30 / 07 / 2024

Şişli Okmeydanı Darülaceze rezidans olacak iddiası

Şişli Okmeydanı Darülaceze rezidans olacak iddiası

Şişli Okmeydanı'ndaki Darülaceze binasının yerine rezidans yapılacağı iddiası üzerine bir açıklama yapan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, "Ben bu projeye karşıyım. Önümüze gelirse asla izin vermem" dedi. İşte o açıklama...

Sultangazi, Şile, Şişli, Esenyurt! İBB onayladı! En yüksek bütçeli ilçe resmen belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Sultangazi, Şile, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar ve Zeytinburnu belediyelerinin 2024 yılı mali bütçelerini kabul etti.

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu mecliste!

Tarihi Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyonu meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları TBMM'de!

Sivas Divriği Ulucami ve Darüşşifası'nın restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Darülaceze'den 8 milyon TL'ye satılık köşk!

Darülaceze yönetimi 8 Eylül tarihinde elindeki gayrimenkulleri ihale yapacak. Yapılacak ihalede 43 taşınmaz satışı gerçekleştirilecek. Köşk için 8 milyon TL muhammen bedel belirlendi.

Darülaceze'den İstanbul'da satılık 43 gayrimenkul!

Darülaceze' Başkanlığı tarafından 43 adet taşınmaz ihale usulü ile satılacak. İstanbul'da bulunan köşk, iş yeri ve dairelerin satış ihalesi 8 Eylül 2020 tarihinde gerçekleşecek.

Şişli'de 11.4 milyon TL'ye 10 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonu!

Şişli Belediye Başkanlığı, Şişli İlçesi, Merkez Mahallesi, Darülaceze Caddesi'nde yer alan akaryakıt istasyonunu 10 yıllığına kiraya veriyor.

Darülaceze Başkanlığı'ndan kiralık 34 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı daire ve işyerlerini kiraya verecek. 34 adet taşınmazın kiralama ihalesi, 11 Temmuz 2019 tarihinde saat 14:00'te yapılacak...

Şişli Merkez 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıda!

Şişli İlçesi, Merkez Mahallesi, Darülaceze Caddesi ile Çifte Cevizler Caddesi Kesişimi Yol, Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.bugün askıya çıkarıldı.

Şişli Darülaceze imar planı askıya çıktı!

Şişli Darülaceze'deki bir alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı..

Şişli'ye yeni sosyal kültürel tesis inşa edilecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 2 yıl önce otel yapmak istediği Şişli Darülaceze binasının arkasındaki kıymetli arazi için son karar verildi. 

İstanbul'un en rekabetçi ilçeleri Şişli ve Kadıköy!

‘İstanbul Rekabet Endeksi’ araştırmasına göre, kentin en rekabetçi ilçeleri sıralandı. İstanbul’da en rekabetçi ilçeler Şişli, Kadıköy, Beşiktaş, Bakırköy ve Üsküdar olarak belirlendi.

Darülaceze'den 7 ilçede kat karşılığı inşaat ihalesi!

Darülaceze Başkanlığı, Bahçelievler, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Pendik, Silivri, Sultangazi ve Şişli'de kat karşılığı inşaat yaptıracak. İhaleleri 22 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek inşaatların toplam bedeli 5 milyon 518 bin 989 TL olarak belirlendi.

Şişli Okmeydanı Darülaceze rezidans olacak iddiası Haberi

Şişli Okmeydanı Darülaceze rezidans olacak iddiası

İstanbul emlak kulislerinde Şişli Okmeydanı'ndaki 119 yıllık tarihi Darülaceze binasının bulunduğu alana da rezidans yapılmak istendiği konuşuluyor. 


119 yıldır yardıma muhtaç kişilerin barındıran Darülaceze'ye ait alanın rezidans yapılacağı iddiası üzerine kamuoyunda bir tepki oluştu. 


Hayri İnönü: "Ben karşıyım"!


Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü, konuya ilişkin Yurt Gazetesi'nden Meltem Yılmaz'a bir değerlendirmede bulunarak, “Ben bu projeye karşıyım. Önümüze gelirse asla izin vermem. Bu inşaata izin verilmesi tarihi ve kültürel dokuyu bozar” dedi.


İstanbul'da yüksek katlı binaların son yıllarda hızla arttığına dikkat çeken İnönü, “İstanbul'da nefes alacak yer kalmadı. Ekonomik büyümenin tek yolu inşaat sektörü değil. Bu gidişata son verilmeli” diyerek Darülaceze'nin bulunduğu bölgenin İstanbul için kritik önemde olduğunu ve rant uğruna yok edilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade...