06 / 05 / 2024

şişli belediyesi Ayazağa Köyü

şişli belediyesi Ayazağa Köyü

Şişli'ye bağlı Ayazağa Köyü, yapılan bir değişiklikle Sarıyer sınırları içine alındı. Maslak-Ayazağa arasındaki alanda yükselen bina inşaatları göze çarpıyor. Burası Fatih Ormanları'na da sınır.

Çiğli Tramvayı hizmete açıldı!

Kentteki yatırımlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi temelini üç sene önce attığı Çiğli Tramvayı’nı on binlerce İzmirlinin katıldığı törenle hizmete açtı. 

Karşıyaka ve Çiğli'yi birleştiren tramvay hattı yarın açılıyor! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Yapım çalışmaları tamamlanan ve İzmirliler tarafından merakla beklenen Çiğli Tramvayı yarın hizmete açılıyor.

Çiğli Kaşarcı Rezidans yıl sonunda teslim! Yüzde 50 peşinatla!

Katalan İnşaat imzası ile İzmir Çiğli'de inşa edilen Kaşarcı Rezidans projesinin teslimlerinin yıl sonunda yapılması planlanıyor. Çiğli Kaşarcı Rezidans'tan yüzde 50 peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Şişli Belediyesi'nin çevresinde planlanan yeni konut projeleri tepkiye neden oldu! Şişli'ye bir Şişli daha katılıyor!

İPA Başkanı ve Şişli Belediye Başkanı aday adayı Resul Emrah Şahan, Şişli Belediye Binası’nın karşısında bulunan arazinin hükümet tarafından rezerv alanı ilan edilmesi ile söz konusu araziye yapılması beklenen konut projesine tepkilerini dile getirdi.

Şişli Belediyesi Muammer Keskin'den büyük iddia: 500 milyon doları aşkın gayrimenkul geri alındı!

İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Şişli Belediyesi’ne ait olan ve önceki başkan Mustafa Sarıgül döneminde devredilen milyarlık arsalar, otoparklar ve değerinin altında kiralanan taşınmazların geri aldığına dair iddialarda bulundu.

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Ayazağa'daki 3 ada 55 parselin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, İ. Ayazağa Mahallesi 3 ada 55 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi açıldı!

Ant Site Yönetim Hizmetleri Ve Turizm Anonim Şirketi Şişli Anthill Şubesi Şişli'de 10 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Halit Okay tarafından açıldı.

Mp İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli İstanbul Şubesi açıldı!

Mp İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişli İstanbul Şubesi 3 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Aslı   Altunay ve  Murat Demir tarafından açıldı.

Şişli'de akıllara durgunluk veren gecekondu yıkımı!

Şişli Belediyesi zabıta ekipleri molozlar arasında saklanan yavru kedilere rağmen gecekonduyu yıktı. Akıllara durgunluk veren yıkımda kedilerin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Ayazağa 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi İ.Ayazağa Mahallesi 1 Ada 113 ve 120 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Çiğli'de Deprem ve Zemin birimi kuruldu: Kentin yapı envanteri hazırlanacak!

Çiğli Belediyesi tarafından, kentsel dönüşüm ve depremle mücadelede atılacak adımların kurumsal ve sürdürülebilir kılınması için Deprem ve Zemin birimi kuruldu.

şişli belediyesi Ayazağa Köyü Haberi

şişli belediyesi Ayazağa Köyü

Şişli'ye bağlı Ayazağa Köyü, yapılan bir değişiklikle Sarıyer sınırları içine alındı. Maslak-Ayazağa arasındaki alanda yükselen bina inşaatları göze çarpıyor. Burası Fatih Ormanları'na da sınır. 

Bir süredir fısır fısır İstanbul'daki Ayazağa Cendere Yolu üzerinde yapılacak istimlak çalışmaları konuşuluyor. Kısa bir süre önce Sarıyer sımrları içine alınan Ayazağa Köyü'nde kimse ser verip sır vermiyor ama ufak bir hareketlilik de göze çarpıyor. Hareketlilikten kasıt, ellerinde projelerle arazi sahiplerini ziyaret eden inşaat firmaları. 


BÜYÜKSEHİRİN BÜYÜK PROJESİ 

Ayazağa Cendere Caddesi ve Kemerburgaz Caddesi üzerinde yapılacak istimlak çalışmalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu öğreniyorum. Söz konusu caddede arazi sahiplerinden birinden elde ettiğim belgenin üzerinde 'Cendere Vadisi C-Alt Bölgesine Ait 3194/18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı' yazıyor. 


Ayazağa Cendere Caddesi'nin başında sağ tarafta Evyap Cami ve tarihi bir bina bulunuyor. Bu...