Sinop İli, Ayancık İlçe'sinde bulunan 15 arsa Ayancık Satış Memurluğu tarafından 29 Temmuz günü saat 09:00 ile 12:30 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.

Sinop Boyabat'ta 2 bölgede sit alanı kararı!

Sinop İli Boyabat İlçesi'nde belirlenen bölgelerde yapılan incelemeler sonucunda I. derece arkeolojik sit alanı kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sinop'ta I. derece arkeolojik sit alanı kararı!

Sinop İli, Merkez, Yalı Köyü, Deliler Altı Mevkii’nde bulunan yapı kalıntılarının I. derece arkeolojik sit alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Sinop'ta doğal sit alanları için toplantı yapıldı!

Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırması projesinin 12.si Sinop'ta gerçekleştirildi. Akliman, Hamsilos Tabiat Parkı, ve Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti ve Bafra Ovasını içeren arazi çalışmalarında akademisyen hocalar tarafından katılımcı

Gayrimenkul sektörü rotasını öğrenci yurtlarına çevirdi!

Gayrimenkul sektörü gözlerini öğrenci yurtlarına çevirmiş durumda. Özellikle 9'u devlet 41 'i özel olmak üzere toplamda 50 üniversitenin bulunduğu İstanbul'da durum dikkat çekici.

Japonlar Sinop'a kredi buldu!

Japonya tarafından Sinop'ta nükleer santral yapımını öngören uluslararası anlaşmayla ilgili finansman haberi geldi. Japon şirketler Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ve Itochu, kaynağı ülke dışında buldu.

Sinop'ta Boyabat ve Gerze'nin sınırları değişti!

Sinop Boyabat ilçesine bağlı Çattepe Köyü ile Gerze ilçesine bağlı Başsökü ve Kahramaneli Köyü arası sınırın özel krokisi bugün 29370 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yatırımcı bekleniyor!

Rus ve Japon yatırımcıların ortak olduğu Akkuyu ve Sinop Nükleer Santralları'na Ortadoğu'dan yoğun ilgi geliyor.Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Körfez Bölgesi'nden yatırımcılarla ortaklık için görüşmeler var" diye konuştu.

Gayrimenkul sektörü gözünü öğrenci yurtlarına çevirdi!

Türkiye genelinde son yıllarda hızla artan üniversite sayısı yurt ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Fakat mevcut sayının, talebi karşılayamaması gayrimenkul sektöründe gözleri öğrenci yurtlarına çevirdi.

Sinop'ta Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında antik mezarlık bulundu!

Sinop’ta kent merkezi Gelincik Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında Antik nekropol (mezarlık) izlerine rastlandı

Sinop yurtları Haberi

Sinop yurtları

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sinop'ta bir yurt binasının kamulaştırılmasına ilişkin soru önergesi verdi. Türkkan, sorusunun Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Türkkan, ''Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Türkkan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Gençlik ve Spor Bakanlığı, ülke genelinde bazı KYK yurtlarını kamulaştırma kararı almış, bu çerçevede Sinop'ta da Seyyid İbrahim Bilal Öğrenci Yurdu binası da kamulaştırılmıştır. Basında çıkan haberlerde; İl Müdürlüğü'ne verilen yetki ile Osmaniye mahallesi 117 Ada 133 parselde 22.217 metrekare alanda inşa edilen yurdun maliyeti yaklaşık 65.000.000 TL olmasına rağmen yaklaşık 140.000.000 TL bedel ile kamulaştırıldığı iddia edilmektedir.''  

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1-22.02.2021 tarihinde...