02 / 10 / 2024

şişlide konut fiyatlarında düşüş

şişlide konut fiyatlarında düşüş

İstanbul'da konut fiyatları ortalama yüzde 1.6 yükselirken, Gezi Parkı eylemleriyle gergin günler geçiren Beyoğlu ve Şişli'de konut fiyatlarında yüzde 3'e varan oranda düşüş yaşandı...

Konut fiyatı en çok hangi illerde arttı! İşte konut fiyatlarının birden yükselişe geçtiği o iller!

Türkiye geneli konut fiyat endeksi, 2024 Ağustos ayında önceki yıl aynı aya göre yüzde 34,3 arttı. Peki en çok konut artışı hangi illerde oldu? İşte konut fiyatlarının en çok yükseldiği o illerin listesi.

Konut fiyatlarında yükseliş beklentisi yatırımcıları harekete geçirdi! Konuta talep artıyor!

Faizde indirim beklentisi, konut fiyatlarının yükseleceği algınını yarattı. Binlerce kişi şu günlerde, fırsatı değerlendirerek, konuta yöneldi.

Konut fiyatları neden kıpırdadı?

Konut fiyatlarında Türkiye genelinde 11 ay, İstanbul’da ise 15 ay sonra ilk defa aylık bazda reel artış yaşandı. Ekonomist Barış Soydan, fiyatlardaki artışı işaret ederek, konut fiyatları neden kıpırdadı” diye sordu. İşte gelen cevaplar…  

Konut fiyatlarında enflasyon üstünde artış 4 ay sonra başlayacak, evlerinizi şimdiden alın!

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre Ağustos ayında konut satışlarındaki son dört yılın satış rekorunu kıran Temmuz ayını geride bıraktı. Analist ve stratejist Cafer İşbilen, konut fiyatlarındaki artışın enflasyonun altında kaldığına dikkat çekerek, “4 ay sonra enflasyon üstünde artış başlayacak" dedi.

Konut fiyatlarında 'reel düşüş' tam gaz devam! İstanbul, İzmir, Ankara'da konut fiyatları nasıl değişti? 

Konut fiyatlarında reel düşüş serisi Ağustos 2024'te de sürdü. Merkez Bankası'nın açıkladığı rakamlara göre; konut fiyatları, ağustosta reel olarak yüzde 11,6 geriledi. İşte o son dakika rakamlar... 

Konut sektörü için 2025 uyarısı! Konut fiyatlarında ciddi yükseliş bekleniyor!

Rams Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Devran Bülbül, 2025'in ikinci yarısı için konut sektörünü uyardı. Bülbül, konuta talebin arttığını ama arz sıkıntısı yaşandığına dikkat çekti.

Uzmanı açıkladı: Konut fiyatlarında reel bazda gerileme sürecek!

Ev sahibi olmak isteyenler kredi faizlerinin düşmesini beklerken, konut fiyatlarında da reel bazda gerileme sürüyor. Gayrimenkul Uzmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatlarında 2021 ile 2023 arasında yaşanan hızlı yükselişin yerini gerilemeye bıraktığını söyleyerek düşüşün devam edeceğini belirtti.

Konut ve arsa almak için şu an tam zamanı! Uzman isim uyarıyor! Konut fiyatları fırlayacak!

Konut sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi şu an konut almak için doğru zamanın olup olmadığını merak ediyor. Girişimci Deniz Tok, 2025 yılında konut fiyatlarında ciddi artışlar olacağını söyleyerek şu an konut ve arsa almak için doğru zaman olduğunu belirtti.

Amerika'da konut fiyatlarında senenin en küçük artışı yaşandı!

ABD'de müstakil konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre düştü. Konut arzını artırması ile haziranda fiyatlar senelik bazda yaklaşık bir senenin en küçük artışını yaşadığı kaydedildi.

Konut fiyatlarındaki artış Kasım ayında başlar…

Konut fiyatlarında reel bazda gerileme devam ederken, düşüş hızı ise yavaşladı. Girişimci Mert Ergün ev almak isteyenleri uyararak,  Kasım ayı ile birlikte sıfır konutlarda fiyat artışının başlayacağını söyledi.  

Konut fiyatlarında İstanbul, Barcelona’yı solladı!

Mega kent İstanbul'da gün geçtikçe büyüyen barınma krizine ilişkin paylaşım yapan İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, konut fiyatlarında İstanbul'un Barcelona’yı solladığını söyledi.

Ev almak isteyenler dikkat! Konut fiyatları artacak mı?

Konut fiyatlarında yaşanan değişim gündemden düşmezken, Trader-Değer Yatırımcısı Yavuz sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Nasıl yükselecek bu balon ev fiyatları anlamıyorum" diyerek çok konuşulacak bir örnek verdi.

Konut fiyatları evini alacaklar için ucuzladı, kirada oturacağınıza evinizi alın! Yükseliş sürecek…

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları geçen mayıs ayında reel olarak yüzde 14,9 geriledi. Arz olmadığı için konut fiyatlarının yükseleceğini söyleyen, analist ve stratejist Cafer İşbilen, kirada oturup ev satın almak isteyenler için şu an fiyatların ucuz olduğunu söyledi.

şişlide konut fiyatlarında düşüş Haberi

şişlide konut fiyatlarında düşüş


İstanbul'da ortalama fiyatlar yüzde 1.6 yükselirken, Gezi Parkı eylemleriyle gergin günler geçiren Beyoğlu ve Şişli'de konut fiyatları yüzde 3'e varan oranda düştü. Türkiye genelinde ise konutlar bîr yılda yüzde 9 değerlendi Haziranda İstanbul genelinde konut fiyatlarında yükseliş yaşanırken, Gezi Parkı eylemlerinin merkezinde yer alan Beyoğlu ve Şişli'de düştü. 

Gayrimenkul Araştırma Şirketi Reidin'in Satılık Konut Fiyat Endeksi Haziran 2013 verilerinden derlediği bilgiye göre, haziranda İstanbul geneli ortalama konut satış fiyat endeksi yüzde 1.66 artarken, Beyoğlu ve Şişli yakınındaki mahal 1 el erde konut fiyatları yüzde 0.6 ile yüzde 3,03 arasında geriledi. 


AYLİK TAKSİ 120 TL DÜŞTÜ Harbiye'de bir önceki aya göre fiyatlar ortalama bir daire için 13,100 lira düştü. Bu da İÜ yıl vadeli konut kredisinde aylık taksitlerin 121 lira azalması demek....