29 / 04 / 2024

şırnak havalimanın ismi

şırnak havalimanın ismi

Yapımı tamamlanan Şırnak Havalimanı'na eski bakanlardan ve Diyarbakır bağımsız milletvekili iken hayatını geçen yıl kaybeden Şerafettin Elçi'nin ismi verilecek...

Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Üçüncü havalimanının açılmasına 40 gün kadar bir şey kaldı. Peki, Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Muş Havalimanı'nın ismi belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan Muş Havalimanı'nın yeni ismini kamuoyuyla paylaştı.

3. havalimanının ismi 29 Ekim'de açıklanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanının isim konusunda "İnşallah 29 Ekim'de hep beraber ismi öğreneceğiz, ondan önce herhangi bir isim telaffuz edilmesi ve ortaya konulması söz konusu değil." açıklamasında bulundu...

Şerefettin Elçi Havalimanı'nın çevresine duvar örülüyor!

Şırnak'ta Cizre ile İdil'de bulunan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’nın çevresine güvenlik duvarı inşa ediliyor. Duvar 3 metre yüksekliğinde olacak.

Yeni Havalimanı'nın iç mimarisinde yerli ürünler kullanılacak!

Yeni Havalimanı’nın iç mimarisinde yerli ürünler kullanılacak. İGA CEO’su Akçayoğlu, “Fiyat ve hız olarak daha avantajlı ülkeler vardı ama biz zoru seçtik Yerli sanayici kazanacak” dedi

3. Havalimanı’nın asansörü Schindler’e emanet!

İsviçre merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı'nın 648 parçadan oluşan yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

Yeni Havalimanı’nın yürüyen merdiven ve asansörü Schindler'den!

İsviçre Merkezli yürüyen merdiven ve asansör üreticisi Schindler, Yeni Havalimanı’nın yürüyen merdiven ve asansör tedariğini sağlayacak.

Üçüncü havalimanının yüzde 25'i tamam!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: "Yeni havalimanının şimdiye kadar yüzde 25'ini tamamladık, 1,8 milyar avroluk da harcama yaptık" şeklinde ifadelerde bulundu.

Batman 1472 konutlarının ismi için anket yapılacak!

Batman Üniversitesi Batı Raman kampüs yolu üzerindeki 1472 konut alanının ismi için Batman Emekliler Derneği, anket çalışması yapacak.

3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman geliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanını yaptıklarını, buraya gelecek yolcu ve araç sayısının belli olduğunu belirterek, 3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman yapmayı planladıklarını söyledi.

3'ncü havalimanının sahibi ortaya çıktı!

Ruznameci İbrahim Ağa’nın torunu olduğunu söyleyen 80 yaşındaki Selahattin Çalışır “3’üncü Havalimanı’nın yeri benim” diyerek dava açmaya hazırlanıyor. İstanbul’un yarısının kendisinin olduğunu iddia eden Çalışır, 60 yıldır dava üstüne dava açıyor.

Limak, Senegal AİBD Havalimanı'nı tamamlayacak!

Limak Yatırım, Summa ile birlikte Senegal'de,AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı. Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

şırnak havalimanın ismi Haberi

şırnak havalimanın ismi

Şırnak'taki havalimanının yapımının tamamlandığını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu ülkenin eski siyasetçilerinden, eski bakanlarından, Şırnak'ın evladı, Şerafettin Elçi Havalimanı'nı açacağız. Zira bizim kitabımızda ayrımcılık yok. Biz farklıyız. Bu noktada halkımızın tümünü kucaklıyoruz" dedi. 

Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, 76 milyonu bir ve beraber gören hep birlikte kucaklayan hepsine eşit mesafede duran bir iktidarız. Şimdi ben sizden bir cevap bekliyorum. 10 yıl önce Bingöl'e havaalanı yapılacak denseydi inanır mıydınız. Ama bakın şimdi oldu. Bugün açtık. Önümüzdeki hafta bugün Kastamonu havaalanını açacağız. Ondan sonraki Cuma Şırnak'tayız. Şırnak'a müjde veriyorum. Bu ülkenin eski siyasetçilerinden Şırnak'ı evladı Şerafettin Elçi havalimanı açacağız. İnşallah şartlan daha da geliştireceğiz. Daha ucuza yolculuk koşullan da gelecek. 1,5 saatte İstanbul'a gidilecek."


Heja Elci: Onur ve şeref duyduk


Başbakan Erdoğan'ın...