05 / 05 / 2024

şişli kültür merkezleri

şişli kültür merkezleri

Şişli Belediyesi’ne ait Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Zeynep Oral, Hıfzı Topuz, Altan Erkekli gibi isimlerin katıldığı törenle hizmete açıldı...

Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları kiraya verilecek!

İstanbul İli Avcılar Belediye Başkanlığı, Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki sinema salonları ve yeme içme alanları için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiralama ihalesi 19 Aralık'ta yapılacak.

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi ticaret alanına çevrilecek! 

Antalya'daki Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin yaklaşık 10 bin metrekarelik kültür alanın ticaret alanına çevrileceği haberi gündeme bomba gibi düştü. İşte söz konusu çalışmalara ilişkin merak edilenler...

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi açıldı!

Selay Yurt İşletmeciliği Eğitim Ve Kültür Hizmetleri Limited Şirketi Mecidiyeköy Şubesi  Şişli’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çelik tarafından açıldı. 

Ofis kültüründe büyük dönüşüm!

Yüzyıllar öncesinden gelen iş hanı kültürümüzü tasarım ve teknolojiyle buluşturarak esnek çalışma alanları yöneten HAN Spaces ve Türkiye’nin ilk dijital etkinlik ve sektörel içerik platformu Digital Network Alkaş (DNA) ofis kültüründe değişiklik yapacak ortaklığa imza attı. 

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sinema salonlarının kira sorununa Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan çözüm!

Pandemi süresi boyunca zor zamanlar geçiren ve kira konusunda AVM ile mülk sahipleriyle sıkıntılı süreç yaşayan sinema salon işletmecilerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sevindiren haber geldi. 

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31213 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bucak Kültür Kompleksi'nin inşaatı için bakandan yardım talebi!

Burdur Bucak'ta 2013 yılında yapımına başlanan Bucak Belediyesi Kapalı Pazar ve Kültür Kompleksi'nin kültür kompleksi inşaatı bir türlü tamamlanamadı. Merkezin tamamlanması için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'dan yardım istenecek.

Ankara Yenimahalle'ye 3 yeni kültür merkezi!

Ankara Yenimahalle Belediyesi Susuz, Karacakaya ve Memlik mahallelerinde yeni kültür merkezleri inşa etti. 

Çekmeköy Alparslan Türkeş Kültür Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Çekmeköy Belediyesi artan nüfusa bağlı olarak mahallelere yeni kültür merkezleri inşa etmek için çalışmalarına devam ediyor.

Çekmeköy'e yeni kültür merkezi müjdesi!

Büyükşehir kanunu ile mahalle statüsüne kavuşan eski köylerde, Köy Konağı mimarisi ile dizayn edilen kültür merkezleri çalışmaları başladı. Merkezlerin içinde Kütüphane, eğitim alanı, etkinlik salonları bulunacak.

Kütahya Ağaçköy Sosyo Kültür Merkezi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kütahya Belediyesi'nin hayata geçirdiği Sosyo Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

şişli kültür merkezleri Haberi

şişli kültür merkezleri


Şişli Belediyesi’ne ait Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi, Tarık Akan, Rutkay Aziz, Zeynep Oral, Hıfzı Topuz, Altan Erkekli ve Amerikan Başkonsolosu Charles F. Hunter gibi isimlerin de katıldığı bir törenle, usta şair Nâzım Hikmet’in doğum gününde 15 Ocak Cuma günü hizmete açıldı. Açılışa onur davetlisi olarak, Nâzım Hikmet’in büyük aşkı VeraTulyakova’nın kızı AnnaStepanova ve ailesi de katıldı.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’ni İstanbul’a kazandırdığı için Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bir teşekkür plaketi sunuldu. Hayri İnönü konuşmasında şöyle dedi: “Burasının Nazım Hikmet'e yakışan, yaşayan ve hayat dolu bir yer olması için çalışacağız."

Ayrıca, Nâzım Hikmet Kütüphanesi’ne yaptıkları kitap bağışından dolayı Semih Balcıoğlu, Erdal Öz, Başak Coşkun, Kıymet Coşkun, Arif Keskiner, Elif Gönensay,...