05 / 05 / 2024

sinopta yapılan kazı çalışmaları

sinopta yapılan kazı çalışmaları

Sinop' ta devam eden Balatlar Kilisesi' nde yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında taş bir sandık içerisinde, Hazreti İsa'ya ait olduğu tahmin edilen bir haç parçası bulunduğu bildirildi...

Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması mecliste!

Ankara Ulus'ta TOKİ tarafından yapılan kazılarda tarihi eserler bulunması meclis gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Arkeolojik kazı yapılan alanlara ilişkin 3 soru mecliste!

2010-2016 yılları arasında arkeolojik kazı yapılan alanlarını, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer TBMM gündemine taşıdı..

Tarihi Yarımada'da yapılan inşaatlar meclis gündemine taşınıyor!

Meclis'e taşındı Tarihi Yarımada Fatih'te SİT alanlarına yapılan inşaatlar Meclis gündemine taşınıyor. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Sultanahmet'te inşaatı süren bir otelin temel kazısında çıkan tarihi kalıntıları İçişleri Bakanlığı'na sordu Sit derecesi

Çubuklu-Kanlıca arasına kazıklı yaya yolu yapılacak!

İstanbul Boğazı'nda Emirgan'a yapılan kazıklı yaya yolunun ardından yeni bir kazıklı yaya yolu yapılıyor. Beykoz'da Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesi kapsamında yapımına başlanan yeni yaya yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

Kavak HES projesi ile ilgili kaçak yapılan şantiye köprüleri mühürlendi!

Kavak HES projesi ile ilgili kaçak yapılan şantiye köprüleri mühürlendi. Açıklamada geç de olsa kamu idaresinin de köprünün kaçak ve usulsüz olduğunu belgelediği kaydedilerek köprünün yıkılması gerektiği savunuldu.

Dünyada en çok emlak yatırımı yapılan şehirler!

Cushman & Wakefield (C&W) şirketi, yaptığı araştırma sonucunda son 1 yılda en çok emlak yatırımı alan şehirleri ortaya koydu. En fazla yatırım yapılan şehir New York oldu...

Çevre İzin Lisans Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklik yürürlüğe giriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe giriyor.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.

Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için kazılar başlıyor!

Marmaray Projesi ile birlikte yapılan kazılarda insanlık tarihine ışık tutan bulguların ardından, Boğaz’ın altından otomobillerin geçişini sağlayacak Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için de kazılar başlıyor.

Türkiye akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke!

MasterCard ' ın, tüketicilerin e - ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye' nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı...

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke!

Türkiye en çok alışveriş yapılan ülke oldu. MasterCard'ın, tüketicilerin e-ticarette kullandığı mobil uygulamalara yönelik düzenlediği ankette Türkiye'nin, akıllı telefonla en çok alışveriş yapılan ülke olduğu ortaya çıktı.

sinopta yapılan kazı çalışmaları Haberi

sinopta yapılan kazı çalışmaları


Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 35 kişilik ekibiyle kazı alanında çalışmalarını sürdüren Prof. Dr. Gülgün Köroğlu'nu ziyaret ederek, kazı hakkında bilgi aldı.


Kazı Başkanı Prof. Dr. Köroğlu, çalışmaların Avrupa Birliği destekli Alan Yönetimi Projesi kapsamında sürdürüldüğünü söyledi.


Dördüncü kazı yılında olduklarını, geçen sürede bin civarında bireye ait iskelet bulduklarını anlatan Köroğlu, "Kazılar sırasında bilmediğimiz çok şeyi gördük.Buluntulardan öte, yapının ortaya çıkması çok önemli. Sinop'un hem kültür hem de turizm anlamında iyi bir ören yeri kazanmış olması önemli. Artık gelenleri gezdirebileceğimiz bir yer var Sinop'ta. Gerçek kimliği tanımlayan bir yer var. Bizim için çok memnuniyet verici bir şey" dedi.


Kazılarda önemli bir parça bulduklarını dile getiren Köroğlu, "Kazı alanında bir taş sandık içerisinde Hazreti İsa’ya ait olduğunu tahmin ettiğimiz haç parçası olan kutsal...