13 / 05 / 2024

sismik sistem

sismik sistem

Kandilli Rasathanesi verilerine göre Türkiye’de her yeni gün, irili ufaklı 30 civarında deprem meydana geliyor. Aspen Yapı ve Zemin A.Ş Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu 'Yapıların sismik sisteme ihtiyacı var' dedi...

Deprem bölgesinde ayakta kalan 2 binada gündeme gelen sismik izolatör nedir?

Kahramanmaraş depremlerinde iki hastane binası ayakta kaldı. Bu binaların zemininde kullanılan sistem merak konusu oldu. Sismik izolatör olarak kullanılan sistem nedir ve nasıl işe yarıyor?

Türkiye’de bir ilk! Depremin etkisini yüzde 80 azaltacak sistem!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi, deprem hasarını yüzde 80 azaltacak bir sistem geliştirdi.

Prizma Uzay Sistem İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prizma Uzay Sistem İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Bilal Kaya tarafından 10 bin TL sermaye ile 7 Nisan'da Ümraniye, Çamlık Mahallesi, Pamuk Sokak Kaçkar Park Plaza'da kuruldu.

Antalya EXPO raylı sistem hattında test sürüşü yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da EXPO raylı sistem hattında incelemede bulundu ve ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Antalya Konuksever'e raylı sistem müjdesi!

Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3’üncü etap raylı sistem hattının bir kolunun Konuksever’den geçeceği müjdesini verdi.

Sistem İnşaat Pashacity Projesi!

Sistem İnşaat Pashacity Projesi'nde daireler 1+1'den 3+1'e kadar farklı şekilde tasarlandı. 15 milyon TL yatırım bedeliyle hayata geçirilen projenin 2017 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi öngörülüyor.

Samsun Hafif Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Hafif Raylı Sistem inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Seneye bu fuarı organize ettiğinizde şehir merkezinden trene binen vatandaşlarımız tek araçla fuara ulaşabilecek” dedi.

Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan EVOMAX ile maksimum sistem yönetimi!

İngiltere’de 110 yıllık tecrübeyle üretilen ve Termo Teknik tarafından Türk tüketicisine sunulan Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan EVOMAX, uzaktan erişim özelliği ile maksimum sistem yönetimi olanağı sağlıyor.

Ovit İzolasyon Makine Elektrik Elektronik Oto Yedek Parça Hidrolik Sistem İnş.Petrol ve Nak.San.Tic.Aş kuruldu!

Ovit İzolasyon Makine Elektrik Elektronik Oto Yedek Parça Hidrolik Sistem İnş.Petrol ve Nak.San.Tic.Aş, Fuat İspir Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 10 Şubat'ta Pendik, Velibaba Mahallesi'nde kuruldu.

Antalya 2. aşama raylı sistem hattının detayları açıklandı!

Antalya'da yapımı süren ikinci aşama raylı sistem hattının bilinmeyen detayları ortaya çıktı. Projede 15 durak, 5 köprü ve 2 viyadük yer alıyor. İlk yılda saatte 7 bin yolcu taşınabilecek

Antalya'da yapılacak hafif raylı sistem hattının maliyeti açıklandı!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Antalya'da yapımı devam eden 2'nci aşama hafif raylı sistem hattının kilometre birim maliyetinin 13 milyon TL olduğunu açıkladı.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Antalya Meydan-Havalimanı- EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nde yüklenici firma ilk rayları Tedaş Kavşağından Havaalanı köprü güzergahına kadar olan bölümünü döşemeye başladı.

Antalya'da raylı sistem hattı 60 kilometreye ulaşacak!

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 2'nci aşama raylı sistem hattında çalışacak araçlar için 39 milyon Euro borçlanma yetkisinin görüşüldüğü mecliste, 2'nci aşama inşaatı devam ederken 3'üncü etap çalışmalarına başladıklarını belirtti.

sismik sistem Haberi

sismik sistem

Uzun zamandır endişe ile beklenen Marmara depremi, içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu geniş bir coğrafi bölgede beklenen diğer depremler, dünyanın bu bölgesinin deprem konusunda “riskli” olarak nitelendirilmesine yol açıyor. Yakın zamanda Pakistan’da yaşanan 7.8 büyüklüğündeki deprem, Türkiye coğrafyasında yaşanacak benzeri bir büyük deprem ihtimaline karşı, “Ne kadar hazırız?” sorusunu bir kez daha akıllara getirdi. Kentsel dönüşüm kapsamında başta hastane ve okul gibi binalar olmak üzere, mevcut binaları güçlendirme noktasında ne kadar önlem alındığı ve inşaat sektöründeki yeni binaların olası büyük depremlere karşı ne kadar dayanıklı olduğu adeta merak konusu…


Gelişen Teknoloji, Mimarlık ve Mühendislik Tecrübesi Deprem Yıkımlarını En Aza İndirir


Konuyla ilgili olarak Aspen Yapı ve Zemin A.Ş Genel Müdürü Ertuğrul Gündoğdu, “Doğal felaketler nedeniyle meydana gelen yıkımlar ve bu noktada yaşanan...