02 / 05 / 2024

sırbistan sel felaketi

sırbistan sel felaketi

Çok sayıda yerleşim biriminin sular altında kaldığı ve heyelanlar nedeniyle evlerin yıkıldığı Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da meydana gelen sel felaketinde, ölü sayısı 43'e yükseldi...

Veysel Eroğlu: Bosna'daki sel felaketiyle ilgili bütün talepleri karşılıyoruz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bosna Hersek ve Sırbistan'daki sel felaketiyle ilgili gelen bütün talepleri karşıladıklarını bildirdi. Eroğlu, konuyla AFAD'ın ilgilendiğini belirtti...

Bosna Hersek ve Sırbistan'da evler sular altında kaldı!

Sırbistan, yüksek kapasiteli su pompası ve bunların kullanılmasında uzman ekipler talep ederken, Bosna Hersek, kurtarma çalışmaları ile su, ilaç ve yiyecek taşımasında kullanmak üzere helikopter ve motorlu bot istedi.

Doların 70 TL olacağını söyleyen Selçuk Geçer'den ters köşe! Bu senaryo gerçek olursa felaket kapıda

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların bu sene içinde yükselerek 70 TL' olacağını söylemişti. Ardından yaptığı açıklama ise yatırımcıları adeta ters köşe yaptı. 

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.

KOSGEB'ten 12 ay geri ödemesiz faizsiz kredi: Sel felaketinden zarar gören işletmeler bu yardımdan faydalanabilecek

İstanbul'da meydana gelen sel felaketi sonrasında, KOBİ'lerin desteklenmesi amacıyla "Acil Destek Kredisi Programı" başlatıldı. Bu önemli girişim hakkında açıklamalarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır KOBİ'lerin bu programdan faydalanabileceği detayları aktardı.

Sel felaketi zeytinyağı piyasasını nasıl etkiliyor? Fiyatlar neden yükseliyor?

Gaziantep ve Şanlıurfa'daki sel felaketi, zeytinyağı piyasasında fiyatların tırmanmasına yol açtı. Üreticiler, azalan ürün verimine karşı koyarken azalan zeytin stokları sebebiyle fiyatlar kabarıyor ve bu durum tüketicileri kaygılandırıyor.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Buğday vadeli kontratları yüzde 3 arttı! Ukrayna'daki sel felaketi buğday fiyatlarını resmen sıçrattı!

Chicago borsasında işlem gören buğday vadeli kontratları, bugün yüzde 3 yükseldi ve ton başına 236 dolar seviyesine ulaştı. Peki yurt içinde hangi borsada bugün kaç lira oldu? İşte 6 Haziran 2023 fiyat listesi...

Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi: Caddeler göle döndü, ölü sayısı 5'e yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma yol açtığı Adıyaman ve Şanlıurfa'da şimdi de sel felaketi yaşanıyor. Caddelerin göle döndüğü sel felaketinde Şanlıurfa'da 4 kişi, Adıyaman'da 1 kişi hayatını kaybetti...

Dolar kahini Selçuk Geçer korkuttu! 'Dolar 35 Lira olacak'

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolarda beklenen yükselişi açıkladı. Doların 35 TL olacağını ısrarla söyleyen Selçuk Geçer “Görünen o ki ABD enflasyonu frenlemiş gibi. Önümüzdeki aylarda ki ortalama 3-4 ay olabilir bu süreç dolar değer kaybederken Türkiye’de yükselmeye devam edecek” dedi…

Fırlayacak... Elinde dolar olanlar için kritik açıklama Selçuk Geçer'den geldi! Bu üç aya dikkat

Enflasyon oranlarının açıklandı ve yıllık bazda enflasyon TÜİK'e göre yüzde 83,45, ENAG'a göre ise 186,27 oldu. Bu gelişmeler üzerinde doların fırlayacağını söyleyen Selçuk Geçer elinde dolar olanları uyardı.

Selçuk Geçer tam tarihi verdi uyardı! İşte dolarda kritik gün 

Tahminleri ile dikkat çeken piyasa uzmanı Selçuk Geçer, doların göreceği yeni seviyeyi verdi. En son yaptığı ve doların kronometre gibi 20, 30, 40 TL gibi yükselebileceğini söyleyen Selçuk Geçer son açıklamasında ise dolarda kritik tarihi verdi.

'Dolar 40 TL olacak' Selçuk Geçer'den FED kararı sonrası korkutan tahmin!

1994'te yaşanan gibi bir kırılmanın olması durumunda dolar kuru 5 katına çıkabileceğini söyleyen Selçuk Geçer, bu şekilde devam edilmesi durumunda bedelinin ağır olacağını söyledin.

Erenli Holding, Sırbistan'daki tesis yatırımı için bedava arazi aldı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Erenli Holding'in Sırbistan’ın Leskovaç kentindeki tesis yatırımını ve satın aldığı araziyi yazdı. İşte Kerim Ülker'in 'Erenli, Sırbistan'da tesis kuracak 338 kişiye istihdam sağlayacak' başlıklı yazısı...

Bozkurt'ta sel felaketi sonrası yeni konutlar yapılıyor!

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketi sonrasında  65 kişi hayatını kaybetti ve 8 kişi kayboldu. Kentsel dönüşümde yıkım kararı verilen ev ve dükkanların yerine, belirlenen bölgelerde yenileri yapılacak. 

sırbistan sel felaketi Haberi

sırbistan sel felaketi

Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'da, aşırı yağışlar nedeniyle nehirlerin taşması sonucu meydana gelen selin bilançosu her geçen gün artmaya devam ediyor. Çok sayıda yerleşim biriminin sular altında kaldığı ve heyelanlar nedeniyle evlerin yıkıldığı Balkanlar'daki sel felaketinde, ölü sayısı 43'e yükseldi. 


Bosna Hersek Kriz Masası yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Federasyon'da şu ana kadar 7, Bosna Sırp Cumhuriyeti'nde ise 17 olmak üzere toplam 24 vatandaş  sel ve meydana gelen heyelanlarda hayatını kaybetti. Yetkililer, Bosna Hersek'in Brçko, Biyelyina, Doboy, Maglay ve Zavidoviçi kentlerinde de selin yaralarının sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Sivil savunma, belediye ve gönüllü vatandaşlar, cadde ve sokaklardakisel birikintilerini temizlemeye çalışırken, askeri birlikler ve insani yardım...