18 / 05 / 2024

Şişlide bir apartıman mimarı Emin Necip Uzman

Şişlide bir apartıman mimarı Emin Necip Uzman

Mimar Emin Necip Uzman, Afet Yasası kapsamında yıkılmak istenen ve Şişli Halaskârgazi Caddesi'nde Cumhuriyet dönemi konut mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı'nın mimarıdır. Peki Emin Necip Uzman kimdir? İşte biyografisi...

1935'te 'Eviniz bir hafta içinde yıkılacak' ilanı! Belediye tahta evler için sahaya çıktı!

1935 yılında Belediye, sağlam olmayan tahta evlerin yıkılmasına karar vermiş. Bu evlerde yaşan ev sahiplerine evlerin boşaltılması için bir haftalık süre verilmiş.

KKTC'deki saray için bir ihale daha yapılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2 milyar 285 milyon Türk Lirası harcanarak Kuzey Kıbrıs’a inşa edilen 'saray' için bir dev bir ihale daha düzenlendiği kaydedildi.

Gayrimenkul uzmanından çarpıcı uyarı: Her kriz zengin olmak için bir fırsattır!

Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda her krizin zengin olmak için bir fırsat olduğunu belirterek, "Sermaye nereye girecekse siz 1 adım önden gideceksiniz" dedi.

Tüketim arttı, üretim yerinde saydı! 'Bugün alayım yarın bu fiyata bulamam diyenler' çoğaldı, bu işte bir terslik var!

Sanayi üretim endeksi, 2023 kasımda aylık bazda yüzde 1,4 azaldı. TCMB eski başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tüketim artarken, üretim iki yıldır yerinde sayıyorsa bu işte bir terslik olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı o ildeki Şehir Hastanesi için bir ihale daha düzenledi! Planlanın 5 katına mal olacak!

Sağlık Bakanlığı Aydın Şehir Hastanesi’ni tamamlamak için bir ihale düzenledi. Hastane planlananın yaklaşık beş katına mal oldu.

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, EYT ve kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, EYT’de kalan dosyaların aralık ayına kadar bitirilmesinin hedeflendiğini söylerken, kıdem tazminatı konusunda yeni bir çalışmanın söz konusu olmadığını dile getirdi.

Gayrimenkul sektörü yapılarda dönüşüm için bir araya geldi! Depreme hazırlık öncelikli adım...

Gayrimenkul sektörü Yapılarda Dönüşüm Zirvesi’nde bir araya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve Odaklı Grup iş birliği ile düzenlenen “Yapılarda Dönüşüm Zirvesi” sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Bunu da gördük! Oyunseverlerin merakla beklediği Marvel’s Spider-Man 2, daha çıkmadan zamlandı!

Türkiye'de son yıllarda artan döviz kuru, video oyunlarının fiyatlarına bir kez daha zam olarak yansıdı. Popüler oyunların fiyatlarının artmasıyla birlikte, henüz çıkış bile yapmamış olan Marvel's Spider-Man 2'nin de fiyatında önemli bir artış yaşandı.

Oyuncuların merakla beklediği haber geldi! Spider-Man 2’nin Türkiye satış fiyatı belli oldu

Insomniac Games aracılığı ile geliştirilen Marvel’s Spider-Man 2, geçtiğimiz haftalarda yapılan PlayStation Showcases etkinliğinde bir oynanış videosu ile heyecan oluşturdu. Bugün ise oyunun Türkiye satış fiyatı tespit edildi. İşte Marvel’s Spider-Man 2 fiyatı.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

İşte BES fonlarının performansı! Hangi fonlar en fazla getiriyi sağladı? 2023’de hangi fonlar daha çok kazandıracak?

Bireysel emeklilik hem yüzde 30’luk devlet katkısı hem de birikimlerin hisse senedi, altın, kira sertifikası ve tahvil gibi çok çeşitli enstrümanlara yatırım yapma seçeneği ile oldukça cazip bir enstrüman. Peki, BES fonları 2022 ve 2023 performansları nasıl? Detaylar haberimizde…

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi KFE, bir ülkedeki konut piyasasının genel sağlığını ölçmek için birkaç farklı göstergeyi bir araya getirir. Bu göstergeler arasında konut satışları, fiyat artışları, inşaat aktivitesi ve mortgage oranları gibi veriler yer alır. Bu bağlı Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi (KFE) O

Yüksek gelen elektrik faturalarınızı bu yöntemlerle düşürün! İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Yüksek gelen elektrik faturaları can sıkmaya devam ederken alınabilecek önlemler de merak ediliyor. Yüksek faturaları önlemek amacıyla uygulayabileceğiniz yöntemleri sizin için bir araya getirdik. İşte hiçbir yerde bulamayacağınız tüyolar...

Şişlide bir apartıman mimarı Emin Necip Uzman Haberi

Şişlide bir apartıman mimarı Emin Necip Uzman

Emin Necip Uzman kimdir?


Ünlü mimar Emin Necip Uzman, Şişli Halaskârgazi Caddesi'nde Cumhuriyet dönemi konut mimarisinin önemli örneklerinden Sadıklar Apartmanı'nı 1945-47 arasında tasarlayan mimardır.


1911 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Emin Necip Uzman, 1997'de hayata veda etmiştir.


Emin Necip Uzman, İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra 1936’da Güzel Sanatlar Akademisi (MSÜ) Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. 


Bir süre Almanya’da Fritz August Breuhas de Groot’un atölyesinde staj yapmış, II. Dünya savaşı Başlayınca Türkiye’ye dönerek İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde Holzmeister’in asistanı olarak çalışmıştır. 


1945’te Yıldız Teknik Okulu Mimarlık bölümü Başkanı olan Uzman, 1961-1962’de ABD’de Indiana Üniversitesinde eğitim yapıları üzerine araştırmalar yapmış, 1962-63’te de Londra’daki Architectural Association (AA) Mimarlık Okulu’nda “Eğitim Açısından Okul Mimarlığına Bir Bakış” konulu bir çalışma hazırlamıştır. 1973’te emekli oluncaya değin öğretim üyeliği yaptığı Yıldız Üniversitesi’nde (YTÜ) 1986’ya...