08 / 07 / 2024

şirince köyü maya takvimi

şirince köyü maya takvimi

Şirince Köy Camisi'nde cuma namazı, Selçuk Müftüsü İsmail Satu tarafından kıldırıldı. Satu namaz öncesi verdiği vaazda ve cuma hutbesinde ''kıyamet günü ve ahiret inancı'' konusunu anlattı

Avrupa Merkez Bankası beklentilerin aksine sıkılaşmaya ara vermedi!

Piyasada bazı analistlerin sıkılaşmaya ara vereceği yönündeki tahminlerine rağmen Avrupa Merkez Bankası (ECB) enflasyonla mücadele etmek için Eylül toplantısını pas geçmedi. Banka sıkılaşma politikaları doğrultusunda birbirini izleyen 10. faiz artışını gerçekleştirdi.

Kırklareli Elmacık Köyü'ndeki yapılaşmaya yargı dur dedi! 

Kırklareli'ndeki Elmalı Köyü yapılaşma tehdidi altında. Bölge sakinleri dava açarak yapılaşmayı durdurdu. 

Kıyı Kanunu'na yeni düzenleme geliyor!

Doldurulan kıyı alanlarında yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı hükümlerinden muaf tutulmasına yönelik düzenleme yapılması için Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi... 

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde örnek konak ziyarete açıldı!

HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri’nin ilki İstanbul’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. HerDem Sağlıklı Yaşam Köyü’nde çalışmalar hızla devam ederken ilk örnek konak tamamlandı ve ziyarete açıldı.

Şirince Köyü'nde gayrimenkul fiyatları artıyor!

Maya takvimine dayanan kıyamet inanışı nedeniyle adını dünyaya duyuran İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde gayrimenkul fiyatları artıyor. Bölgede arazilerin dönümü 400 bin liradan satışa çıkıyor. 

Tolga Demirel 10 bin TL'ye köy evi inşa etti!

Tolga Demirel, eşi Ayşegül ve kızları Maya'nın yaşamları; mayıs ayından itibaren kendi inşa ettikleri bu 'kutu ev'de geçecek. Bu fikri 2011'de bulan ve 5 yılda hayata geçiren Tolga Demirel, evin yapım aşamasını anlattı.

Nesin Vakfı'nın Matematik Köyü'ne ruhsatsız yapı davası!

Nesin Vakfı’na ait olan Şirince’deki Matematik Köyü’nde yaptırıldığı öne sürülen 2 katlı bina mahkemelik oldu. Vakıf yöneticisi Ali Nesin hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Kadıköy Kuşdili Çayırı'na yapılması planlanan AVM'ye ret!

Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM ve otopark planına iptal kararı çıktı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi alanın yapılaşmaya açılması yerine, 'çayır özelliği koşullarında yeşil alan’ olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Ankara Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 21 Mayıs'ta!

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin geliştirdiği, Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı Sergisi'nin Ankara ayağı, 21 Mayıs'ta Ankara'da TSMD Mimarlık Merkezi'nde açılıy

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014 Sergisi 29 Nisan'da!

Türkiye'de son bir yılda üretilen mimari çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlayan Türkiye Mimarlık Yıllığı projesinin sergi ayağı 29 Nisan'da Studio-X Istanbul'da açılıyor.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'ün başvuruları başladı!

Bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından ilk kez oluşturulacak, Türkiye Mimarlık Yıllığı 2014'ün başvuruları başladı. Türkiye'de son bir yılda üretilen mimarı çevreyi, tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor.

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor!

Madenşehri Köyü yeni yerleşim alanına kavuşuyor. Karaman'da Madenşehri Köyü'nün sit alanı olması ve yapılaşmaya müsaade edilmemesi sebebiyle köy halkı mevcut evlerinde zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Bozcaada kıyıları imara açılacak mı?

Serdar Soydan, "Bölgenin ekolojik yapısı nasıl korunacaktır? Yeni imar planı ile adanın güney kıyıları ve tarım alanları yapılaşmaya açılacak mıdır? Açılacak ise çok özel toprak ve bitki örtüsüne sahip topraklar nasıl korunacaktır?" dedi.

şirince köyü maya takvimi Haberi

şirince köyü maya takvimi

Bir Maya takvimine dayanan ''kıyamet günü'' inanışı nedeniyle ilgi odağı olan Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde kılınan cuma namazında, vaaz ve hutbe konusu ''kıyamet günü ve ahiret inancı'' oldu. 


     Şirince Köy Camisi'nde, Selçuk Müftüsü İsmail Satu tarafından kıldırılan cuma namazına, köy halkı ve ''21 Aralık'ta kopacak kıyametten Şirince'dekilerin kurtulacağı'' söylentisinin yarattığı ilgiyle köye gelen bazı vatandaşlar katıldı. 


     Caminin tümüyle dolduğu namaz öncesi verilen vaaz ile hutbenin konusu da günün anlamına uygun olarak ''kıyamet günü ve ahiret inancı'' oldu. 


     Müftü Satu, verdiği vaaz ve hutbede kıyamet gününün ne zaman olacağının belli olmadığını belirterek, Maya takvimine göre bugün kıyamet kopacağına dair inanışın, tümüyle hurafe ve batıl olduğunu söyledi. 


     Bu arada, cuma namazına gelen vatandaşlara Diyanet İşleri Başkanlığı'nca...